Gå videre til hovedindholdet

#GROWSOMESHIT! CPH Garden

Man skal vist være ualmindeligt tungnem, for ikke at have opfattet, at der netop er foregået noget helt usædvanligt i den danske haveverden. Haveselskabet har arranget et stort haveshow, CPH Garden, efter forbillede fra de engelske af slagsen! Instagram, Facebook og havebloggene er svømmet over med lækre fotos, referater af hvem, der vandt hvad, og hvad haveshowet har budt på af indhold eller mangel på samme. Så det undlader jeg at bruge krudt på!


"CPH-stenen" udført af Helle Nørby
Selvfølgelig er det Chelsea, der er den store inspiration, men det er mit indtryk, at man ikke ville forsøge at konkurrere med den store diva - det ville også være en uværdig kamp. I stedet har man forsøgt at finde sin egen, danske version. Havefolkets svar på Roskilde. Kniber man øjnene sammen og træder et par skridt tilbage, så er det vist lykkedes ret godt. Haveselskabet kan i hvert fald godt klappe sig selv på skuldrene! Eller i hvert fald den ene.
Ikke helt nemt at tage fotos til sådan en begivenhed, hvis man vil udgå,
 at få andre gæsters rygge og bagdele med.


Det danske havefolk er en broget skare. Nogle er ikke bange for kemi, nogle sværger til økologi og bæredygtighed som vejen frem. Som nation har en betragtelig del af os eget hus med egen have. En del har kolonihaver eller havelodder. En god del har sommerhuse, hvor der også hører en have til. Og selv om man ikke hører til nogle af disse katagorier, så vil der være gode odds for, at du så i det mindste har en altan eller i hvert fald en altankasse. Og har du ikke det, så har du i hvert fald en vinduekarm! Og alle disse steder kan der dyrkes noget og spredes haveglæde. Og det er DET, der er det væsentlige - GROW SOME SHIT! Det er bare godt for mennesker, sådan er det! Det er den lyst, der bliver stimuleret på sådant et show.
Derfor er det dejligt at CPH Garden kom på benene, for er der noget jeg synes dette event har oset af, så er det HAVEGLÆDE. Meget vil kunne gøres anderledes, meget vil kunne gøres bedre. Men at tilfredsstille alle de mange forskellige slags havefolk helt og aldeles vil være en umulighed. Når man ser på udstillerne og programmet, så må man sige, at arrangørerne i hvert fald har forsøgt at give noget til alle og det er mit indtryk, at alle der har deltaget har fået et eller andet med hjem. Og stemingen har været i top.

Og det er ikke så ringe endda! Så gå ud og #GROWSOMESHIT!

Mange af os "opdagede" Valbyparken
- et fantastisk sted, som helt klart skal besøges igen.
Kommentarer

 1. Skønt indlæg rammer lige præcis det sete. Haveselskabet kom godt fra start og det er det vigtigste alt andet er
  Til diskution . Stod i køen og blev lidt sur over VIP køen som dog er Havefolk at høre den utilfredshed var næsten
  ikke til at bære. Altid når der er noget spændende eks. Roskilde festival må folk stå i kø...længere er den ikke.
  Så tak for dit indlæg og tak for jeg nu ved hvem du er via hilse på...spred din haveglæde fortsat...god sommer

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtigt fint at få hilst på andre fra bloggeruniverset!
   Der var nogle skønhedsfejl ved arrangementet, som kunne være undgået, men altså...det vigtigste var at det blev gennemført og traditionen blev startet. Rigtig god sommer til dig også :-)

   Slet
 2. Ja, jeg er med på at der både var plusser og minusser, og forventer egentligt bare det bliver endnu bedre, vildere og mere sprælsk de kommende år. En god begyndelse i hvert fald.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Den må gerne få endnu mere gas i 2019! Nu ved folk - og sponsorer - i hvert fald hvad det er for noget.

