Gå videre til hovedindholdet

Dahlia succes!!!

Efter meget skiftende resultater med dahlia, må jeg konstatere at mit forsøg med plantekasser har givet bonus! Alle 6 stk. har klaret den fint (på nær noget sneglebid), alle har mange knopper, og de 5 har blomstret. Her i haven er alt typisk 14 bagefter resten af landet , så det er vist meget godt!

Jeg har et lidt anstrengt forhold til alle de farver og faconer på dahlia og har bestemt forsøgt at udvise mådehold da de blev anskaffet...

Alligevel er der ikke den store harmoni i det "bed" - løvfarve, højde, farver og typer stritter lidt i alle retninger. Alligevel er det en stor tilfredsstillelse at se dem skyde i højden og udfolde deres små-vulgære blomster, der ligner noget fra en tropisk regnskov - og ikke en forblæst lille vestkysthave!


Bisty

Snowflake

Excentrique

Dahlia har fået følgeskab af nogle Zinnia i år

Også Kæmpe Jernurten har fået et par pladser her...De klæder ikke de dominerende dahlia...men giver dog lidt luftig lethed til arrangementet.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Endnu en pergola

Jeg har jo helt glemt at vise min nyeste(!) pergola frem!  Det er en fin, mindre udgave af "spiseplads-pergolaen", med nogenlunde samme konstruktionsprincip. Det er en let overdækning, som skal dele den bagerste del af haven op som et selvstændigt rum, og danne et lille, nyt haverum ud for udgangen til haven.


Det har hele tiden været ønsket, at det kunne blive skabt en lille niche hvor man kunne sidde lidt i læ og nyde morgensolen. Der har været diverse midlertidige installationer, men nu er rummet kommet på plads. Det er et skønt sted at sidde og der er noget særligt hyggeligt ved at sidde under et "tag" - også selv om det blot er nogle skyggegivende lameller.
På bagsiden er arbejdsbordet blevet integreret så der nu er at godt og solidt sted at stå og rode med potter eller lege værksted. Pladen kan fortsat tages af og sættes på bukke hvis der brug for mere albuerum - eller en opdækning til østersparty i haven!


Nu skal den blot få lov at blive lidt vejrbidt og få …

Har Blogger fået hedeslag?

Jeg oplever i øjeblikket, at der ikke automatisk kommer notifikation, når der bliver lagt kommentarer på bloggen. Jo, hvis jeg i det enkelte indlæg har hakket af, at jeg vil modtage opfølgende kommentarer - men ellers ikke.

Er det bare mig? Eller bare "hos mig"  :)

PS: Håber I har det godt derude - jeg skal nok få brudt tavsheden her fra HAVEHJERNEN!

Et nyt spejlbassin

Jeg har længe været meget optaget af spejlbassiner og hvad vand og reflektioner kan tilføre en have. Nu opstod der så en for at få netop sådant et i forbindelse med at vi har ændret lidt på terrassen og anlagt nye bede. Det ene blev i stedet delvist til et lavt bassin og her kan du se hvordan det blev til!

Bassinet, som det så ud da det netop var færdigt - spejleffekten er super! Både for at spejle himlen, men også de planter der kommer i det smalle bed langs med bassinkanten. Bænken foran bliver en ny ynglingsplads tror jeg.
Udgangspunktet er kanten af herregårdssten, der er taget op af terrassen. Her er de lagt op i en prøveopstilling. Siden er de blevet monteret med fliseklæber - undtaget øverste lag omkring bassinet. Det vender jeg tilbage til.
Bassinet bliver foret med insilagefolie. Vi havde noget liggende fra afdækningen på loftet da stråtaget blev skiftet. Det er sort, det er kraftigt, det er STORE stykker - og det var gratis. Fliserne blev omhyggeligt fejet, så der ikke kom ste…