Gå videre til hovedindholdet

Mindre beton, mere jord, tak!

Vi har i noget tid overvejet hvordan vi kunne udnytte den sparsomme have bedst muligt. Den store terrasse har været møbleret på alle mulige forskellige måde med stole her, brændestabler der, flytbare skærme og krukker. Simpelthen for at få en fornemmelse af hvad de forskellige afsnit "kan". Nu har vi så taget et lidt radikalt skridt og hevet en del af belægningen op og anlagt et bed!  Operationen blev foretaget i Kr. Himmelfartferien.

Terrassen er jo rigeligt stor så der må gerne være så mange andre forskellige oplevelser i haven som muligt. Det er en fin plet med sol det meste af dagen og beskyttet mod den værste vestenvind af hegnet mod naboen og det gamle æbletræ. Samtidigt er det en del af haven vi ser ud på inde fra huset, så det bliver skønt at se ud på farver og skiftende scenerier året igennem. Men det er også et rigtigt dejligt sted at sidde og nyde en kop kaffe på bænken og bare nyde alle farver, dufte, insekternes summen og småfuglenes livlige aktivitet.

Første "spadestik" i de sidste eftermiddagstimer





Kommentarer

  1. Hold da op, hvor bliver det godt! Det bryder terrassen og giver struktur. Hvad skal der plantes i bedet?

    SvarSlet
  2. Det ser da super godt ud og bryder terrassen fint.

    SvarSlet
  3. Det blev en helt anden stemning på terrassen og det er blevet virkelig godt:o)

    SvarSlet
  4. Godt I kan lide det! Der skal først og fremmest være solhat og violfrøstjerne, en pæon skal flyttes hertil og indtil videre kommer der også nogle dahliaer til af få plads her.

    SvarSlet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære indlæg fra denne blog

Endnu en pergola

Jeg har jo helt glemt at vise min nyeste(!) pergola frem!  Det er en fin, mindre udgave af "spiseplads-pergolaen", med nogenlunde samme konstruktionsprincip. Det er en let overdækning, som skal dele den bagerste del af haven op som et selvstændigt rum, og danne et lille, nyt haverum ud for udgangen til haven.


Det har hele tiden været ønsket, at det kunne blive skabt en lille niche hvor man kunne sidde lidt i læ og nyde morgensolen. Der har været diverse midlertidige installationer, men nu er rummet kommet på plads. Det er et skønt sted at sidde og der er noget særligt hyggeligt ved at sidde under et "tag" - også selv om det blot er nogle skyggegivende lameller.




På bagsiden er arbejdsbordet blevet integreret så der nu er at godt og solidt sted at stå og rode med potter eller lege værksted. Pladen kan fortsat tages af og sættes på bukke hvis der brug for mere albuerum - eller en opdækning til østersparty i haven!


Nu skal den blot få lov at blive lidt vejrbidt og få …

Kvædeflæsk

Så er det vist på tide med et indlæg! Eksamenslæsning, hold i ryggen og andre gode undskyldninger har holdt mig fra tasterne - men nok om det! I mellemtiden er det for alvor blevet efterår (vinter?) og vi trækker os mere og mere ind i varmen og tørvejret med vores sysler. Og hvad kan være bedre end søde sager af havens frugter?


Nu er det nemlig tid til at få noget ud af årets høst af kvæder. Vores lille kvæde-espaliet har i år kvitteret med 10 store, smukke, velduftende citrongule frugter - mere end rigeligt til vores forbrug. Nu er der jo altid et vist spild: sneglene har fået sat sine spor, det samme har fuglene, ligesom en tur på jorden også udløser stød, som må skæres bort. Men der er skal ikke så meget frugt til... 
Første batch gået til kvædegele, hældt direkte på flade glas. Når kvædemassen ikke får lov at tørre, bliver den i stedet til en dejlig gele perfekt til ost eller bare direkte på godt brød. I år prøvede jeg at findele de kogte kvædestykker med håndmikseren (succes!) i s…

Kvæder og kvædebrød

Har altid elsket kvæder...også lang tid før jeg vidste hvad det var for noget. Kan huske hvordan jeg som barn stoppede et ganske bestemt sted på ruten hjem fra skole. For her var der et helt bed med japanske kvæder som sendte sin fine duft ud over fortovet og indfangede mig der.

Senere har jeg startet julen med at stå ved den tyrkiske grønthandler og nøje udvælge mig de største og flotteste kvæder, som i flere uger har fået lov at dufte i stuen fra et fad på bordet. Og så opdagede jeg at man jo kunne lave lækre spiselige ting af de forunderlige, gule frugter: Marmelade, gele og kvædebrød.

Kvæden er et lidt "busket" træ som i foråret kan vise en overdådighed af blomster (der er forskellige farver afhængig af sorten). Frugterne minder om gule æbler eller pærer i formen (igen afhængig af sorten) og er ofte dækket af et fint dunet lag.


















Man kan som sagt lave dejlige sager af kvæder. Kvædebrød er ret genialt, for her udnytter man både duften, smagen, farven og kvædens store indhol…