Gå videre til hovedindholdet

NYT GRILLKØKKEN

Hvis ikke man skulle grille en masse i netop denne sommer, så ved jeg snart ikke hvornår det skulle være. Når man (som jeg) ikke har en overdækket terrasse eller et andet sted, egnet til at stå i ly for regnen, så er det bare dejligt at det for engang skyld har været en tør sommer. Ok, måske liiiige FOR tør, men med en gasgrill kan det da vendes til i hvert fald en god ting: grillmad!


Jeg har nu fået en grillplads. Ikke et udekøkken, for det kræver efter min mening adgang til rindende vand, og det har jeg ikke lige ved hånden. Men en grill har jeg, og nu også et godt bord at sætte fra på, som også kan tåle varme ting.

Som om det ikke var nok er der nu også installeret en induktionskogeplade, som kan hives frem af en lem i bordet, hvis man skal have kogt nogle kartofler. Eller krabbeklør. Eller porchere østers. Som man nu gør en sommeraften! Med godt med rosé i glasset og hyggeligt selskab.

Der er jo ikke meget plads i haven, men vi har længe savnet en god arbejdsplads ved grillen, og lige ved havebordet, så der kan severes lige fra grill-risten.

Fortsat god sommer!


Kommentarer

 1. Hvor ser det godt ud! Vi griller slet ikke - vi har kun en kulgrill, og jeg tør overhovedet ikke bruge den, selvom vi vist godt må grille på fast underlag. Her gælder vist 'better safe than sorry'!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tør også kun grille, fordi det er en gasgrill. Vi har aldrig rigtigt turdet det med kul (brandforbud eller ej) på grund af vores stråtag, og haven er jo så lille at man ikke kan komme på sikker afstand af huset.

   Slet
 2. Det ser fantastisk ud, og kan jo bruges hele året, for det ser ud som om der er overdænking. ?Vi har lige måttet investere i en ny gasgrill, og den er så smart den har gasblus, det er simpelthen guld værd at man kan lave al maden samme sted, hvis der er brug for det. Vores køkken er tæt ved grillpladsen, det er en fordel når der ikke er "udekøkken". Elsker ude mad af en hver karakter, og i år er gasgrillen et most, her er selvfølgelig også TØRT.
  God fornøjelse med jeres nye gril-sted!
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Grill køkken skulle der stå:-)

   Slet
  2. Det er rigtigt smart med et gasblus i grillen. Vi kunne ikke nænne at skifte den gamle grill ud, så vi købte i stedet kogepladen i IKEA. Men det skal helt sikkert indgå i det næste grill-køb!
   Der er overdækket over grillen med vores pergola - men den er åben og dermed ikke beskyttet mod regn. Jeg overvejer at sætte nogle plader op, for det ville altså være rart at kunne grille i vinterhalvåret også :)

   Slet
 3. Meget fint grillhjørne du har lavet dig. Smukt håndværk og smarte detaljer løfter det op over det rent praktiske. Det ser simpelthen bare godt ud!
  Jeg er lidt ærgerlig over ikke at kunne bruge mit nye bålfad i denne sommer, og grillen (kul) er faktisk for varm at tænde før solen er gået ned, så det bliver ikke til så meget. På den anden side er jeg også mest til kold mad og masser af salater i denne hede...

  God weekend!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Ulla :)
   Denne sommer er slet ikke til stor kogekunst ved de varme gryder. Så den eneste varme mad jeg får er stort set kun hvad jeg kan lave på grillen, for det er i det mindste nogenlunde tåleligt når jeg kan være udendørs. Men ja, salater er også ofte på menuen her i øjeblikket. Og det gør nu heller ikke så meget :)

   Slet
 4. Lækre detaljer, du har i køkkenet. Det ser meget hyggeligt og indbydende ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lisbeth - det er jeg glad for at du synes. :)

   Slet
 5. Det er da supergodt ud :)

  Vi har slet ikke grillet i år, men vi har heller ikke nogen grill, så... :) Vi har to engangsgrill ude i skuret, men dem venter vi med at bruge til vejret er blevet mere "normalt".

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Esther! Nu ser det ud som om det er sikkert at grille igen - hvis altså man kan stå i tørvejr og læ ;)

   Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære indlæg fra denne blog

Landskabskunst ved Blåvand

Hvor er det dejligt, når man får en oplevelse, som er meget bedre end det man som udgangspunkt regnede med! Sådan én fik jeg i weekenden, hvor jeg var et smut i Blåvand. Egentlig var det fyrtårnet, der var målet. Men det kom jeg slet ikke op i, for der var noget der var mindst lige så spændende udenfor. Der er nemlig udstillingen "Wadden Tide"!

Wadden Tide er en del af Vadehavs-festivalen. 12 værker af landskabskunst er udstillet, lavet af kunstnere fra hele verden. De har tænkt værkerne til stedet og de fleste tager udgangspunkt den unikke placering, nemlig på stranden og i klitterne nedenfor fyret ved Blåvand. Flere har mere eller mindre direkte referencer til Vadehavet.

Jeg elsker den slags kunst, hvor den spiller op til natur og landskabet omkring den. Og især da hvor naturen eller naturfænomener er en del af værket.

F.eks. værket WIND SIGNS in G Major, hvor Anna Schimkat har opstillet en række bundter kloakrør på stranden som store skulpturer. Flotte grafisk mod sandet…

Æble espalier - dos and don'ts

En af de markante forandringer vi lavede i haven for nogle år siden var, at fjerne et bræddehegn ud mod marken og erstatte det med et langt espalier af æbletræer. Jeg har samlet lidt op på erfaringerne med det, her 4 år efter. 


Jeg har valgt et æbleespalier i stedet for et hegn eller en hæk ud mod naboens mark, fordi jeg gerne ville have noget der var mere åbent end et hegn - bla så det var muligt at have stauder på skyggesiden. Samtidigt skulle det lukke af for indkik om sommeren - men give os udsigten tilbage igen om vinteren! At det så også kunne give os frugt var en ekstra bonus!

Jeg har "snydt" og langt hen ad vejen brugt træets grene til at lave alle etager på en gang. Tænkte at jeg jo altid kunne fjerne dem og lade nye komme frem hvis der var brug for en bedre placering.
Må dog konstatere, at træet ikke er så villig til at skyde fra stammen når først det er etableret, så vil man styre formen helt må man gå den slagne vej og danne en etage om året. Jeg må indtil videre…

De sidste æbler, henkogning og tærte!

Tid til at høste de sidste æbler! På espalierne var det Rubinola Balkon, der sad tilbage - nu med en fantastisk orangerød farve. De andre var fra det gamle træ med Ingrid Marie. Som det fremgår at billedet er de høstet lige tidligt nok til at de har fået den flotte røde farve. Men sådan måtte det blive - de begyndte at dratte af træet og da jeg forsøgte at plukke de helt modne, slap de andre også grenene. Og med betonsten og junglen af Hortensia og andet godt under træet ville de være tabt hvis de alle faldt af sig selv. Men de var jo så også plukkemodne. Så en hurtig beslutning blev at redde så meget som muligt nu, også satse på at lade æblerne modne det sidste i kasser på loftet.
Resultatet blev et par kasser med KÆMPE Ingrid Marie - noget af en kontrast til sidste år hvor vi ikke fik et eneste. Ser ud til at den nye rutine med beskæring endelig bærer frugt - bogstaveligt talt!!!
Nu er de så sorteret og fordelt i flere kasser så de ligger pænt i ét lag og placeret på loftet.

Af de …