Årets æbletræbeskæring

Endnu et tegn på at foråret er lige om hjørnet: Den årlige beskæring af æbletræet er blevet foretaget denne weekend. Svoger har trådt til med kyndigt håndelag og trænet blik for hvad der kan blive og hvad der bør ryge af.

Æbletræet før beskæring






Egentlig startede forberedelserne allerede i sensommeren, hvor grene der var "i vejen" blev dødsmærket - med en snor. Snip, snip og et par intensive træk med saven - og væk var de!
Æbletræet efter beskæring


Efter sådan en tur minder træet lidt om et nyklippet får: det ser ret afpillet og bart ud. Men det må til i en lille have som denne og med et træ som har været hårdt ramt af kræftknuder. Det vil om et par måneder strutte af velvære og voksekraft og man vil hurtigt have glemt det lidt ynkelige syn man ser nu.
Efter alle vanrisene er væk og der er ryddet ud i grenene ser træet lidt bart ud


Afklippet er nu samlet i en nydelig bunke, klar til grenpladsen. Men nogle af skuddene har jeg sparet og hevet indendøre så de kan blive drevet til at give nogle grønne blade her i alt det grå. Nu skal træet derude bare se at følge trop og sætte en masse blomster og blade!
Driver-liv...æblegrene taget ind i varmen

Mens vi venter...æblegrene og tulipaner kan give lidt forårsstemning

Kommentarer

  1. Så deilig å få hjelp til beskjæringen:) Nå blir det nok flott til sommeren og avling til høsten - og kanskje epleblomster inne på bordet?
    Jeg har bare nye og små epletrær i hagen min. Det stikker knapt en gren over snøen så beskjæring er ikke å tenke på enda. Men måke snø kan og bør jeg nok tenke på... Sukk!

    SvarSlet
  2. Hej Gerd
    Her er det noget mildere vejr og solen har skinnet i dag som på en forårsdag så ingen sne her (dejligt!). Meeeen der er nu et stykke tid til varmen kommer! Mine espaliertræer er også kun nogle få år gamle, men de har også fået en tur med beskærersaksen for at holde formen.

    SvarSlet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0