Hyldedrik

Vi elsker hyldedrik men har ikke selv en hyld - og så må man jo 'låne'! Det gør vi så rundt omkring i hegn og lignende i området. Her er den bedste opskrift på hyldedrik jeg har smagt til dato! Den bygger på en opskrift fra Tønnisgård på Rømø:
  • 40 nyudsprungne skærme
  • 1,5 liter kogende vand
  • 1,75 kg lys rørsukker
  • 30 g citronsyre
  • Saft og skal af 1 ubehandlet citron
Hæld det kogende vand over skærmene, rør sukkeret i til det er opløst, tilsæt citron og citronsyre (rør evt. citronsyren om i lidt af vædsken. Lad det stå i 4-5 dage, filtrer og hæld på Atamonskyllede flasker eller bøtter til fryseren.

I år valgte vi kun at lave 1/2 portion - halvdelen kom på flaske og resten i fryseren. Næste gang skal vi lave hel portion og have mere på flaske. Det er super at have ved hånden! Også til drinks...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

UBUDEN GÆST

Larver i potter

KUGLER AF LAMMEØRE