Første "rigtige" frøhøst

Dette forår var første gang jeg for alvor prøvede at så og forspire planter til udplantning i haven.
Det gik egentligt meget godt, med nogle enkelte - men væsentlige lærepenge:

1) Når man ikke har et drivhus skal man ikke så for tidligt: der er ganske enkelt ikke nok lys i en vindueskarm.

2) Sætter man spirekasser på altanen skal de være sikrede på en eller anden måde - sådan noget flamingo kan flyve langt omkring!




Men ellers en succes. Næste sæson byder på Kæmpejernurt (igen! Satser ikke på overlevende af dette års planter), Zinnia, Staudevalmue og Klokkeranke. Valmuerne skulle man jo faktisk kunne så nu?

Men jeg er jo så også blevet opmærksom på de muligheder der ligger i at høste egne frø. Derfor har jeg sikret mig mine egen frø fra Fingerbøl og min 2 slags stokroser. Ved ikke om jeg får brug for dem - der er en hel del 1.års Fingerbøl i haven nu og stokroser er der egentlig nok af. Meeeen måske man skulle have flere af den lyserøde slags? Og burde man ikke sikre næste års forsyning af nye Fingerbøl?









 
Skabet hvor fyret bor har vist sig at være særdeles velegnet til at tørre frøkapslerne i! Lader dem hænge i en åben plastpose (og HAR husket at skrive sort og farve på!) - nemt!

Kommentarer

  1. Dejligt at gøre klar til næste års høst. Jeg bruger kaffeposer, til at tørre mine frø i. Jeg putter dem blot i posen lukker med en clips og ned i skuffen med dem. Så ligger de i min skrivebordsskuffe og tørrer indtil jeg får lavet frøposer til dem. Stokroserne du har er vel nok smukke. Især de mørke er flotte.

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt trick - har såmænd også en skuffe eller to der kunne bruges til det formål...
      Ja, den mørke stokrose er ret flot og åbenbart også ret trendy i disse år. Starter som dyb, dyb mørk rød og bliver så mere lys efterhånden som solen bleger den. Sig til hvis du vil have en slat frø af den - har jo ligesom nogle at give af nu...

      Slet
  2. Både fingerbøl og stokrose skal nok så sig selv i rigelige mængder, gætter jeg på. Men man kan aldrig have for mange frø, du kan jo også forære væk.

    SvarSlet
    Svar
    1. Faktisk er haven så kompakt at ukrudtet har svært ved at få fat - det samme gælder så også andre planter som man GERNE vil have til at sprede sig. Bla. savnede jeg en masse Fingerbøl i år - der var ganske enkelt kommet for få frem på egen hånd. Så må nok hjælpe naturen lidt på vej :-)

      Slet
  3. Jeg har et par lamper, købt i Harald Nyborg, som jeg stiller planterne under, så jeg kan så rigtig tidligt! Kæmpe jernurt har jeg haft held med at overvintre i krukke - jeg dækkede den med gran og stillede den under et halvtag - og, til min store overraskelse, skød den næste forår!

    SvarSlet
    Svar
    1. Har hørt at andre er lykkedes med at overvintre Kæmpe jernurt - jeg vil også gøre forsøget med dem jeg stående i en potte. Meeeeen mon ikke jeg skulle lave en helgardering og så lidt også?

      Har tænkt på at lave et lampe-arrangement af en slags...men det skal være noget jeg kan holde ud at se på mens det står på. Her trumfer min æstetiske sans min praktiske ;-))

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0