Gå videre til hovedindholdet

Uden noget i - hos Lone Landmand og Søren Sørøver

Der findes mennesker derude, som er så dedikerede, at man bare må falde på næsen i dyb beundring. De brænder for det de laver og giver gavmildt ud af deres engagement, viden og erfaringer. Sådan nogle er Lone Landmand og Søren Sørøver.

De laver dansk vin. Og vi snakker RIGTIG dansk vin. Virkelig lækker vin i topklasse af druer og æbler fra deres gård i østjylland. Og det er ikke bare en gård. Det er en ØKOLOGISK gård. Og de laver ikke bare én slags vin - de producerer forskelligt, afhængigt af udfaldet af høsten. For man går jo ikke på kompromis med kvaliteten, vel?
Og så laver de også lige en dansk GIN af æblepulpen og urter. Og så er de jo i øvrigt selvforsynede. Så der er gang i køkkenhaven, og drivhuset, svinestien, hønsegården, hos gederne og gæssene.

Og så udvikler de madopskrifter. Lone har såmænd udgivet en kogebog - på Sørens eget forlag. Som også har udgivet Lone's 2 romaner. Og en debatbog om vores madvarer. Når de ikke lige deltager i diverse paneldebatter og radioprogrammer om økologi og fødevarer. Eller afholder kurser på gården.

Eller som i denne weekend: er vært for en vin- og madfestival med udelukkende økologiske/biodynamiske varer. Som også lige er startskuddet til en pop-up restaurant på gården med gæstoptræden af gode mennesker fra restauranterne Hærværk og Domestic fra Århus.

Jeg kaster mig i støvet.

PS: Der var ikke et eneste anvendeligt billede af hovedpersonerne selv. Men gå ind på deres blog og følg med i livet på Brandbygegård og de folk og fæ, der bor der.

Hvor:
Brandbygegård
Alrøvej 77, Odder
Web:




Her serveres der mad i den kommende tid. Hyggelige og enkle omgivelser i laden.

Køkkenhaven. Her leveres forsyninger til husholdningen og pop-up-restauranten.



Der langes tarteletter og kringle over disken - økologisk naturligvis.


Der er er gang i smagning og køb af vin, øl, ost, honning, olivenolie, is og meget mere i den smukke lade.
Valnøddetræet på gårdspladsen med en skøn duftende rose indslynget i grenene.
Æbleplantagen
Nok de geder i østjylland, der har den bedste udsigt.
Kogebogen "Hønsefødder og gulerødder"
Vinmarken







Kommentarer

  1. Sikke nogle dejlige billeder. Jeg er en trofast følger af deres blog, og som dig er jeg fuld af beundring for deres dedikerede måde at leve på. Jeg ville gerne have været til vinfestivalen i weekenden, men andet kom i vejen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mon ikke vi alle kan være heldige, at de også får stablet et arrangement på benene næste år?
      Tak for kommentar om billederne - det hjælper jo altid med gode motiver :-)
      Hilsen Henrik Havehjerne

      Slet
  2. Vi var også et smut omkring Brandbygegård. Det er spændende at se alt i levende live, når man kun er vant til virtuelle besøg ved at læse Lone Landmands blogopdateringer. På gården har de formået at skabe nye vinprodukter, som er anderledes end supermarkedets udvalg:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa!
      Det var nogle skønne varer der blev pushet der, og vi kom da også hjem med mere og andet end det vi forventede! Det dejlige ved at besøge stedet har for mig været, at det er lige som det er beskrevet - der er ikke pyntet på noget :-)
      Hilsen Henrik Havehjerne

      Slet
  3. Dejlige billeder:-) Fra et yderst passioneret og inspirerende sted-holder meget af at følge deres blog!
    Hilsner Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anette,
      Det er en skøn blog, kaster mig altid over dagens indlæg! Hun skiver jo fantastisk, hende Lone (ja, Sørøveren da også!). Hun kan virkelig noget med ord, som jeg i den grad beundrer - og måske også misunder lidt :-) Og så den energi og gejst - den smitter!
      Hilsen Henrik Havehjerne

      Slet
    2. Det har du altså HELT OG ALDELES RET I Henrik Havehjerne, altså alt havd du skriver i svarret, var selv ved at skrive det samme:-))))elsker når noget er velformuleret og samtidig kan røre en!