   Slet
 3. Hej Henrik, godt med en evaluering, samt også optimisme. Jeg kan læse lidt rundt omkring hvor nogle basher lidt på HS, (hvilket de så sandelig også har fortjent set ud fra et blogger synspunkt) Men jeg har det sådan at det ville være fantastisk om vi kunne få et haveshow og udstilling bare til 25% af det englænderne har. Tænk hvilken verden der ville åbne sig. Omvendt er det vigtigt at det også gribes digitalt an, med støtte fra bloggere, alle som en, eller deromkring. Dette gøres ikke med awards hvor der overhovedet ikke er nogen ræson eller vid bag, eller mulighed for at nominere, såfremt dette skal indstiftes. Hvis HS havde talt med bare en håndfuld bloggere, ville de hurtigt havde fået at vide, at et konkurrence element ikke vil gøre noget godt i et lille samfund med omkring 400 bloggere heraf måske kun ca. 150-200 rigtigt aktive. Selve diskussionen om "rene haveblogs" vs "livsstilsblogs" hvor flere elementer inddrages er tosset efter min mening. Det er totalt pseudo snobberi af antyde en "ren haveblog" skulle være et stor kvalitet, eller det omvendte for en livstilsblog med primært fokus dog på haven. Den diskussion håber jeg ikke vi skal til at have også. Derfor ser jeg frem til CPH19 og håber HS får inviteret specialplanteskolerne, samt amatørdyrkere af særlige planter, så der kan blive en fest også for vi der er medlemmer af HS, og godt vil kunne nørde lidt mere. "gratis standpladser til små planteskoler/avlere som åbentlyst er hobbyvirksomheder" OG så lad da endelig Silvan/Bauhaus betale for et stort sponsorat. Nå det var bare nogle af mine tanker, det kan vi tale meget mere om i sensommeren.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig godt med større begivenheder, som kan samle landets havefolk (og faktisk også fra Sverige og Norge) - altså noget der rækker ud over lokale plantemarkeder osv. Det er mit håb at eventet i 2019 får endnu mere fokus på have og planter - og mindre "dimseri". Der skal mere distance til livstilsmesserne rundt omkring. Dem er der nok af.
   Konkurrencerne er jo netop noget som er så typisk for de engelske udstillinger og haveliv i det hele taget. Det er vel derfor man har taget det element med. I forhold til showhaverne giver det rigtig god mening - det holder folk lidt på tæerne og det lægger op til diskussioner om hvad en "god" have er. På andre områder er det måske mindre relevant...især fordi vi er sådant et leverpostejsland. (Det vil ikke være meget nyt at konkurrere om i 2019. Tante Grøns bog er fx udgivet i 2013....der er med andre ord lidt langt mellem snapsene)
   Hele nominerings processen har jeg opgivet at få hoved og hale i ....
   Men vi må tage snakken hvor vi kan råbe højt og lave fakter...som i Frankrig :))

   Slet
  2. Jeg var frivillig derinde de fire af dagene - og havde en fest :) Selvom jeg var meget træt om aftenen og slet ikke fik set/hørt diverse foredrag. Det er jo så "prisen" for at vælge at være frivillig - og det er okay. Har allerede sagt, at jeg gerne stiller op som frivillig igen i 19.
   Mht. specialplanteskolerne, så hørte jeg, at rigtig mange af dem slet ikke havde været interesseret i at deltage. De var skam blevet inviteret, men havde takket nej tak. Personligt tror jeg, at de lige ville lure og se hvad det var for noget og så forhåbentlig deltage i 19.
   Jeg har sendt en lang liste med forslag til forbedringer (set indefra - jeg sad i billetsalget/informationen og der var en hel del, der ikke fungerede optimalt.) Til gengæld har jeg ikke skrevet forslag mht. selve arrangementet (bortset fra flere madboder....der var forøvrigt et par madboder, der havde tilmeldt sig, men så valgte ikke at dukke op alligevel!) så det ville være rigtig fint, hvis I sendte jeres forslag til Haveselskabet. Det vil de helt klart sætte pris på.
   Ville gerne skrive videre, men det ringer på døren om 1 minut, så må hellere få trykket på "Udgiv". Hav en dejlig dag.

