UBUDEN GÆST

Jeg elsker mit "hvide" bed, som i foråret står fuld af Purissima tulipaner, hvide kæmpevalmuer og hvide allium. Det HAR det i hvert fald gjort... Men nu er bedet blevet godt og grundigt molestreret af hvad jeg tror er en mosegris. Bedet er helt undermineret, jord og løg er skubbet op (og delvist spist), og jeg kan frygte, at der er gnasket godt og grundigt i staudernes rødder.


Jeg har forsøgt mig med diverse fælder, men indtil videre uden held. De blottede løg har jeg forsøgt at redde (indtil videre næsten en hel spandfuld), men det giver ingen mening at lægge dem i jorden igen, sålænge dyret stadig huserer. Jeg har været temmelig tåmodig med de mulvarpe der af og til har skubbet rundt på bedene, men denne her er jo decideret skadelig, så nu er der krig. Og jeg vil vinde!


Er du på INSTAGRAM? Du kan følge mig der, hvor jeg løbende poster billeder fra haven eller fra de haver og steder jeg besøger. Min profil hedder henrik_mikaelsen_havehjernen og du finder den lige HER

Kommentarer

 1. Hej Henrik

  Mosegrise er en pestilens, der findes mange mere eller mindre effektive metoder. Rådden fisk i gangene er der nogen der bruger, men en hund er det mest effektive. hører de en hund jævnligt i haven flygter de.
  Fælder er der nogen der bruger, men de kan også tage hermelin og brud der jager i gangene. Karbid er effektivt men omtvistet. En fordel er dog at de tager ungerne med, så de ikke skal sulte ihjel...

  Håber du kunne bruge disse råd!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karsten - har stået med en dåse karbid i hånden...bliver nok næste skridt. For fælderne sker der ikke noget med - Æv! Har ikke hund, men er blevet tilbudt at "låne" en :-)

   Slet
 2. Grrrrrrr.....!!!!!
  Jeg har desværre ingen forslag. Når man Googler, er der forskellige bud, men alle er enige om, at det er en besværlig gæst.
  Stort held og lykke.
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtigt Lisbeth, der er rigtigt mange gode råd. Noget tyder på at jeg næsten får testet dem alle inden jeg er af med kræet - Grrrrr!

   Slet
 3. ÆV hvor surt :(
  Her har der også været en mosegris på spil...fandt to huller i et bed i dag....men den ondulerede kattene for en uge siden eller deromkring. Håber det har været en omstrejfende, så det ikke gentager sig.

  Håber du finder en løsning, så du kan nyde dine planter i fred.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Esther - jeg kan se at jeg må anskaffe mig nogle husdyr, de lyder til at have mange fordele. Håber du slipper for flere besøg af de bæster!

   Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

Rhododendronhaven i Rens