Den Store Løgplan

Jeg har tidligere lovet at vise min oversigtsplan over det store bed. Den får I her! Det skal ikke være nogen hemmelighed at det var et stort arbejde at få grundlaget på plads. Brugte mange timer på at plotte de forskellige planter ind på tegningen. Og her har jeg valgt at se bort fra 1-årige. Og løg.

Men har altså brugt tegningen som grundlag da jeg skulle vælge løg, mængder og hvordan de skulle lægges. Det siger sig selv at jeg ikke bare kan grave et hul og fylde dem i dér - det er der ganske enkelt ikke plads til. Desuden er det jo også en kunst at få den største effekt som muligt, når nu bedet er så langt, så langt. Det kommer nemt til at bliver for småt og pistent, hvis ikke der er tilpas med knald på.

Nu er løgene lagt, pænt gravet ned mellem de faste beboere og dem der er på gæsteoptræden (Fingerbøl og den slags). Og jeg har min plan og liste så jeg kan holde hus med hvad der gik tabt i vinteren, hvad der skal flyttes og måske hvor jeg kunne klemme en lille, bitte ny ting ned? Så jo en blog med en fin Tudselilje forleden...

Go søndag til alle! Håber du kan læse planen - åbner i et større format når du klikker på billedet.


Kommentarer

  1. Noget lignende så min mand gerne, at jeg lavede, men jeg er bange for, at jeg ikke har din ihærdighed.

    SvarSlet
  2. Imponerende, det får jeg heller aldrig gjort.

    SvarSlet
  3. Hej Henrik

    Flot plan - jeg har noget lignende - det er alletiders - uundværligt stærkt værktøj når man først er igang! (det skrev jeg bare for at drille damerne)

    Selv bruger jeg et vectorbaseret tegneprogram -Coreldraw- så jeg kan skalere uden at det hakker.

    Ha en dejlig aften!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak!
      Jeg bruger Inkscape - også et SVG fil format. Filen her på bloggen er en PNG, kan se kvaliteten ikke er den bedste...

      Slet
  4. Da jeg forleden fik nogle høstasters foræret - og bagefter måtte lave en lille rokade for at få plads til dem - var der da en lille djævel, der hviskede mig i øret, at det vist var spild af tid med sådan en plan. Ikke nok med at den skal laves - den skal også holdes opdateret! Og det er LIDT kedeligt i forhold til at rode i jorden.

    Men nogle af os (Karsten!) kan godt blive lidt nørdede og have en hang til systemer og til systematik. Og så er sådan en plan bare sagen! På papiret i hvert fald... ;-)

    SvarSlet
  5. Herlig oversigt som du ikke vil fortryde - der vil altid være lidt afvigelser, men sådan er jo netop papir kontra virkelighed:0). Og dette er et skønt grundlag at bygge videre på. Noter og marker på den når det hele blomstrer til maj - så er det 100 x lettere at bygge videre på til næste efterår.

    Dejlig aften fra Katinka

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Katinka,
      Ja, jeg tror også det kan blive en stor hjælp. Kan da allerede nu se nogle ting som ikke er hensigtsmæssige, bare ved at kigge på planen. Har også forskellige ideer til hvordan jeg kan bruge planen til at få overblik over højder, farver og blomstringstidspunkt som du skriver.

      Slet
  6. Flot arbejde :-) Det gjorde jeg også i 'tidernes morgen'. men jeg glemte også altid at opdatere dem. Nu tager jeg hundredevis af billeder hele året i stedet og bruger dem til at checke bedene på de forskellige årstider.Jeg glæder mig til at se dit løgflor og bedet i det hele taget næste år :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Hanne,
      Glæder mig også til at se resultatet :-)
      Og tro mig - tager også hundredevis af billeder! Så mange så jeg ikke altid kan se hvad det forestiller - eller hvor det er taget...

      Slet
  7. Whau Henrik en haveplan er et must,du er da fantastisk - så jeg putter lige den plan i mit baghoved som inspiration...mvh. plateauet-haveliv

    SvarSlet
    Svar
    1. Spændt på hvad du kommer frem til :-)

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0