Sculpture by the Sea - også lidt til haven her

Stadig langt fra haven - og altanen. Men derfor kan man jo godt have haven i tankerne, ikk?

Så på min tur gennem udstillingen Sculpture by the Sea i Aarhus, har jeg hele tiden set ting, der sagtens kunne give inspiration til måder at gribe haverum an på...selv om der er tale om skulptur/landart. Udstillingen er gratis og kan ses indtil 30. juni. Start besøget ved Tangkrogen og gå herfra (turen er på efter sigende på 8 km frem og tilbage). Eller tag turbåden enten ud eller hjem og spar lidt på fusserne...


Se f.eks. de kække lapper af kunstgræs: kan jeg sagtens se brugt i en have. Måske ved børns legested, hvor der hele tiden slides hårde, bare pletter?
"Patchwork", Hannah Streefkerk


Eller hvad med at integrere forskellige dagligdags kendte elementer, og sætte dem sammen - bogstaveligt talt - eller måske blot ved, som her, at binde ting sammen ved at give dem samme farve?
"Your place 2013-1", Byeong Doo Moon


Møbler skabt til og for havefolket, ikke sandt? Skovle og nogle planker; så har du bænke, borde, stole, hylder - og de kan placeres alle steder hvor du kan hakke skovlen ned i jorden/sandet! Super ide, som sagtens kan bruges i haven (ikke min betonhave).
"U.S.E. FLOTSAM", Bureau Detours



Hvis ikke man kan få planterne til at gro - så strikker man da bare nogle! 
"The Surface Reef", Ulla Weber Klinge, Birgitte Lund Jensen


Mere kunsthåndværk: 88.000 kapsler bundet sammen i et organisk, bælgede tæppe. Kunne man ikke blande den slags elementer med et frodigt staudebed? Eller græsser? Eller stenbedsplanter?
"Evidence - The Trail Continues", Kerrie Argent



Bliver haven for vild må man jo bure den inde! Men viser også effekten af at opstille vægge i haven, skabe forside/bagside, inde/ude.
"Silent Escape", Alex Kosmas


Mere rumdeling!: Mere skal der ikke til: en uldtråd trukket mellem en række stammer. Fin let afskærmning og opdeling med stor effekt!
"Integration - Interruption", Elin & Keino


Et sadistisk indslag, som måske ikke egner sig til inspiration... Ren tortur af et stakkels træ, der er blevet berøvet kontakten med det livgivende lys - med forkrøblet vækst til følge. Men ser jo egentlig ret flot ud...og skaber da også respekt om naturens processer. Lad være at pille for meget ved dem!
"The Garden of Natural Delights (After Bosch)", Bjorn Godwin / Jette Gejl



Haveaffald, brænde...er det ikke. Men man kunne jo godt lade den slags få lov at blive et dekorativt indslag? Som denne "flod" af tømmer.
"Immovable Object, Unstoppable Force", Sasha Ried


Kender I udtrykket "treehugger" - træelsker? Ham her er vist en af slagsen...
"Tree-guy", Susanna Hesselberg

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

Rhododendronhaven i Rens