Peberrod - mislykket eksperiment

 Det er jo ingen nyhed at haven i år har været under angreb af snegle og andet plantegnaskende kryb. Træls. Også træls for peberroden, som i år skulle vise om  eksperimentet med løbende opgravning og fjernelse af siderødder skulle bære frugt. Eller rettere rod.

Kan allerede nu afsløre at det skete ikke. Som det fremgår af billedet nedenfor blev bladene fuldstændigt ribbet af en eller flere grådige bløddyr. Det grønne er nogle gulerodstoppe, som jeg satte ned for at holde på fugten i jorden - og selvfølgelig skåne mig for det triste syn. Dem rørte krapylene selvfølgelig ikke. Overhovedet!

Nederste billede viser årets høst - rødder er omtrent som da de blev sat sidste efterår. Men dog i live, hvilket er et mindre mirakel og vidner om peberrodens overlevelseskraft og hvorfor den er frygtet af nogle haveejere.

Nu KUNNE det jo være min hårdhændede behandling, der også har været medvirkende til det sørgelige resultat. Det vil jeg ikke afvise. Og vil formentlig lade roden være rod næste år, og nøjes med at glæde mig over de flotte grønne blade. Så må forsyningen af peberrod til køkkenet komme fra købmanden i stedet...

Du kan se de tidligere kamptag med roden her:
Peberrod fanget i potte II
Tæmning af peberrod

Modtager gerne gode råd - der må da være nogen der ved hvordan man får brugbare rødder af sådan en krabat?


Kommentarer

  1. Jeg har ingen erfaring med peberrod, men ved at de nogen steder her på Samsø vokser vildt. Jeg har nu aldrig set dem, men fået fortalt at det ikke er langt fra hvor jeg bor.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ud og led og grav! Når jeg dyrden i potte er det fori jeg har hørt at den ellers kan brede sig uhæmmet. Og det dur bare ikke i så lille en have. Og tror det er rigtigt at dømme efter rodnettet på krabaterne sidste år!

      Slet
  2. Jeg har aldrig haft peberrod. Rigtig træls når noget man har gjort et stykke arbejde for at det skulle lykkes og det så ikke lever op til forventningerne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var et eksperiment...og den slags kender man jo ikke udfaldet på altid! Men er da lidt ærgelig - især fordi jeg synes jeg har gjort mig så umage. Men altså. Sådan er det med levende ting: Hvis ikke de vil, så VIL de ikke!

      Slet
  3. Min mormor havde peberrod i haven og ja den breder sig, så at holde den i en krukke, vil være optimalt! Hvis du sætter din krukke på en zinkunderskål kan du holde sneglene væk. Der må være noget med zink, de ikke kan lide. Ikea har nogle runde zinkskåle på hjul, som er gode til de planter, som sneglene overfalder.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for tippet! Det må prøves...så er i hvert fald DET prøbelm løst... :-)

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0