Gå videre til hovedindholdet

DIY FOD TIL LYS FRA LIVINGBYHEART

Nu har jeg endelig fået leget med noget betonstøbning. Det er godt nok længe siden sidst - vi taler helt tilbage i studietiden.

Men det er endt med et lille, overskueligt projekt: En fod til et lys! Nærmere bestemt til det fine lys fra LIVING BY HEART.

Og hvorfor så det? Jo, med til lyset fulgte et låg, lavet af en dåse ligesom selve lyset. Det er vældigt praktisk med sådan et, for lyset kan være svært at blæse ud når først der er kommet godt gang i det, og så kan låget kvæle flammen. Desuden er det en klar fordel, at det ikke bliver fuld af vand når det regner (jo, det gør det altså stadig engang imellem i Danmark...). Der kommer heller ikke insekter og andet snask ned i stearinen, når den er flydende.

Men sådan et lille låg af tyndt metal kan jo på ingen måde blive liggende her på vestkysten. Ikke uden at få en sten ovenpå som vægt, og det ser bare ikke smart ud. Det ved jeg så heller ikke om min løsning gør, men det ligger i hvert fald solidt på plads!

Nu står lyset i foden og det ser ret godt ud. Og når lyset skal slukkes, lægges fod ovenpå som låg. Voilá! Foden har fået gummidupper under, så den ikke ridser underlaget og i øvrigt også står stabilt. Den er lavet af betonmix, den nemme slags færdigblandede beton, som blot skal tilsættes vand. Farven er jeg godt tilfreds med: grålig/hvid (den er nok lidt sart, så mon ikke den snart får "patina" af fedtfingre og fugleklatter?). Formen var en plasticspand - vistnok til fuglekugler - og en rund skive af noget flamingo-agtigt materiale, der fulgte med som indpakning af noget elektronik.

Overfladen blev ok - jeg var ikke helt sikker på hvor længe man skulle banke på formen for at få lufthullerne ud. Jeg synes det er fint med de små bobler, så man kan se at det er beton. Nu må vi se hvad næste projekt bliver...jeg har en ide til nogle lysestager.

Jeg har hørt at betonstøbning kan være vanedannede. Nu får vi se...
Kommentarer

 1. Hej Henrik,
  det er en tør tid vi lever i også rent kommentarmæssigt og måske kommer min kommentar slet ikke ind på din side? - Oplever ofte at jeg ikke kan kommentere. Man kan heller ikke klikke ind på din instagramprofil fra din blog? - Eller er det også bare mit værktøj der ikke dur? Eller tørken?

  Go sommer

  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kjeld - din kommentar kom igennem! Ved ikke hvorfor Blogger har ændret i opsætningen, men det er lidt trist for blogverdenen, der bliver så stille... Måske man skulle tage sig sammen og hoppe over på Wordpress?
   Det dårlige link til Instagram var min fejl - det er hermed rettet. Så håber jeg vi ses på IG? Jeg tror du får meget glæde af mediet.

   Slet
 2. Godt lavet Henrik ………. og kønt
  forsæt du bare med betonen ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære indlæg fra denne blog

Et nyt spejlbassin

Jeg har længe været meget optaget af spejlbassiner og hvad vand og reflektioner kan tilføre en have. Nu opstod der så en for at få netop sådant et i forbindelse med at vi har ændret lidt på terrassen og anlagt nye bede. Det ene blev i stedet delvist til et lavt bassin og her kan du se hvordan det blev til!

Bassinet, som det så ud da det netop var færdigt - spejleffekten er super! Både for at spejle himlen, men også de planter der kommer i det smalle bed langs med bassinkanten. Bænken foran bliver en ny ynglingsplads tror jeg.
Udgangspunktet er kanten af herregårdssten, der er taget op af terrassen. Her er de lagt op i en prøveopstilling. Siden er de blevet monteret med fliseklæber - undtaget øverste lag omkring bassinet. Det vender jeg tilbage til.
Bassinet bliver foret med insilagefolie. Vi havde noget liggende fra afdækningen på loftet da stråtaget blev skiftet. Det er sort, det er kraftigt, det er STORE stykker - og det var gratis. Fliserne blev omhyggeligt fejet, så der ikke kom ste…

Æble espalier - dos and don'ts

En af de markante forandringer vi lavede i haven for nogle år siden var, at fjerne et bræddehegn ud mod marken og erstatte det med et langt espalier af æbletræer. Jeg har samlet lidt op på erfaringerne med det, her 4 år efter. 


Jeg har valgt et æbleespalier i stedet for et hegn eller en hæk ud mod naboens mark, fordi jeg gerne ville have noget der var mere åbent end et hegn - bla så det var muligt at have stauder på skyggesiden. Samtidigt skulle det lukke af for indkik om sommeren - men give os udsigten tilbage igen om vinteren! At det så også kunne give os frugt var en ekstra bonus!

Jeg har "snydt" og langt hen ad vejen brugt træets grene til at lave alle etager på en gang. Tænkte at jeg jo altid kunne fjerne dem og lade nye komme frem hvis der var brug for en bedre placering.
Må dog konstatere, at træet ikke er så villig til at skyde fra stammen når først det er etableret, så vil man styre formen helt må man gå den slagne vej og danne en etage om året. Jeg må indtil videre…