Gå videre til hovedindholdet

DIY FOD TIL LYS FRA LIVINGBYHEART

Nu har jeg endelig fået leget med noget betonstøbning. Det er godt nok længe siden sidst - vi taler helt tilbage i studietiden.

Men det er endt med et lille, overskueligt projekt: En fod til et lys! Nærmere bestemt til det fine lys fra LIVING BY HEART.

Og hvorfor så det? Jo, med til lyset fulgte et låg, lavet af en dåse ligesom selve lyset. Det er vældigt praktisk med sådan et, for lyset kan være svært at blæse ud når først der er kommet godt gang i det, og så kan låget kvæle flammen. Desuden er det en klar fordel, at det ikke bliver fuld af vand når det regner (jo, det gør det altså stadig engang imellem i Danmark...). Der kommer heller ikke insekter og andet snask ned i stearinen, når den er flydende.

Men sådan et lille låg af tyndt metal kan jo på ingen måde blive liggende her på vestkysten. Ikke uden at få en sten ovenpå som vægt, og det ser bare ikke smart ud. Det ved jeg så heller ikke om min løsning gør, men det ligger i hvert fald solidt på plads!

Nu står lyset i foden og det ser ret godt ud. Og når lyset skal slukkes, lægges fod ovenpå som låg. Voilá! Foden har fået gummidupper under, så den ikke ridser underlaget og i øvrigt også står stabilt. Den er lavet af betonmix, den nemme slags færdigblandede beton, som blot skal tilsættes vand. Farven er jeg godt tilfreds med: grålig/hvid (den er nok lidt sart, så mon ikke den snart får "patina" af fedtfingre og fugleklatter?). Formen var en plasticspand - vistnok til fuglekugler - og en rund skive af noget flamingo-agtigt materiale, der fulgte med som indpakning af noget elektronik.

Overfladen blev ok - jeg var ikke helt sikker på hvor længe man skulle banke på formen for at få lufthullerne ud. Jeg synes det er fint med de små bobler, så man kan se at det er beton. Nu må vi se hvad næste projekt bliver...jeg har en ide til nogle lysestager.

Jeg har hørt at betonstøbning kan være vanedannede. Nu får vi se...
Kommentarer

 1. Hej Henrik,
  det er en tør tid vi lever i også rent kommentarmæssigt og måske kommer min kommentar slet ikke ind på din side? - Oplever ofte at jeg ikke kan kommentere. Man kan heller ikke klikke ind på din instagramprofil fra din blog? - Eller er det også bare mit værktøj der ikke dur? Eller tørken?

  Go sommer

  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kjeld - din kommentar kom igennem! Ved ikke hvorfor Blogger har ændret i opsætningen, men det er lidt trist for blogverdenen, der bliver så stille... Måske man skulle tage sig sammen og hoppe over på Wordpress?
   Det dårlige link til Instagram var min fejl - det er hermed rettet. Så håber jeg vi ses på IG? Jeg tror du får meget glæde af mediet.

   Slet
 2. Godt lavet Henrik ………. og kønt
  forsæt du bare med betonen ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære indlæg fra denne blog

INDTRYK FRA FORMLAND SPRING 2019

Til og med søndag 03.02.2019 er der Formland messe i Herning. Jeg var med på en kigger og vil gerne dele nogle af de indtryk jeg fik med jer. Jeg har desværre fået et stressøje, så jeg har meget svært ved at læse, skrive og redigere billeder i øjeblikket (kan heller ikke se om de er i fokus...), så I får smidt en stak fotos lige hovedet uden yderligere kommentarer. 
Værsgo!


Fredensborg Slots orangeri

Danmark er jo ret koldt og klamt en stor del af året, så det må altså være en kæmpegave, at kunne trække sig ind i et væksthus (eller paradehus - eller orangeri...kært barn har mange navne!). Det handler under alle omstændigheder om lys og varme - og det kan både jeg og planterne godt savne af og til. Så er det jo dejligt at man kan få lov til at besøge et rigtigt flot og stort et af slagsen: Orangeriet ved Fredensborg Slot.


Orangeriet hedder sådan på grund af farven. Ej, det er gas! Men de varme okkerfarvede vægge i selve paradehuset får da lige temperaturen til at stige et par grader, ikk? Fløjdøre gør det muligt at få et langt kik på langs af huset - her set op mod den lille shop.
Et stort spejlbassin gør statelige bygninger endnu mere statelige! Huset er en nyfortolkning af tidligere tiders paradehuse, og den murede del ud mod potageren tjener samme funktion i dag: (vinter)opbevaring af citrontræer, skærmliljer, geranier, kaktus og lignende vækster med sydlandsk temperament. Ikke …

VI SATSER DAHLIAKNOLDENE

Det er en årlig krise. Dahliaerne er klappet sammen efter den første frost, og nu starter kapløbet om at få sikret knoldene på bedste vis, så de kan give glæde næste år igen. Her plejer det så at handle om at få gravet knoldene op, tørret og renset af, for så at pakke dem ind i aviser og slæbe dem op på loftet. Men ikke i år. Jeg satser det hele - og lader knoldene blive i jorden.

Hvorfor så det? Det er selvfølgelig meget nemmere. Og det er den væsentligste grund. Men det er også en kalkuleret risiko, for jeg tror selvfølgelig på, at det nok skal lykkes. Det er der flere grunde til:

1. Jeg har fundet en god placering bag carporten, stik syd og delvist under udhænget. Her er dahlierne lykkedes på bedste vis i nogle år nu. Risikoen for at det hele bundfryser mener jeg er mindst her.
2. Her langs fundamentet er der masser af grus i jorden og det er meget veldrænet. Knoldene vil ikke stå og soppe i vand, selv om vi skulle få et vådt vinterhalvår.
3. Jeg gør lidt ekstra for at sikre knolde…