Opslag

Viser opslag fra juni 21, 2012

Nye planter på sydvæggen.

Billede
Planterne langs sydvæggen har åbenbart et hårdt liv; sol, vind og dryp fra taget...alt i rigelige mængder. Ved terassedøren forsøgte vi os sidste år med 2 kaprifolier Henryi. Men de overlevede ikke vinteren - fik skud i foråret men fik herefter frost... Nu har jeg plantet klatrehortensia, Hydrangea Petiolaris i potterne på hver side af døren. Og stadig sammen med buksbom som fodpose. Ved lågen har jeg plantet en blåregn Wisteria Sinensis 'Prolific' hvor der før stod en brombær i en ny, fin potte med vandreservior. Nu håber vi den kan klare mosten!

Nye dahlia

Billede
Sidste år have vi nogle kæmpe dahlia der bare blomstrede og blomstrede. De blev taget op i efteråret, pakket væk på loftet vinteren og plantet påny i kasser i skuret her i foråret. De skulle have et forspring! Men der skete ikke noget- overhovedet! Om de har fået frost eller rådnet i kasserne pga for meget vand...vi ved ikke. Men døde var de. Så der blev indkøbt nye knolde, denne gang i mere passende farver og knap så høje sorter. De blev også forspiret i skuret - med stor succes! Nu er de på plads i bedet og har overtaget pladsen fra tulipanerne. Dahlia 2011: lidt for store og lidt for domirende farver. Her ses Shooting Star og Electric Flash De forspirede dahlia efter ca en måned. Dahlia på plads i bedet. Der er nu 6 planter i bedet i følgende rækkefølge, set fra skuret: Excentrique, Bisty, Bisty, Snowflake, Excentrique, Bluesette.

Operation tulipanløg

Billede
I efteråret blev tulipanløgene sat i champignonkasser - og nu hevet op samlet igen. Sorterede løg klar til tørring. I efteråret satte jeg 2 slags tulipaner i bedet: En lyserød, lav, tidligt blomstrendeToronto med flere blomsterhoveder og en høj, senere papegøjetulipan, Blue Parrot. Da der stadig er blevet plantet nyt og flyttet rundt i bedet, blev de sat i champignonbakker - så var der styr på løgene og de blev ikke gravet op ved en fejl. Desuden er det planen at tulipanerne skal dele plads med dahliaer efter afblomstring, så de skulle kunne hentes op igen på en nem måde... Nu kom tiden så til optagning - dahliaerne har været sat til spiring i kasser, og nu er de så store at de skal på plads i bedet. Det gik fint med at få kasserne op...de gik lidt i stykker, men havde klaret turen i jorden fint. Nu kom udfordringen med at skelne mellem de 2 typer... havde heldigvis sat dem i et mønster. Og de sene havde stadig lange stængler. Men alligevel 'mangler' der en Blue Parr