Tæmning af peberrod

Peberroden stod flot grøn og kraftig, da jeg sidste år i oktober gik i gang med høsten. Men det jeg forventede var store flottte rødder,  var blot et vildnis af trevlede pjalter. Kunne slet ikke bruges til noget.

Har så læst lidt på lektien og kan forstå at man løbende må fjerne alle siderødder og sideskud for at stimulere planten til at danne én stor rod. Så jeg har nu lagt ud med at hive de små planter op, sortere kraftigt i dem, så der kun planter tilbage med en "pælerod" og trimmet dem alle for de små fine rødder. Og så tilbage i potten. Dette skal så gøres et par gange gennem vækst sæsonen - er spændt på resultatet!





Kommentarer

  1. Jeg har netop arvet nogle peberrods-babyer og vil da forsøge mig med din metode. Lige pt. står de i mit højbed, men det kan da være, de skal i potte for at give dem "trang" plads?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marianne
      Tror mere det er et spørgsmål om at få "trimmet" rødderne end at de har det trangt.
      Men potten har så den fordel at du ikke får "inficeret" dit bed med løbske peberrodsplanter...de har ry for at opføre sig som skvalderkål, og selv om det egentlig er en flot plante, foretrækker jeg at have lidt styr på den :)

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0