   Slet
  3. Hej Esther
   Jeg er også ved at skrive en liste - det er vi vist flere det har tænkt på!

   Hatten af for jer frivillige! Uden jer var arrangementet i hvert fald ikke blevet til noget. TAK!

   Slet
 4. Hej Henrik
  Tak for det indlæg og for din fine beskrivelse! Du har evig ret, man kan godt opgive tanken om at stille alle tilfredse.
  Det var ret hyggeligt at hilse på dig og få et ansigt på dig også:-) Du er selvfølgelig velkommen her til åben have, hvis du ikke skal til Sønderjylland og passe din egen.
  Når jeg skeler til den anden Henriks kommentar, så har jeg det sådan, at jeg ikke synes at Haveselskabet skylder havebloggerene mere - Award delen er en del af haveshowtanken og så længe der er folk der gladeligt stemmer eksisterer det - det er vidst heller ikke jordens undergang for os alle, at vi ikke blev nomineret.
  Med alle de glade og positive haveblogindlæg der har været om gode oplevelser og ønsker om en gentagelse, så må konklusionen være at Haveselskabet har klaret det rigtig godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Awards er en del af pakken, hvis man vil gøre som de "rigtige" gardenshows. Som jeg har skrevet ovenfor er det største problem nok i det hele taget at finde nok emner, der er værdige til blive nomineret...vi får se hvor det ender!
   Dejligt at hilse på dig - bliver ikke i denne omgang, at jeg kommer forbi, men har det på ønskelisten at se dit bassin "live" - det skal nok lykkes!

   Slet
  2. Hov, her får jeg også lyst til at deltage i snakken.
   Først - tak for kram det var rart (og sejt gjort) at du spottede os
   Så: ALtsårrr.... Bloggertanken handler måske også om, at gratis omtale ikke er at fornægte. Bare lige en kommentar. Og det er SLET ikke dårligt - det ville jeg selv have anbefalet, hvis nogen havde spurgt mig), når blot alle (begge parter, både HS og bloggere) synes, de har fået noget godt ud af det.

   Selve invitationen til onsdag var gået hen over hovedet på mig, så jeg betalte selv og hyggede mig gevaldigt med det sammen med gode haveveninder (fra haveblog-miljøet).

   Mht. selve arrangementet, så er jeg fuld af ydmyghed og respekt. Jeg har selv arbejdet med events og oplevelsesøkonomi, og det er ganske enkelt en ordentlig mundfuld, HS har haft gang i. Derfor synes jeg faktisk at alt, det hele - uanset alt muligt, som man kun kan drage lære af, al den stund, at det er første gang - var en succes. (det er en gave at kunne lære og anvende sin viden, når man "fejler"/gør ting, som brugerne ikke er helt tilfredse med, synes jeg).

   Det med konkurrencer... bumbum: Min holdning er: mere brugerindflydelse, færre "specialister" og flere vindere. :-)
   Mht. udstillere/boder: Troede, der også var "præmier" til dem. De havde i hvert fald gjort sig så umage, at jeg vil anbefale det til 19. Og så er der alle de "små". Nogle af hhv. HAVEFOLKETS og mine egne "darlings". Dem skal vi altså værne om i haveverdenen. Det er jo her, GULDET - al "havenørde-visdommen" er! Så kære HS: afsæt et område, hvor det er knap så dyrt at udstille, hvor "de små nicheplanteskoler og havewebsites" kan få lov til at sælge, Det er et stort ønske til 19, også!

