Gå videre til hovedindholdet

Bernstorffsparken

Puha, det er hårdt at være væk fra haven i længere tid - men sådan må det være af og til, der er jo trods alt andet i livet... Har i stedet trøstet mig ved at se billeder fra mine ynglingshaver. Og her er en af dem - min "genbo" Bernstorffparken. Berømt og berygtet som hundelufteparadis (og ja, læg dig ikke på græsset uden at se dig GODT for!!!). 

Det er en stor park, der spænder fra en "vild", skovagtig del til den mest pussenussede rosenhave ved Dronning Louises Tehus. Ved søen er der store gamle rhododendron og ved det der tidligere var Bernstorffs Slots køkkenhave er der nu flotte espalierede æbletrær, formet på forskellig vis. Det var her jeg fik inspirationen til æblehegnet i Ballum. 
Flere af de gamle drivhuse er bevarede, bla. det smukke Paradehus, som nu udlejes til bryllupper og fancy receptioner. Kom og kig, løb en tur, luft din hund - men tag lige at ryd op efter den, ikk!? 











Kommentarer

 1. Bernstorffparken er skøn, især drivhusene er smukke og et eksempel på håndværk hvor æstetik har spillet sammen med funktion. Jeg elsker paradepladen foran til de sarte vækster, her kan ejeren rigtig vise sig frem. Hyggeligt at møde Jer i kjeld slots vidunderlige have.
  henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et dejligt sted - specielt på denne tid!

   Også hyggeligt at møde Jer - håber I slap forbi boderne uden alt for stort træk i tegnebogen!
   Hilsen Henrik

   Slet
 2. Hej
  I lighed med jer andre, så er jeg også en stor beundrer og en taknemmelig bruger af Bernstorffsparken.
  Til foråret skal min datter, Marie, konfirmeres, og da vi for et par måneder siden så, at der blev afholdt et mindre aftenselskab inde i det smukke drivhus overfor Dronning Louises Tehus, kom vi til at tænke på, om man måske kunne holde festen derinde..(vi bliver ikke så mange).
  Men jeg kan ikke finde en adresse at skrive til, og heller ikke et officielt navn på den fine bygning.
  Måske skal man leje Paradehuset for at få adgang til drivhuset..?

  Kan det tænkes, at du kan være os behjælpelig med et svar?
  På forhånd mange tak
  Mvh. Carina Kock

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina

   Det drivhus der udlejes HEDDER Paradehuset. Det udlejes seperat, men man har adgang til toilet i Dronning Louises Tehus. Det er Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, der udlejer det - de kan kontaktes på mail: slotshave@slke.dk

   Oplysninger om priser osv. finder du her: http://www.slke.dk/afhold-arrangement/pavilloner-i-slotshaverne/paradehuset/

   God fornøjelse!

   Med venlig hilsen
   Henrik

   Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære indlæg fra denne blog

#GROWSOMESHIT! CPH Garden

Man skal vist være ualmindeligt tungnem, for ikke at have opfattet, at der netop er foregået noget helt usædvanligt i den danske haveverden. Haveselskabet har arranget et stort haveshow, CPH Garden, efter forbillede fra de engelske af slagsen! Instagram, Facebook og havebloggene er svømmet over med lækre fotos, referater af hvem, der vandt hvad, og hvad haveshowet har budt på af indhold eller mangel på samme. Så det undlader jeg at bruge krudt på!
Selvfølgelig er det Chelsea, der er den store inspiration, men det er mit indtryk, at man ikke ville forsøge at konkurrere med den store diva - det ville også være en uværdig kamp. I stedet har man forsøgt at finde sin egen, danske version. Havefolkets svar på Roskilde. Kniber man øjnene sammen og træder et par skridt tilbage, så er det vist lykkedes ret godt. Haveselskabet kan i hvert fald godt klappe sig selv på skuldrene! Eller i hvert fald den ene.

Det danske havefolk er en broget skare. Nogle er ikke bange for kemi, nogle sværger til ø…

En ommer... pergola version 2.0

Den var ellers så fin pergolaen. Og der var lagt en del timers arbejde i den - endda på trods af hold i ryggen. Men der var også en vis tvivl. Var den nu landet helt rigtigt? Efter nogen overvejelse blev beslutningen taget: pergolaens lameller skulle skiftes ud. Og så var det ellers bare om at gå igang og få det gjort. Det er den værste type af arbejde: At gøre noget om, man lige HAR lavet! Men erfaringen siger, at det gælder om få rykket så snart man kan se at noget er galt...enten begynder man at "vænne sig til det" og lærer at "leve med det". Eller også så er kimen lagt til mange års ærgelser over at man ikke gjorde noget i tide.

Så lamellerne røg ned. Og hvorfor så det? For det første begyndte de ret hurtigt at vride sig, nogle af dem allerede mens de blev monteret - det ville vi ikke kunne holde ud at se på i længden. For det andet kom vi mere og mere til at holde af det rå træ - altså uden maling. Og for det tredje, så skyggede lamellerne ikke nok. Eller re…

Et rabarberdrivhus

Der er ikke plads til den store køkkenhave på vores grund. Vi producerer dog lidt eget grønt - bla. lidt rabarber. Det er nemlig netop sådan en lille ting som kan sprede stor glæde. Måske fordi det er noget af det første der kan høstes, og vi er så grådige efter den slags her i de første forårsmåneder?

Men kan man få rabarberne til at give noget ENDNU TIDLIGERE?! Jeg har lavet et lille forsøg med at sætte dem i deres eget lille rabarber-drivhus. Det ser ud til at have sat lidt ekstra fut i dem!

Til venstre: En plastkasse bliver placeret over den spæde rabarber d. 19. marts. Den er klodset lidt op med nogle småsten så luften kan cirkulere lidt. Og et par sten ovenpå for at blæsten ikke skal tage den!

Til højre: D. 9. april er der kommet gang i væksten. Man kan se der er lidt lunere luft inde i boksen.



Til venstre: D. 22 april. En lille kube af rabarber! Jeg tænker, at nu må den slippes fri, ellers vil jeg tro bladene begynder at tage skade af være klemt op mod plastik-"ruden".

T…