Fotokursus med Signe i Birkegårdens Haver

Når man haveblogger og i øvrigt er på Instagram og Facebook, så tager man næsten automatisk mange fotos. MANGE fotos. Især af blomster og vækster i det hele taget. Tit med et rimeligt resultat, men ofte med følelsen af at det ikke HELT blev som man forestillede sig da man tog billedet. Det mangler noget. Så er det godt, at man kan komme på kursus. Fotokursus.




Signe Goldmann, som du måske kender fra bloggen Haven i bjergene, afholdt kurset og havde fået lov at lægge det i de smukke rammer hos Birkegårdens Haver. Signe har fotografiet som sin levevej, og er særlig dygtig til det med at fotografere blomster og haver. