Gå videre til hovedindholdet

Kandiseret kvan

Kan huske jeg som barn købte kandiseret kvan og cocktailbær, som jeg spiste som slik... Vidste selvfølgelig ikke det var kvan, det blev solgt under navnet Angelica, med reference til det latinske navn, Angelica Archangelica. Sunyes det smagte vildt godt - men så det ikke i butikkerne siden.

Nu har jeg så fundet en opskrift på hjemmekandiseret kvan, som jeg skal prøve næste år (hvis kvanen ellers overlever vinteren). Og iler med at få opskriften kopieret ind her:

About This Recipe

"An aromatic and graceful herb that I grow in my garden; Angelica is a member of the Parsley family, and is known mostly for it's candied stems for cake decorating, as well as the leaves for teas, tisanes, jams and desserts. It is known as 'Herb of the Angels' (hence the name) because it was believed to have ancient medicinal properties. This elegant tall plant has a long firm stem and bright green leaves. If you have the time to candy your own angelica, it is well worth the effort - the commercial varieties have added colourants and flavourings, which is such a shame, as the subtle flavour of this beautiful herb needs no additives whatsoever. The instructions may seem longwinded, but it is very easy and is just repeating the same actions over several days, before drying them on a rack or screen and storing. Use the stems to decorate cakes, trifles and desserts."

Ingredients

    • 3 -4 sprigs angelica, at least 2 years old
    • 1 cup caster sugar
    • 1 tablespoon baking soda
    • caster sugar, for sprinkling (optional)

Directions

  1. Please note, in order to have this recipe posted, I had to put in quantities - they are approximate, depending on how many stems you are candying!
  2. Cut angelica stalks in their 2nd year. Unlike many other plants, the big stalks are better as long as they are still green (not purple or white).
  3. De-leaf, remove leaf stalks and cut into pieces of about 6 inches, and soak in cold water for about 8 hours.
  4. Boil water and plunge the stalks inches Boil until the stalks begin to soften (add about half teaspoon of baking soda per pint of water to keep the vivid green colour, which is associated with ‘real’ candied angelica that is found in France) It also helps to soften.
  5. Cool under running water, drain, then peel removing the long stringy parts on the outside of the stalks.
  6. Put them into a syrup made up of of 1 cup sugar, and 1 cup water; soak for 24 hours.
  7. Cook in them in the syrup and repeat once a day for four days, by which time the angelica should be translucent without losing shape.
  8. Remove the angelica stems from the pan and let them drain on a covered rack or screen until dry and glossy.
  9. N.B.(You can roll the stems in caster sugar, BEFORE drying them on the rack/screen if you wish.).
  10. Store in an airtight tin or jar, and in a cool, dark place; they will last for up to 2 years in the right storage conditions.
  11. Cut the stems into appropriate lengths and use to decorate cakes, trifles, desserts or ice cream sundaes.

    Link til siden jeg har sakset fra

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

En ommer... pergola version 2.0

Den var ellers så fin pergolaen. Og der var lagt en del timers arbejde i den - endda på trods af hold i ryggen. Men der var også en vis tvivl. Var den nu landet helt rigtigt? Efter nogen overvejelse blev beslutningen taget: pergolaens lameller skulle skiftes ud. Og så var det ellers bare om at gå igang og få det gjort. Det er den værste type af arbejde: At gøre noget om, man lige HAR lavet! Men erfaringen siger, at det gælder om få rykket så snart man kan se at noget er galt...enten begynder man at "vænne sig til det" og lærer at "leve med det". Eller også så er kimen lagt til mange års ærgelser over at man ikke gjorde noget i tide.

Så lamellerne røg ned. Og hvorfor så det? For det første begyndte de ret hurtigt at vride sig, nogle af dem allerede mens de blev monteret - det ville vi ikke kunne holde ud at se på i længden. For det andet kom vi mere og mere til at holde af det rå træ - altså uden maling. Og for det tredje, så skyggede lamellerne ikke nok. Eller re…

Et rabarberdrivhus

Der er ikke plads til den store køkkenhave på vores grund. Vi producerer dog lidt eget grønt - bla. lidt rabarber. Det er nemlig netop sådan en lille ting som kan sprede stor glæde. Måske fordi det er noget af det første der kan høstes, og vi er så grådige efter den slags her i de første forårsmåneder?

Men kan man få rabarberne til at give noget ENDNU TIDLIGERE?! Jeg har lavet et lille forsøg med at sætte dem i deres eget lille rabarber-drivhus. Det ser ud til at have sat lidt ekstra fut i dem!

Til venstre: En plastkasse bliver placeret over den spæde rabarber d. 19. marts. Den er klodset lidt op med nogle småsten så luften kan cirkulere lidt. Og et par sten ovenpå for at blæsten ikke skal tage den!

Til højre: D. 9. april er der kommet gang i væksten. Man kan se der er lidt lunere luft inde i boksen.



Til venstre: D. 22 april. En lille kube af rabarber! Jeg tænker, at nu må den slippes fri, ellers vil jeg tro bladene begynder at tage skade af være klemt op mod plastik-"ruden".

T…

Et nyt spejlbassin

Jeg har længe været meget optaget af spejlbassiner og hvad vand og reflektioner kan tilføre en have. Nu opstod der så en for at få netop sådant et i forbindelse med at vi har ændret lidt på terrassen og anlagt nye bede. Det ene blev i stedet delvist til et lavt bassin og her kan du se hvordan det blev til!

Bassinet, som det så ud da det netop var færdigt - spejleffekten er super! Både for at spejle himlen, men også de planter der kommer i det smalle bed langs med bassinkanten. Bænken foran bliver en ny ynglingsplads tror jeg.
Udgangspunktet er kanten af herregårdssten, der er taget op af terrassen. Her er de lagt op i en prøveopstilling. Siden er de blevet monteret med fliseklæber - undtaget øverste lag omkring bassinet. Det vender jeg tilbage til.
Bassinet bliver foret med insilagefolie. Vi havde noget liggende fra afdækningen på loftet da stråtaget blev skiftet. Det er sort, det er kraftigt, det er STORE stykker - og det var gratis. Fliserne blev omhyggeligt fejet, så der ikke kom ste…