Græskar - en forunderlig frugt

Regn og rusk! Nu er det ved at være alvor med det efterår. Ser på staklerne, der forsøger at trodse elementerne for at få hængt valgplakater op... Behøver de altså ikke gøre for min skyld.

Har nemlig travlt med så meget andet: har fået 2 kæmpe græskar af naboen, som har pyntet uden for døren i nogle uger. Nu har det ene fået lidt kreativt skamfering, mens det andet bid for bid er blevet omsat til suppe, tærte og syltede græskar. Og der er stadig halvdelen tilbage. Skulle man gøre noget alvorligt ved sult i verden må jeg hermed anbefale græskar! Synes det er nogle forunderlige frugter (det er en frugt, ikke?), som jeg helt sikkert skal have nogle af når jeg får noget mere jord at boltre mig på.

Ville egentlig lave en lygtemand af det græskar, der blot skulle pynte - men har oplevet at de ikke holder så godt når man laver alle de huller i skallen. I stedet har jeg ridset i overflade, og lavet en drabelig edderkop inklusiv spind. Kom i tanke om at jeg i gemmerne havde et gammelt sæt "knive" til at skære i linolium med (til linoliumstryk). Viste sig vældig velegnede! Stregerne lyser op når man sætter lys i, vældig flot, men det lykkedes mig ikke at få et billede der kunne gengive det.

Opskrifter følger længere nede. Ha en god efterårsstorm de kommende dage!


Syltede græsker - af den søde slags
Kog:
2 1/2 dl eddike
500 g sukker
1/3 stang vanilje
2x3 cm frisk ingefær
per 1 kg græskar (skåret i 5 cm lange stykker)
Kog til græskarene er klar i det. Hæld på skoldede glas. Tilsæt evt. Atamon til vædsken inden du hælder den op.

------------------------------------------------------

 Nem græskartærte
1 syrligt æble
Nok græskar til at dække tærten...
1/4 l piskefløde 38 %
1 portion sød mørdej (ja, jeg har brugt en købt)
4 spsk rørsukker
stødt kanel

Skræl og skær græskar og æbler i tynde skiver. Rul dejen ud i ½ cm tykkelse, og læg den i en tærteform. Bliver en tynd tærte, så kan også bare lavet på bageplade og skæres ud i snitter.
Læg skiver af græskar og æbler i dejen og drys med kanel og sukker (man KAN godt bruge mere sukker).
Bag tærten ved 185 °C i ca. 15-20 min.
Server pisket flødeskum til.


Kommentarer

  1. Hej Henrik, det ser godt nok lækkert ud med den tærte, den ville hygge her på bordet til aftenkaffen. Og syltede græskar mums.
    Du er en mand med mange talenter, det er vist da ikke lige sådan at lave et edderkoppespind og en edderkop på et græskar. Super flot lavet.
    Hygge hilsner fra Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Den smagte skam også godt, tærten. Godt at trøste sig med sådan en efterårsdag.
      Ikke stor kunst med det græskar...men tror jeg har teknikken på plads næste år :)

      Slet
  2. Det skal prøves - har 3 skønne eksemplarer liggende ved hoveddøren, men snart må de spises. Fik faktisk lidt af et chok da jeg så din collage, for lige først lignede det fotos herfra;0) - Nåede at tænke. "De fotos kan jeg da ikke huske, at jeg har taget"...Hm...

    Dejlig hyggedag fra Katinka

    SvarSlet
    Svar
    1. Græskar kan ganske vist have lidt unik personlighed hver især...men overordnet ligner de hinanden ret meget:-)

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0