Gå videre til hovedindholdet

VIGTIGT HAVEUDSTYR - SOLVOGNEN

Det er vigtigt med det rette grej, hvis man vil have den fulde fornøjelse af den tid man lægger i haven. Spaden skal være skarp og med et godt greb. Beskærersaksen ligge godt i hånden. Og liggestolen god for øjet og egnet til location for indtagelse af kølige drinks!

Sådan en liggestol (eller solvogn er det rettere) har jeg nu. Efter et laaaaaangt tilløb har jeg fået indkøbt et af havens vigtigste møbler. Den forgænger var en hvid plasticsag, som havde gjort det godt og som udmærkede sig ved at kunne klappes sammen og stuves af vejen om vinteren. Eller bare når sommeren var mere normal dansk, med sjaskende regnvejr i ugevis. Den valgte nye model kan ikke klappes sammen, så jeg forudser at den kan regne med at skulle stå ude året rundt.

Det er nu lidt med vilje, for jeg ser for mig at den kan få en ekstra funktion som "udstillingsbænk" i foråret til krukker med tulipaner, og måske også til noget pynteligt i efterårs og -vintermånederne. Grene med lys måske? Lanterner? Who knows....

Men derfor er valget faldet på en ret enkel model med lige linier og uden alt for meget svej og swung. 

Og så har den et lille sidebord til brillerne, avisen, bogen, mobilen, kaffekoppen, drinksglasset og hvad der ellers er godt at have indenfor rækkevidde når man ENDELIG for sig lagt til rette der. For skal sandheden frem, så er jeg ikke god til bare at ligge der...jeg er bedre til at udføre noget, have en opgave i haven. Men ind i mellem er det rart at få noget sol på kroppen, og så foretrækker jeg at gøre det på den mest effektive måde: 15 min på den ene side og 15 min på den anden side. Og så op og videre!

God sommer til alle - ønskes I her fra solvognen!


Kommentarer

 1. Den ser virkelig godt ud. Og smart med det lille bord.
  Der er efter min mening ikke noget så godt som sommermøbler, der står ude med sne på. Det er så løfterigt og minder om sol og sommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtigt. Om efteråret er det lidt vemodigt at se på, men så glæder man sig til det gode der kommer!

   Slet
 2. Kim, manden min har lige haft fødselsdag og jeg har kigget efter en solvogn til ham i gave. Jeg syntes sådan en ser afslappet og godt ud i haven, og tror at han ville bruge den. Men fandt ingen der passede med pris og look, så han fik en MANDE GAVE der passede ham godt, og skabte glæde.
  Din solvogn er PÆN og det samme gælder kiggene i jeres have!
  God fornøjelse med de 15 min x 2 :-))))
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke til manden! Ja, der er mange modeller og nogle er ret pebrede at købe. ALT for dyre! Du kan tro jeg nyder de 2 x 15 - når fluer og klæg giver mig lov :)

   Slet
 3. Hej Henrik
  Sikke en fin solvogn :-) må jeg spørge hvor dybhavet fundet den? Jeg har længe ledt efter en tilsvarende uden held.
  Mvh
  Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi,
   Har set den flere steder og i lidt forskellige kvaliteter. Jeg købte min her: https://havemoebelland.dk/

   Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære indlæg fra denne blog

Landskabskunst ved Blåvand

Hvor er det dejligt, når man får en oplevelse, som er meget bedre end det man som udgangspunkt regnede med! Sådan én fik jeg i weekenden, hvor jeg var et smut i Blåvand. Egentlig var det fyrtårnet, der var målet. Men det kom jeg slet ikke op i, for der var noget der var mindst lige så spændende udenfor. Der er nemlig udstillingen "Wadden Tide"!

Wadden Tide er en del af Vadehavs-festivalen. 12 værker af landskabskunst er udstillet, lavet af kunstnere fra hele verden. De har tænkt værkerne til stedet og de fleste tager udgangspunkt den unikke placering, nemlig på stranden og i klitterne nedenfor fyret ved Blåvand. Flere har mere eller mindre direkte referencer til Vadehavet.

Jeg elsker den slags kunst, hvor den spiller op til natur og landskabet omkring den. Og især da hvor naturen eller naturfænomener er en del af værket.

F.eks. værket WIND SIGNS in G Major, hvor Anna Schimkat har opstillet en række bundter kloakrør på stranden som store skulpturer. Flotte grafisk mod sandet…

Æble espalier - dos and don'ts

En af de markante forandringer vi lavede i haven for nogle år siden var, at fjerne et bræddehegn ud mod marken og erstatte det med et langt espalier af æbletræer. Jeg har samlet lidt op på erfaringerne med det, her 4 år efter. 


Jeg har valgt et æbleespalier i stedet for et hegn eller en hæk ud mod naboens mark, fordi jeg gerne ville have noget der var mere åbent end et hegn - bla så det var muligt at have stauder på skyggesiden. Samtidigt skulle det lukke af for indkik om sommeren - men give os udsigten tilbage igen om vinteren! At det så også kunne give os frugt var en ekstra bonus!

Jeg har "snydt" og langt hen ad vejen brugt træets grene til at lave alle etager på en gang. Tænkte at jeg jo altid kunne fjerne dem og lade nye komme frem hvis der var brug for en bedre placering.
Må dog konstatere, at træet ikke er så villig til at skyde fra stammen når først det er etableret, så vil man styre formen helt må man gå den slagne vej og danne en etage om året. Jeg må indtil videre…

De sidste æbler, henkogning og tærte!

Tid til at høste de sidste æbler! På espalierne var det Rubinola Balkon, der sad tilbage - nu med en fantastisk orangerød farve. De andre var fra det gamle træ med Ingrid Marie. Som det fremgår at billedet er de høstet lige tidligt nok til at de har fået den flotte røde farve. Men sådan måtte det blive - de begyndte at dratte af træet og da jeg forsøgte at plukke de helt modne, slap de andre også grenene. Og med betonsten og junglen af Hortensia og andet godt under træet ville de være tabt hvis de alle faldt af sig selv. Men de var jo så også plukkemodne. Så en hurtig beslutning blev at redde så meget som muligt nu, også satse på at lade æblerne modne det sidste i kasser på loftet.
Resultatet blev et par kasser med KÆMPE Ingrid Marie - noget af en kontrast til sidste år hvor vi ikke fik et eneste. Ser ud til at den nye rutine med beskæring endelig bærer frugt - bogstaveligt talt!!!
Nu er de så sorteret og fordelt i flere kasser så de ligger pænt i ét lag og placeret på loftet.

Af de …