   Endelig: et sted til madpakkerne. I tørvejr. UDEN larm eller musik. Tak! ;-)))

   Tak for din inklination. Og tak for dansen.

   Kh. M   Slet
  3. Det VAR et stort arrangement, og der har helt sikkert været mange prioriteringer, som har gjort at tingene fald ud som de gjorde - en feedback fra alle os der har en mening om eventet kan hjælpe HS med at træffe de svære (og nogle gange umulige) valg i 19. Tror jeg i hvert fald.

   Jeg formoder, man har hyret et eventbureau til at styre projektet (hvis ikke er det RIGTIGT godt gået af HS! I så fald burde et professionelt bureau kunne have styret uden om nogle af fodfejlene, det er jo derfor man betaler dem - det undrer jeg mig over... Men det er jo en intern sag for HS og deres partnere og som Esther skriver er der meget som egentlig var tænkt over - men som bare glibbede på dagen.

   Vi glæder os i hvert fald til 19! :-)

   Slet
  4. Jeg kan ikke sige det med 100% sikkerhed, men jeg tror faktisk at HS selv stod for arrangementet.

   Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære indlæg fra denne blog

VIGTIGT HAVEUDSTYR - SOLVOGNEN

Det er vigtigt med det rette grej, hvis man vil have den fulde fornøjelse af den tid man lægger i haven. Spaden skal være skarp og med et godt greb. Beskærersaksen ligge godt i hånden. Og liggestolen god for øjet og egnet til location for indtagelse af kølige drinks!
Sådan en liggestol (eller solvogn er det rettere) har jeg nu. Efter et laaaaaangt tilløb har jeg fået indkøbt et af havens vigtigste møbler. Den forgænger var en hvid plasticsag, som havde gjort det godt og som udmærkede sig ved at kunne klappes sammen og stuves af vejen om vinteren. Eller bare når sommeren var mere normal dansk, med sjaskende regnvejr i ugevis. Den valgte nye model kan ikke klappes sammen, så jeg forudser at den kan regne med at skulle stå ude året rundt.
Det er nu lidt med vilje, for jeg ser for mig at den kan få en ekstra funktion som "udstillingsbænk" i foråret til krukker med tulipaner, og måske også til noget pynteligt i efterårs og -vintermånederne. Grene med lys måske? Lanterner? Who kno…

NYT GRILLKØKKEN

Hvis ikke man skulle grille en masse i netop denne sommer, så ved jeg snart ikke hvornår det skulle være. Når man (som jeg) ikke har en overdækket terrasse eller et andet sted, egnet til at stå i ly for regnen, så er det bare dejligt at det for engang skyld har været en tør sommer. Ok, måske liiiige FOR tør, men med en gasgrill kan det da vendes til i hvert fald en god ting: grillmad!
Jeg har nu fået en grillplads. Ikke et udekøkken, for det kræver efter min mening adgang til rindende vand, og det har jeg ikke lige ved hånden. Men en grill har jeg, og nu også et godt bord at sætte fra på, som også kan tåle varme ting.

Som om det ikke var nok er der nu også installeret en induktionskogeplade, som kan hives frem af en lem i bordet, hvis man skal have kogt nogle kartofler. Eller krabbeklør. Eller porchere østers. Som man nu gør en sommeraften! Med godt med rosé i glasset og hyggeligt selskab.

Der er jo ikke meget plads i haven, men vi har længe savnet en god arbejdsplads ved grillen, og…

På HAVEFOLKET: EN SMUK LINDEALLÈ

Snart et stykke tid siden denne artikel var på - men den handler om et ganske særligt sted, så jeg vil lige linke til den herfra! "En kedelig stribe asfalt kan forvandles til et stykke vej, som man vil nyde at slentre langs, som får omgivelserne til at rette ind, og som endda er et jagtslot værdig. Vi skal besøge en allé og se, hvad sådan en række træer kan gøre for os - og for asfalten."

Læs artiklen her