Gå videre til hovedindholdet

INDTRYK FRA FORMLAND SPRING 2019

Til og med søndag 03.02.2019 er der Formland messe i Herning. Jeg var med på en kigger og vil gerne dele nogle af de indtryk jeg fik med jer. Jeg har desværre fået et stressøje, så jeg har meget svært ved at læse, skrive og redigere billeder i øjeblikket (kan heller ikke se om de er i fokus...), så I får smidt en stak fotos lige hovedet uden yderligere kommentarer. 


Værsgo!

Kommentarer

 1. Der er vist masser af inspiration, at hente på sådan en messe.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Masser af inspiration og masser af god stemning ;-)

   Slet
 2. Gad godt, var inviteret, men kunne ikke få det til at hænge sammen. Sikke mange fine billeder med masser af inspiration. God bedring med øjet - det lyder ikke godt....

  SvarSlet
  Svar
  1. Første gang jeg er med, men bestemt ikke sidste!
   Tak, nej det er ikke godt, men bliver forhåbentlig bedre når jeg får nye briller!

   Slet
 3. Tak for de skønne billeder. Der er nok at se på og lade sig inspirerer af. God bedring med øjet og væk fra PCen mest muligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme :-)
   ...og ja, jeg har begrænset min PC og smartphone-tid

   Slet
 4. Og tak for dem (stakken af billeder) det er jo ren slaraffenland med alle de lækre ting :-) Jeg ville ønske at jeg måtte opleve det en gang.
  Tillykke med det nye bloglayout, det er flot! Og god bedring med øjet, det er da virkelig irriterende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak :-)
   Blog-layoutet er faktisk noget gammelt efterhånden. Ved ikke rigtigt hvor tilfreds jeg er med det... men det fungerer!
   Og også tak mht mit øje. Man opdager hvor afhængig man er af sin smartphone og sin pc, når man ikke kan bruge dem rigtigt :-)

   Slet
 5. Det ser altså rigtig spændende og inspirerende ud :)
  Hvor træls med dit øje. Håber virkelig det snart bliver bedre, for når synet ikke fungerer som det skal påvirker det humøret meget. Sådan var det i hvert fald for mig, den gang jeg havde grå stær.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther, jeg tror helt sikekrt at Formland vil være noget for dig!
   Det er helt rigtig at det påvirker en, når synet ikke fungerer ordentligt. Man opdager at der er så mange ting som bliver svære og besværlige. Håber din grå stær ikke generer dig mere? Jeg kommer netop fra øjenlæge nu, og har fået en henvisning til laseroperation, så håber det kan hjølpe på det! :-)

   Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære indlæg fra denne blog

Æble espalier - dos and don'ts

En af de markante forandringer vi lavede i haven for nogle år siden var, at fjerne et bræddehegn ud mod marken og erstatte det med et langt espalier af æbletræer. Jeg har samlet lidt op på erfaringerne med det, her 4 år efter. 


Jeg har valgt et æbleespalier i stedet for et hegn eller en hæk ud mod naboens mark, fordi jeg gerne ville have noget der var mere åbent end et hegn - bla så det var muligt at have stauder på skyggesiden. Samtidigt skulle det lukke af for indkik om sommeren - men give os udsigten tilbage igen om vinteren! At det så også kunne give os frugt var en ekstra bonus!

Jeg har "snydt" og langt hen ad vejen brugt træets grene til at lave alle etager på en gang. Tænkte at jeg jo altid kunne fjerne dem og lade nye komme frem hvis der var brug for en bedre placering.
Må dog konstatere, at træet ikke er så villig til at skyde fra stammen når først det er etableret, så vil man styre formen helt må man gå den slagne vej og danne en etage om året. Jeg må indtil videre…

Et nyt spejlbassin

Jeg har længe været meget optaget af spejlbassiner og hvad vand og reflektioner kan tilføre en have. Nu opstod der så en for at få netop sådant et i forbindelse med at vi har ændret lidt på terrassen og anlagt nye bede. Det ene blev i stedet delvist til et lavt bassin og her kan du se hvordan det blev til!

Bassinet, som det så ud da det netop var færdigt - spejleffekten er super! Både for at spejle himlen, men også de planter der kommer i det smalle bed langs med bassinkanten. Bænken foran bliver en ny ynglingsplads tror jeg.
Udgangspunktet er kanten af herregårdssten, der er taget op af terrassen. Her er de lagt op i en prøveopstilling. Siden er de blevet monteret med fliseklæber - undtaget øverste lag omkring bassinet. Det vender jeg tilbage til.
Bassinet bliver foret med insilagefolie. Vi havde noget liggende fra afdækningen på loftet da stråtaget blev skiftet. Det er sort, det er kraftigt, det er STORE stykker - og det var gratis. Fliserne blev omhyggeligt fejet, så der ikke kom ste…

Fredensborg Slots orangeri

Danmark er jo ret koldt og klamt en stor del af året, så det må altså være en kæmpegave, at kunne trække sig ind i et væksthus (eller paradehus - eller orangeri...kært barn har mange navne!). Det handler under alle omstændigheder om lys og varme - og det kan både jeg og planterne godt savne af og til. Så er det jo dejligt at man kan få lov til at besøge et rigtigt flot og stort et af slagsen: Orangeriet ved Fredensborg Slot.


Orangeriet hedder sådan på grund af farven. Ej, det er gas! Men de varme okkerfarvede vægge i selve paradehuset får da lige temperaturen til at stige et par grader, ikk? Fløjdøre gør det muligt at få et langt kik på langs af huset - her set op mod den lille shop.
Et stort spejlbassin gør statelige bygninger endnu mere statelige! Huset er en nyfortolkning af tidligere tiders paradehuse, og den murede del ud mod potageren tjener samme funktion i dag: (vinter)opbevaring af citrontræer, skærmliljer, geranier, kaktus og lignende vækster med sydlandsk temperament. Ikke …