Gå videre til hovedindholdet

DIY FOD TIL LYS FRA LIVINGBYHEART

Nu har jeg endelig fået leget med noget betonstøbning. Det er godt nok længe siden sidst - vi taler helt tilbage i studietiden.

Men det er endt med et lille, overskueligt projekt: En fod til et lys! Nærmere bestemt til det fine lys fra LIVING BY HEART.

Og hvorfor så det? Jo, med til lyset fulgte et låg, lavet af en dåse ligesom selve lyset. Det er vældigt praktisk med sådan et, for lyset kan være svært at blæse ud når først der er kommet godt gang i det, og så kan låget kvæle flammen. Desuden er det en klar fordel, at det ikke bliver fuld af vand når det regner (jo, det gør det altså stadig engang imellem i Danmark...). Der kommer heller ikke insekter og andet snask ned i stearinen, når den er flydende.

Men sådan et lille låg af tyndt metal kan jo på ingen måde blive liggende her på vestkysten. Ikke uden at få en sten ovenpå som vægt, og det ser bare ikke smart ud. Det ved jeg så heller ikke om min løsning gør, men det ligger i hvert fald solidt på plads!

Nu står lyset i foden og det ser ret godt ud. Og når lyset skal slukkes, lægges fod ovenpå som låg. Voilá! Foden har fået gummidupper under, så den ikke ridser underlaget og i øvrigt også står stabilt. Den er lavet af betonmix, den nemme slags færdigblandede beton, som blot skal tilsættes vand. Farven er jeg godt tilfreds med: grålig/hvid (den er nok lidt sart, så mon ikke den snart får "patina" af fedtfingre og fugleklatter?). Formen var en plasticspand - vistnok til fuglekugler - og en rund skive af noget flamingo-agtigt materiale, der fulgte med som indpakning af noget elektronik.

Overfladen blev ok - jeg var ikke helt sikker på hvor længe man skulle banke på formen for at få lufthullerne ud. Jeg synes det er fint med de små bobler, så man kan se at det er beton. Nu må vi se hvad næste projekt bliver...jeg har en ide til nogle lysestager.

Jeg har hørt at betonstøbning kan være vanedannede. Nu får vi se...
Kommentarer

 1. Hej Henrik,
  det er en tør tid vi lever i også rent kommentarmæssigt og måske kommer min kommentar slet ikke ind på din side? - Oplever ofte at jeg ikke kan kommentere. Man kan heller ikke klikke ind på din instagramprofil fra din blog? - Eller er det også bare mit værktøj der ikke dur? Eller tørken?

  Go sommer

  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kjeld - din kommentar kom igennem! Ved ikke hvorfor Blogger har ændret i opsætningen, men det er lidt trist for blogverdenen, der bliver så stille... Måske man skulle tage sig sammen og hoppe over på Wordpress?
   Det dårlige link til Instagram var min fejl - det er hermed rettet. Så håber jeg vi ses på IG? Jeg tror du får meget glæde af mediet.

   Slet
 2. Godt lavet Henrik ………. og kønt
  forsæt du bare med betonen ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære indlæg fra denne blog

Fredensborg Slots orangeri

Danmark er jo ret koldt og klamt en stor del af året, så det må altså være en kæmpegave, at kunne trække sig ind i et væksthus (eller paradehus - eller orangeri...kært barn har mange navne!). Det handler under alle omstændigheder om lys og varme - og det kan både jeg og planterne godt savne af og til. Så er det jo dejligt at man kan få lov til at besøge et rigtigt flot og stort et af slagsen: Orangeriet ved Fredensborg Slot.


Orangeriet hedder sådan på grund af farven. Ej, det er gas! Men de varme okkerfarvede vægge i selve paradehuset får da lige temperaturen til at stige et par grader, ikk? Fløjdøre gør det muligt at få et langt kik på langs af huset - her set op mod den lille shop.
Et stort spejlbassin gør statelige bygninger endnu mere statelige! Huset er en nyfortolkning af tidligere tiders paradehuse, og den murede del ud mod potageren tjener samme funktion i dag: (vinter)opbevaring af citrontræer, skærmliljer, geranier, kaktus og lignende vækster med sydlandsk temperament. Ikke …

Endnu en pergola

Jeg har jo helt glemt at vise min nyeste(!) pergola frem!  Det er en fin, mindre udgave af "spiseplads-pergolaen", med nogenlunde samme konstruktionsprincip. Det er en let overdækning, som skal dele den bagerste del af haven op som et selvstændigt rum, og danne et lille, nyt haverum ud for udgangen til haven.


Det har hele tiden været ønsket, at det kunne blive skabt en lille niche hvor man kunne sidde lidt i læ og nyde morgensolen. Der har været diverse midlertidige installationer, men nu er rummet kommet på plads. Det er et skønt sted at sidde og der er noget særligt hyggeligt ved at sidde under et "tag" - også selv om det blot er nogle skyggegivende lameller.
På bagsiden er arbejdsbordet blevet integreret så der nu er at godt og solidt sted at stå og rode med potter eller lege værksted. Pladen kan fortsat tages af og sættes på bukke hvis der brug for mere albuerum - eller en opdækning til østersparty i haven!


Nu skal den blot få lov at blive lidt vejrbidt og få …

De sidste æbler, henkogning og tærte!

Tid til at høste de sidste æbler! På espalierne var det Rubinola Balkon, der sad tilbage - nu med en fantastisk orangerød farve. De andre var fra det gamle træ med Ingrid Marie. Som det fremgår at billedet er de høstet lige tidligt nok til at de har fået den flotte røde farve. Men sådan måtte det blive - de begyndte at dratte af træet og da jeg forsøgte at plukke de helt modne, slap de andre også grenene. Og med betonsten og junglen af Hortensia og andet godt under træet ville de være tabt hvis de alle faldt af sig selv. Men de var jo så også plukkemodne. Så en hurtig beslutning blev at redde så meget som muligt nu, også satse på at lade æblerne modne det sidste i kasser på loftet.
Resultatet blev et par kasser med KÆMPE Ingrid Marie - noget af en kontrast til sidste år hvor vi ikke fik et eneste. Ser ud til at den nye rutine med beskæring endelig bærer frugt - bogstaveligt talt!!!
Nu er de så sorteret og fordelt i flere kasser så de ligger pænt i ét lag og placeret på loftet.

Af de …