Spis et juletræ

I disse dage stråler glansen fra grantræer rundt omkring i de danske hjem. Pyntede med hjerter, kræmmerhuse og lys bringer de glæde og julehygge med deres eviggrønne farve og duft fra skoven. De kan faktisk også bringe glæde på spisebordet og det har jeg forsøgt mig med i år. 


Til årets julemiddag kom der gransirup på ris a la mande'n - og de 2 dele klæder hinanden vældig godt. Siruppen er let grønlig og har en let harpikssmag, der går godt til det søde køkken. Du skal bruge de spæde skud af gran - usprøjtede selvfølgelig - og de indsamles typisk sidst i maj. Jeg var lige i sidste øjeblik med at høste mine, men det gik!

Du skal bruge:
3 dele granskud
2 dele vand
2 dele sukker
økologisk citron efter smag (½ til 1 liter vædske)

Brig vand, sukker og skud i kog. Lad simre i 15 min. Nu kan du enten tage det af varmen, hælde på glas med citron øverst og lade det trække - evt. helt her til jul. Men fisk citronen op efter et par dage.

Eller du kan lade det trække et døgn, si skud og citron fra og indkoge siruppen yderligere. Velbekomme!


Kommentarer

  1. 'Først skal træet vises, siden skal det spises'. Det lyder spændende at spise juletræet, men jeg har godt nok svært ved at forestille mig smagen! Af mange grunde bliver det nok ikke det, jeg kaster mig ud i, men sjovt at se og læse om!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Frede
      Smagen er slet ikke så underlig som den lyder! Mon ikke det skyldes det store sukkerindhold? :-)
      Hilsen Henrik Havehjerne

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!