Flager med kvan
Endnu en hilsen fra sommeren: Kandiseret kvan (Angelica archangelica)! Jeg synes det er rigtigt sjovt at "konservere" havens frugter, bær og grønt, så man nu her midt i den mørkeste tid på året kan finde dem frem af gemmerne og få opfrisket minder fra dengang da luften var lun og nætterne lyse.
Således har jeg jeg set frem til at kunne åbne glasset med kandiseret kvan og igen nyde dens helt særlige duft. NU skal det være - og det er for at lade de smaragdgrønne stilke indgå i noget af julens bagværk: Sprøde flager med kvan. Opskriften finder du nederst på siden.
Flagerne er lette, sprøde og helt porøse med små karamelagtige bid fra cocktailbærrene og kvanen. Kvanens fine aroma forsvinder desværre ved bagningen, men man får små strejf af smagen når spiser sådan en kage - eller fem...
Sprøde flager med kvan
225 g blødt smør
125 g florsukker
125 g kartoffelmel
125 g hvedemel
30 g kandiseret kvan
30 g røde cocktailbær
Trilles i rulle som lægges på køl min 2 timer. Skæres i 5 mm tykke skiver. Bages ved 180 grader i 8-10 min til let gyldne i kanten.
Således har jeg jeg set frem til at kunne åbne glasset med kandiseret kvan og igen nyde dens helt særlige duft. NU skal det være - og det er for at lade de smaragdgrønne stilke indgå i noget af julens bagværk: Sprøde flager med kvan. Opskriften finder du nederst på siden.
Flagerne er lette, sprøde og helt porøse med små karamelagtige bid fra cocktailbærrene og kvanen. Kvanens fine aroma forsvinder desværre ved bagningen, men man får små strejf af smagen når spiser sådan en kage - eller fem...
Sprøde flager med kvan
225 g blødt smør
125 g florsukker
125 g kartoffelmel
125 g hvedemel
30 g kandiseret kvan
30 g røde cocktailbær
Trilles i rulle som lægges på køl min 2 timer. Skæres i 5 mm tykke skiver. Bages ved 180 grader i 8-10 min til let gyldne i kanten.
Det ser godt nok lækkert ud. Det må da prøves næste år:-)
SvarSletKvan er godt! Og kagerne kan også pimpes op med et lag smørcreme imellem to og to ;-)
SletMums, de ser gode ud! Er det noget med, at Kvan har lidt lakridssmag?
SvarSletJulehilsen Lotte
Hej Lotte
SletHmmm....nej, kvan har helt sin egen smag og duft, som er svær at beskrive. Ændrer sig også afhængig af hvilken form den er i: kandiseret som her er den meget dæmpet, i en snaps er en kraftig og meget overraskende parfumeret. Du må prøvesmage til sommer!
Julehilsen til dig fra Henrik Havehjerne
Uhhhm, de ser lækre ud og ikke mere julede end de kan spises på den anden side af nytår - hvis der altså er nogen tilbage ;-)
SvarSletTak fordi du lagde linket med den fine stjerne til linksamlingen på landliggerbloggen.
Er netop ved at bage 2. runde... så tror ikke jeg finder ud af om de fungerer på andre tider af året :-)
Slet- og velbekomme mht. linksamling - synes det er en god ide!
Slet