Gå videre til hovedindholdet

Indlæg

Viser indlæg fra december 2, 2012

Juledekoration 2012

Så har der været gang i julemandens juledekorationsværksted! Inge har leveret en dejlig kasse med diverse afklip af Kristtjørn, Buskbom og en masse andet guf. Selv har jeg gemt noget gran. Og så med stor fornøjelse brugt af høst fra haven: Asparges, Hortensia, Mandstro, Astilbe, Kugletidsel, Sct Hansurt og ikke mindst lavendel (årets hit!)

Den første sne!

Så kom den første sne i går aftes. Ikke meget, men nok til at alt fik et flot, hvidt lag pudder. En del af det har klaret sig gennem dagen, så det har da været den perfekte iscenesættelse af 1. søndag i advent.


Vinterforanstaltninger...

Fik købt noget gran og dækket krukker, roser og de udsatte buske i staudebedet. Ikke tildækket, men sådan skærmet lidt for den værste, bidende frost fra vest. Desuden er de nedfaldne bøgeblade rigtigt gode til at lave en lille dyne med isolerende lufthuller i. Her kan granen også bruges til holde lidt på bladende, så de ikke flyver væk.

Gran indgår også i en anden type vinterforanstaltning: Julesnapsen!
1 del appelsinessens3 dele granessens1/4 del anisessens1/4 del kardemommeessens1/5 del valnøddeessens Tyndes med ca. 8-10 dele Brøndum Klar i god tid så smagen lige kan 'sætte sig'. Resultatet er en flot gylden snaps med meget krydret smag - både god til sild og 'en lille én'!