KRANSE AF ROSMARIN

Så må vi vist godt begynde at jule lidt... Jeg lovede på Instagram at lægge lidt på om hvordan jeg har lavet de fine, lette kranse af rosmarin. Min rosmarin står ude i haven i krydderurtebedet året rundt, og den har klaret det indtil nu... Men den får altid nogle svedne spidser i det kolde forårs barfrost, så jeg har besluttet at jeg ligeså godt kan få glæde af de mang skud nu. Jeg er gået efter stilke, der har lidt sideskud, så de giver lidt fylde til kransen. Selv om ringen ikke er dækket, så falder rosmarinens stilke i med blomstertapen, så man skal virkelig kigge efter for at se hvad der er hvad.

De er meget nemme at lave: Jeg har brugt blød aluminiumstråd til at danne selve ringen. Omkransen fandt jeg ved at bruge en desserttallerken som skabelon. Lad tråden overlappe ca. 4 cm. Herefter har jeg tvundet blomstertape om tråden - det er nemmest at gøre det INDEN du samler ringen! Når du når til samlingen vinder du blot blomstertapen omkring - den klistrer fint ringen sammen. Så er det ellers bare at binde stilke af rosmarin på ringen med tynd ståltråd. Tadah! To styk kranse, som i julen bliver hængt op med bånd på vores franske døre.

Er du på INSTAGRAM? Du kan følge mig der, hvor jeg løbende poster billeder fra haven eller fra de haver og steder jeg besøger. Min profil hedder henrik_mikaelsen_havehjernen og du finder den lige HER

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

Rhododendronhaven i Rens