Stormflod i plantekasserne

Med vadehavet lige ved er vi vant til at holde øje med vandstanden. Men at der skulle blive oversvømmelse i plantekasserne havde jeg ikke lige set komme. Det er jo ellers så skønt med det milde vejr. Men det har bestemt også sine bagsider. På denne tid af året plejer vi at have frost og ofte også sne. Sådan er det ikke i år og det har givet mig en lille udfordring jeg ikke har haft før: mine plantekasser er ved at drukne!

Det er jo ikke en naturlig måde for planter at vokse på og som sædvanligt er der en pris man må betale hvis man laver kunstige systemer. Lige nu er det, at der kommer ALT for meget væde ned fra oven! Tidligere år har det ikke været det store problem, for jord og vand i kasserne plejer at være bundfrosset til langt ind i foråret. (Det er jo i princippet en kæmpe køletaske). Så overskydende vand plejer bare at rende af – men ikke i år. Så da jeg konstaterede at løg og jordbær (det er det, der bor i kasserne pt.) stod og soppede i vand måtte vi i gang med en redningsaktion. 




Diverse planer blev udtænkt og forkastet. Den plan, der stod tilbage var at tømme kasserne ud fra hævertprincippet. Så på hovedet i skuret for at finde en passende slange. Så ind og fylde slange med vand og ned i vandsnasket… Uden effekt. Og så suge… Adr! Uden effekt.

Forstærkning måtte til – det blev i form af en venlig nabo, der har en hævert-dims man kobler en boremaskine på. NU skete der noget! Snart var kasserne tomme for vand og vandspejlet væk i jorden. Nu håber jeg bare på en lidt mere tør periode, for ellers er jeg bange for at løg og planter rådner væk.



Kommentarer

  1. Uh ha, det med vanding og fritidboliger er en svær balance, vi vil have blomster men kan ikke passe dem hele tiden. Jeg har jo et avanceret vandingssystem til alle vores krukker om sommeren hvor ferien efterlader haven uden opsyn i flere uger...
    Henrik

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er en svær balance, ja. I det store hele vil alt jo kunne klare sig i et par uger...men så er der jo bare de dage ind imellem hvor det liiiige bliver for tørt - som vi oplevede det i sommer. Og det kan være fatalt. Og så handler det selvfølgelig også om at undgå at bruge al tiden i haven på at rigge til og rigge af - det skal jo være en fornøjelse først og fremmest!
      Hilsen Havehjernen

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

Rhododendronhaven i Rens