Gå videre til hovedindholdet

Uden noget i - hos Lone Landmand og Søren Sørøver

Der findes mennesker derude, som er så dedikerede, at man bare må falde på næsen i dyb beundring. De brænder for det de laver og giver gavmildt ud af deres engagement, viden og erfaringer. Sådan nogle er Lone Landmand og Søren Sørøver.

De laver dansk vin. Og vi snakker RIGTIG dansk vin. Virkelig lækker vin i topklasse af druer og æbler fra deres gård i østjylland. Og det er ikke bare en gård. Det er en ØKOLOGISK gård. Og de laver ikke bare én slags vin - de producerer forskelligt, afhængigt af udfaldet af høsten. For man går jo ikke på kompromis med kvaliteten, vel?
Og så laver de også lige en dansk GIN af æblepulpen og urter. Og så er de jo i øvrigt selvforsynede. Så der er gang i køkkenhaven, og drivhuset, svinestien, hønsegården, hos gederne og gæssene.

Og så udvikler de madopskrifter. Lone har såmænd udgivet en kogebog - på Sørens eget forlag. Som også har udgivet Lone's 2 romaner. Og en debatbog om vores madvarer. Når de ikke lige deltager i diverse paneldebatter og radioprogrammer om økologi og fødevarer. Eller afholder kurser på gården.

Eller som i denne weekend: er vært for en vin- og madfestival med udelukkende økologiske/biodynamiske varer. Som også lige er startskuddet til en pop-up restaurant på gården med gæstoptræden af gode mennesker fra restauranterne Hærværk og Domestic fra Århus.

Jeg kaster mig i støvet.

PS: Der var ikke et eneste anvendeligt billede af hovedpersonerne selv. Men gå ind på deres blog og følg med i livet på Brandbygegård og de folk og fæ, der bor der.

Hvor:
Brandbygegård
Alrøvej 77, Odder
Web:




Her serveres der mad i den kommende tid. Hyggelige og enkle omgivelser i laden.

Køkkenhaven. Her leveres forsyninger til husholdningen og pop-up-restauranten.



Der langes tarteletter og kringle over disken - økologisk naturligvis.


Der er er gang i smagning og køb af vin, øl, ost, honning, olivenolie, is og meget mere i den smukke lade.
Valnøddetræet på gårdspladsen med en skøn duftende rose indslynget i grenene.
Æbleplantagen
Nok de geder i østjylland, der har den bedste udsigt.
Kogebogen "Hønsefødder og gulerødder"
Vinmarken







Kommentarer

  1. Sikke nogle dejlige billeder. Jeg er en trofast følger af deres blog, og som dig er jeg fuld af beundring for deres dedikerede måde at leve på. Jeg ville gerne have været til vinfestivalen i weekenden, men andet kom i vejen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mon ikke vi alle kan være heldige, at de også får stablet et arrangement på benene næste år?
      Tak for kommentar om billederne - det hjælper jo altid med gode motiver :-)
      Hilsen Henrik Havehjerne

      Slet
  2. Vi var også et smut omkring Brandbygegård. Det er spændende at se alt i levende live, når man kun er vant til virtuelle besøg ved at læse Lone Landmands blogopdateringer. På gården har de formået at skabe nye vinprodukter, som er anderledes end supermarkedets udvalg:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa!
      Det var nogle skønne varer der blev pushet der, og vi kom da også hjem med mere og andet end det vi forventede! Det dejlige ved at besøge stedet har for mig været, at det er lige som det er beskrevet - der er ikke pyntet på noget :-)
      Hilsen Henrik Havehjerne

      Slet
  3. Dejlige billeder:-) Fra et yderst passioneret og inspirerende sted-holder meget af at følge deres blog!
    Hilsner Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anette,
      Det er en skøn blog, kaster mig altid over dagens indlæg! Hun skiver jo fantastisk, hende Lone (ja, Sørøveren da også!). Hun kan virkelig noget med ord, som jeg i den grad beundrer - og måske også misunder lidt :-) Og så den energi og gejst - den smitter!
      Hilsen Henrik Havehjerne

      Slet
    2. Det har du altså HELT OG ALDELES RET I Henrik Havehjerne, altså alt havd du skriver i svarret, var selv ved at skrive det samme:-))))elsker når noget er velformuleret og samtidig kan røre en!

      Slet
    3. Der skulle stå hvad, og ikke havd;-)

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære indlæg fra denne blog

Endnu en pergola

Jeg har jo helt glemt at vise min nyeste(!) pergola frem!  Det er en fin, mindre udgave af "spiseplads-pergolaen", med nogenlunde samme konstruktionsprincip. Det er en let overdækning, som skal dele den bagerste del af haven op som et selvstændigt rum, og danne et lille, nyt haverum ud for udgangen til haven.


Det har hele tiden været ønsket, at det kunne blive skabt en lille niche hvor man kunne sidde lidt i læ og nyde morgensolen. Der har været diverse midlertidige installationer, men nu er rummet kommet på plads. Det er et skønt sted at sidde og der er noget særligt hyggeligt ved at sidde under et "tag" - også selv om det blot er nogle skyggegivende lameller.




På bagsiden er arbejdsbordet blevet integreret så der nu er at godt og solidt sted at stå og rode med potter eller lege værksted. Pladen kan fortsat tages af og sættes på bukke hvis der brug for mere albuerum - eller en opdækning til østersparty i haven!


Nu skal den blot få lov at blive lidt vejrbidt og få …

Kvædeflæsk

Så er det vist på tide med et indlæg! Eksamenslæsning, hold i ryggen og andre gode undskyldninger har holdt mig fra tasterne - men nok om det! I mellemtiden er det for alvor blevet efterår (vinter?) og vi trækker os mere og mere ind i varmen og tørvejret med vores sysler. Og hvad kan være bedre end søde sager af havens frugter?


Nu er det nemlig tid til at få noget ud af årets høst af kvæder. Vores lille kvæde-espaliet har i år kvitteret med 10 store, smukke, velduftende citrongule frugter - mere end rigeligt til vores forbrug. Nu er der jo altid et vist spild: sneglene har fået sat sine spor, det samme har fuglene, ligesom en tur på jorden også udløser stød, som må skæres bort. Men der er skal ikke så meget frugt til... 
Første batch gået til kvædegele, hældt direkte på flade glas. Når kvædemassen ikke får lov at tørre, bliver den i stedet til en dejlig gele perfekt til ost eller bare direkte på godt brød. I år prøvede jeg at findele de kogte kvædestykker med håndmikseren (succes!) i s…

Æble espalier - dos and don'ts

En af de markante forandringer vi lavede i haven for nogle år siden var, at fjerne et bræddehegn ud mod marken og erstatte det med et langt espalier af æbletræer. Jeg har samlet lidt op på erfaringerne med det, her 4 år efter. 


Jeg har valgt et æbleespalier i stedet for et hegn eller en hæk ud mod naboens mark, fordi jeg gerne ville have noget der var mere åbent end et hegn - bla så det var muligt at have stauder på skyggesiden. Samtidigt skulle det lukke af for indkik om sommeren - men give os udsigten tilbage igen om vinteren! At det så også kunne give os frugt var en ekstra bonus!

Jeg har "snydt" og langt hen ad vejen brugt træets grene til at lave alle etager på en gang. Tænkte at jeg jo altid kunne fjerne dem og lade nye komme frem hvis der var brug for en bedre placering.
Må dog konstatere, at træet ikke er så villig til at skyde fra stammen når først det er etableret, så vil man styre formen helt må man gå den slagne vej og danne en etage om året. Jeg må indtil videre…