Syltede grønne jordbær
Jordbær er noget af det bedste! Der er intet der kan vække minder om sommer som dem. Men alt har jo en ende - også sommeren. Det betyder også, at de sidste bær har svært ved at modnes rigtigt. Men så kan man jo bruge dem grønne i stedet! De smager ikke meget af sommer...men kan bruges lidt a la syltede agurker. Man kan nippe dem, men jeg lader blot blomsten sidde - det ser bedre ud synes jeg, og har ingen betydning for smagen. Skyl dem grundigt og læg dem i Atamon-skyllede glas sammen med buketter af skærmdild og hæld den varme lage over - luk straks glasset. Lad trække i en lille uges tid inden de er klar til prøvesmagning. Grønne jordbær Dildskærme Lage: 1 del eddike (jeg bruger ½ lagereddike, ½ hvidvinseddike) 1 del vand 1 del sukker Efter smag: sennepskorn hel sort peber laurbærblade (fjernes inden lages hældes på glasset)