Gå videre til hovedindholdet

Indlæg

Viser indlæg fra oktober 20, 2012

Haven i oktober

Her lidt opdate:

Vi har høstet æblene - her i sidste omgange var der hele 5 stk! Til gengæld har et af træerne kvitteret med blomster - hvem sagde global opvarmning? Her i efterårsferien er der blevet ryddet op i urtebedet - den store staudeflytning og nedlægning af løg må vente, for der er stadig fuld knald på planterne og stadig masser af blomster. Så hvem kan nænne at klippe det ned og grave op?

Peberrod - fanget i potte II

Så kom det store øjeblik hvor peberroden skulle slagtes. Blev slemt skuffet. Masser af små pjevsede og viltre rødder, der bliver svære at anvende til noget som helst. Satte de små skud - som der også var en del af - tilbage i potten. Den får en chance mere, om ikke andet så som prydplante.


Løg!

Så er der lagt lidt løg igen...de gamle løg, der gav fine krokus, narcisser osv. i foråret er gjort klar til endnu en runde. Håber de har været opbevaret tåleligt.... Og at et vinterophold i skuret vil være ok - satser på at olietanken kan gøre det ud for varmelegeme, så de ikke fryser alt for meget!

Dernæst et andet vovostykke: de fine dobbelte tulipaner er sat i plantesækkene i kapilærkasserne. Stik imod de fleste gode råd. Men fantastisk hvis det lykkes! Det vil vælte ud med rosa-røde tulipaner i marts/april hvis planen virker.

I urtebedet er der desuden sat hvidløg..men det er en lidt anden historie...  :-)