      Slet
    3. Der skulle stå hvad, og ikke havd;-)

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære indlæg fra denne blog

VI SATSER DAHLIAKNOLDENE

Det er en årlig krise. Dahliaerne er klappet sammen efter den første frost, og nu starter kapløbet om at få sikret knoldene på bedste vis, så de kan give glæde næste år igen. Her plejer det så at handle om at få gravet knoldene op, tørret og renset af, for så at pakke dem ind i aviser og slæbe dem op på loftet. Men ikke i år. Jeg satser det hele - og lader knoldene blive i jorden.

Hvorfor så det? Det er selvfølgelig meget nemmere. Og det er den væsentligste grund. Men det er også en kalkuleret risiko, for jeg tror selvfølgelig på, at det nok skal lykkes. Det er der flere grunde til:

1. Jeg har fundet en god placering bag carporten, stik syd og delvist under udhænget. Her er dahlierne lykkedes på bedste vis i nogle år nu. Risikoen for at det hele bundfryser mener jeg er mindst her.
2. Her langs fundamentet er der masser af grus i jorden og det er meget veldrænet. Knoldene vil ikke stå og soppe i vand, selv om vi skulle få et vådt vinterhalvår.
3. Jeg gør lidt ekstra for at sikre knolde…

Kvædeflæsk

Så er det vist på tide med et indlæg! Eksamenslæsning, hold i ryggen og andre gode undskyldninger har holdt mig fra tasterne - men nok om det! I mellemtiden er det for alvor blevet efterår (vinter?) og vi trækker os mere og mere ind i varmen og tørvejret med vores sysler. Og hvad kan være bedre end søde sager af havens frugter?


Nu er det nemlig tid til at få noget ud af årets høst af kvæder. Vores lille kvæde-espaliet har i år kvitteret med 10 store, smukke, velduftende citrongule frugter - mere end rigeligt til vores forbrug. Nu er der jo altid et vist spild: sneglene har fået sat sine spor, det samme har fuglene, ligesom en tur på jorden også udløser stød, som må skæres bort. Men der er skal ikke så meget frugt til... 
Første batch gået til kvædegele, hældt direkte på flade glas. Når kvædemassen ikke får lov at tørre, bliver den i stedet til en dejlig gele perfekt til ost eller bare direkte på godt brød. I år prøvede jeg at findele de kogte kvædestykker med håndmikseren (succes!) i s…

Fredensborg Slots orangeri

Danmark er jo ret koldt og klamt en stor del af året, så det må altså være en kæmpegave, at kunne trække sig ind i et væksthus (eller paradehus - eller orangeri...kært barn har mange navne!). Det handler under alle omstændigheder om lys og varme - og det kan både jeg og planterne godt savne af og til. Så er det jo dejligt at man kan få lov til at besøge et rigtigt flot og stort et af slagsen: Orangeriet ved Fredensborg Slot.


Orangeriet hedder sådan på grund af farven. Ej, det er gas! Men de varme okkerfarvede vægge i selve paradehuset får da lige temperaturen til at stige et par grader, ikk? Fløjdøre gør det muligt at få et langt kik på langs af huset - her set op mod den lille shop.
Et stort spejlbassin gør statelige bygninger endnu mere statelige! Huset er en nyfortolkning af tidligere tiders paradehuse, og den murede del ud mod potageren tjener samme funktion i dag: (vinter)opbevaring af citrontræer, skærmliljer, geranier, kaktus og lignende vækster med sydlandsk temperament. Ikke …