Hos Fru Pedersen

Det er blevet til et hyggeligt besøg hos Fru Pedersens Have i Vemb her i min sommerferie, på trods af et vådt, vådt dansk sommervejr.


I disse uger er jeg på sommervisit rundt om i landet. Vejret har såmænd været ok, men af og til også trukket lidt rigeligt på min overbærenhed. Især når muligheden har været der for at få lidt havebesøg med ind i dagsprogrammet. Sidste weekend lykkedes det lige netop at få besøgt Fru Pedersens Have - og Fru Pedersen! - ind imellem bygerne.
De fleste haver er mest indbydende i solskin, men i denne have er der jo så meget at se på og opdage, at man hurtigt glemmer regndråberne. Haven er et slaraffenland af forskellige tableauer og iscenesatte kig, især med en forkærlighed for det romantiske islæt. Det slår ikke mindst igennem i skurvognen og den lille hytte, som udlejes til Bed & Breakfast.
Det er en stor landbohave, så der er god plads at boltre sig på og det er tydeligt er Fru Pedersen nyder at lege og eksperimentere med at kreere opstillinger og pudsige konstruktioner.
Det er jo altid sjovt at besøge haver som man kender fra nettet - det er altid noget andet at se dem live.
Denne have har nogle meget smukke lange kig under de velvoksne træer som står i græsplænen i præcist udskårne cirkler, som billeder ikke rigtigt yder retfærdighed.

Køkkenhaven er noget ganske særligt, med de smukke højbede af jern med en s**** smart sneglekant! Jeg var spændt på at se det hvide minidrivhus i virkligheden og det er rigtigt fint - sådant et skal jeg have en dag!
Fruen har også været så fornuftig at have en god snittehave i forlængelse af køkkenhaven, så der er nok at plukke af til buketter til at dekorere de forskellige stilleben rundt om i haven og skure. Det er også her geoginerne bor og de har fået fine speciallavede støtter i form af jernspiraler.
Haven er åben for besøg på bestemte tider året igennem - se hjemmesiden for åbningstider.

Hvor:
Fru Pedersens Have, Skalstrupvej 36, 7570 Vemb

Hvem:
Fru Pedersen alias Anette Krogh Pedersen

Web:
Hjemmeside: 
www.frupedersenshave.dk
Blog: 
frupedersenshave.blogspot.dk


Kommentarer

  1. Hej Henrik, du har rigtig været på tur. Hvis ikke andet kan man sige vejret ikke holder en ved strandkanten. Jeg skal helt klart forbi Fru Pedersen en dag, når vi finder lidt tid til at være haveturister. God søndag
    NB, fint med profilbillede
    Henrik

    SvarSlet
  2. Dejlige billeder fra Anettes have som jeg kun kender fra internettet. Du viser nye vinkler, og det er altid sjovt at se en "velkendt" have gennem en ny kameralinse :-) Og så kan jeg godt lide den måde du har sat din blog op på - med teksten ved siden af billederne!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nana, Ja, det er utroligt at man kan blive ved med at se nye ting i de samme steder.

      Og tak for din kommentar ang. bloggen - var faktisk ved at overveje at lave det om til det "gamle" format forleden. Men nu vil jeg da beholde det en tid endnu ;)
      God sommer, Henrik

      Slet
  3. Hej. Mange tak for rundvisning og info. Det ser jo rigtig spændende ud og gode billeder du har taget. Jeg har endnu ikke set hendes have, men har et stort ønske om det, så jeg håber det går i opfyldelse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Birgitte
      Velbekomme! Mon ikke det lykkes at komme forbi Fru Pedersens have en dag? Men man skal da et stykke ud på landet, så man skal være lidt "mobil" eller kende nogen der er! ;)
      Sommerhilsner fra Henrik

      Slet
  4. Dejlige billeder som giver et godt indtryk af stedet. Går jeg ud fra. For jeg har endnu ikke været der. Du har fanget nogle gode motiver, som afgjort giver mig lyst til at besøge haven.

    Jeg giver Nana ret i, at det er fint med kommentarer til billederne til højre.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nette :)
      Også tak til dig for at kommentere min opsætning af siden - dejligt med feedback som det hedder på nudansk...

      Glæder mig at du har fået et godt indtryk af Fru Pedersens have herfra. Det pissede ned, for nu at sige det ligeud, og det lægger jo en dæmper på sagerne, men jeg havde i hvert fald et fint besøg med masser af inspiration.
      Fortsat god "sommer", Henrik

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0