KUGLER AF LAMMEØRE

For flere år siden så jeg igen og igen hvordan dygtige blomsterbindere og DIY-folk brugte lammeøre til at beklæde kranse og kugler med. Det var faktisk en af grundene til at jeg valgte at få den i haven. Så jeg kunne få min egen forsyning af blade.

Det har jeg nu, og jeg elsker Lammeøres støvede grønne farve og sølvgrå stængler. At den så også har fine rosa blomsterstande, som insekterne er tossede med, ja det er jo bare bonus!

Teknikken til kuglerne her har jeg fra blomsterkunstneren Lars Jon's bog "Kranse". Der er sikkert et hav af måder at gøre det på - bla. at bruge limpistol til at fæstne bladene med. Lars har brugt nåle - så det gjorde jeg også. Og det var nemt. Indmaden er flamingokugler.

Tip nr. 1: Lars Jon foreslår, at du høster dine blade dagen før de skal bruges. Det er faktisk en rigtig god ide, for ribberne i bladene er ganske tykke og stive. Men efter et døgn er de klappet sammen, og blade er nu bløde og føjelige.

Der skal MANGE blade til. Også fordi flere af dem typisk er beskadigede, spist af eller beskidte, og derfor ikke egnede.

Tip nr. 2: Start med at bruge de store blade. Det er nemmere at få det til at dække på den måde og det giver et mere harmonisk udtryk med de mindre blade yderst. Og sørg for at lave et godt overlap, for bladene krymper lidt når de tørrer ud.

Men du sætter simpelthen en nål i den ene ende af bladet, glatter det på plads hvor du vil have det, og så en nål i den anden ende. Jeg gik efter et "badeboldsmønster" med blade i samme retning. Næste gang vil jeg prøve at lade det går i alle retninger, så der ikke er en op og ned på kuglen.

Tip nr. 3: Pak kuglen stramt ind i toiletpapir eller køkkenrulle. Holder bladene på plads, så de ikke krøller når de tørrer op.

Tror kuglerne bare skal ligge i en skål sammen med nogle glaskugler. Men ellers har jeg købt bånd til at lime på som ophæng....vi får se...der er jo stadig lang tid til jul, og jeg kan nå at skifte mening mange gange inden da.


Er du på INSTAGRAM? Du kan følge mig der, hvor jeg løbende poster billeder fra haven eller fra de haver og steder jeg besøger. Min profil hedder henrik_mikaelsen_havehjernen og du finder den lige HER


Kommentarer