Gå videre til hovedindholdet

INDTRYK FRA FORMLAND SPRING 2019

Til og med søndag 03.02.2019 er der Formland messe i Herning. Jeg var med på en kigger og vil gerne dele nogle af de indtryk jeg fik med jer. Jeg har desværre fået et stressøje, så jeg har meget svært ved at læse, skrive og redigere billeder i øjeblikket (kan heller ikke se om de er i fokus...), så I får smidt en stak fotos lige hovedet uden yderligere kommentarer. 


Værsgo!

Kommentarer

 1. Der er vist masser af inspiration, at hente på sådan en messe.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Masser af inspiration og masser af god stemning ;-)

   Slet
 2. Gad godt, var inviteret, men kunne ikke få det til at hænge sammen. Sikke mange fine billeder med masser af inspiration. God bedring med øjet - det lyder ikke godt....

  SvarSlet
  Svar
  1. Første gang jeg er med, men bestemt ikke sidste!
   Tak, nej det er ikke godt, men bliver forhåbentlig bedre når jeg får nye briller!

   Slet
 3. Tak for de skønne billeder. Der er nok at se på og lade sig inspirerer af. God bedring med øjet og væk fra PCen mest muligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme :-)
   ...og ja, jeg har begrænset min PC og smartphone-tid

   Slet
 4. Og tak for dem (stakken af billeder) det er jo ren slaraffenland med alle de lækre ting :-) Jeg ville ønske at jeg måtte opleve det en gang.
  Tillykke med det nye bloglayout, det er flot! Og god bedring med øjet, det er da virkelig irriterende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak :-)
   Blog-layoutet er faktisk noget gammelt efterhånden. Ved ikke rigtigt hvor tilfreds jeg er med det... men det fungerer!
   Og også tak mht mit øje. Man opdager hvor afhængig man er af sin smartphone og sin pc, når man ikke kan bruge dem rigtigt :-)

   Slet
 5. Det ser altså rigtig spændende og inspirerende ud :)
  Hvor træls med dit øje. Håber virkelig det snart bliver bedre, for når synet ikke fungerer som det skal påvirker det humøret meget. Sådan var det i hvert fald for mig, den gang jeg havde grå stær.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther, jeg tror helt sikekrt at Formland vil være noget for dig!
   Det er helt rigtig at det påvirker en, når synet ikke fungerer ordentligt. Man opdager at der er så mange ting som bliver svære og besværlige. Håber din grå stær ikke generer dig mere? Jeg kommer netop fra øjenlæge nu, og har fået en henvisning til laseroperation, så håber det kan hjølpe på det! :-)

   Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære indlæg fra denne blog

Æble espalier - dos and don'ts

En af de markante forandringer vi lavede i haven for nogle år siden var, at fjerne et bræddehegn ud mod marken og erstatte det med et langt espalier af æbletræer. Jeg har samlet lidt op på erfaringerne med det, her 4 år efter. 


Jeg har valgt et æbleespalier i stedet for et hegn eller en hæk ud mod naboens mark, fordi jeg gerne ville have noget der var mere åbent end et hegn - bla så det var muligt at have stauder på skyggesiden. Samtidigt skulle det lukke af for indkik om sommeren - men give os udsigten tilbage igen om vinteren! At det så også kunne give os frugt var en ekstra bonus!

Jeg har "snydt" og langt hen ad vejen brugt træets grene til at lave alle etager på en gang. Tænkte at jeg jo altid kunne fjerne dem og lade nye komme frem hvis der var brug for en bedre placering.
Må dog konstatere, at træet ikke er så villig til at skyde fra stammen når først det er etableret, så vil man styre formen helt må man gå den slagne vej og danne en etage om året. Jeg må indtil videre…

Syltede græskar - ny opskrift

Det er nu nogle uger siden vi så græskar overalt. Halloween. Efterår... Nu er vi videre - det er julen der står for døren. Og det er så også nu, jeg kan prøvesmage årets syltede græskar! Jeg elsker dem! Sur-søde, med tilpas "knas" og superflot farve.

Naboen har igen været så generøs at sponsorere et af de hersens halloween-græskar. Jeg har prøvet at sylte "rigtige" gammeldags græskar, men jeg synes faktisk ikke de er lige så gode. Formentlig fordí kødet er tyndere - de bliver ikke så ensartede sprøde, men i stedet mere hårde i det. I år har jeg prøvet en ny opskrift - og nu hvor jeg har smagt på varen kan jeg sige: det er den bedste jeg har prøvet!

Man starter med at lade stykker med græskar trække i et døgns tid (se lagen nedenfor). Det er klart en fordel hvis stykkerne har nogenlunde samme størrelse og facon. Opskriften er til 1 kg renset græskar.
Et tip fra Fru Plum: Brug en sauterpande når du koger græskaret - det er meget nemmere at fiske stykkerne op når de e…

De sidste æbler, henkogning og tærte!

Tid til at høste de sidste æbler! På espalierne var det Rubinola Balkon, der sad tilbage - nu med en fantastisk orangerød farve. De andre var fra det gamle træ med Ingrid Marie. Som det fremgår at billedet er de høstet lige tidligt nok til at de har fået den flotte røde farve. Men sådan måtte det blive - de begyndte at dratte af træet og da jeg forsøgte at plukke de helt modne, slap de andre også grenene. Og med betonsten og junglen af Hortensia og andet godt under træet ville de være tabt hvis de alle faldt af sig selv. Men de var jo så også plukkemodne. Så en hurtig beslutning blev at redde så meget som muligt nu, også satse på at lade æblerne modne det sidste i kasser på loftet.
Resultatet blev et par kasser med KÆMPE Ingrid Marie - noget af en kontrast til sidste år hvor vi ikke fik et eneste. Ser ud til at den nye rutine med beskæring endelig bærer frugt - bogstaveligt talt!!!
Nu er de så sorteret og fordelt i flere kasser så de ligger pænt i ét lag og placeret på loftet.

Af de …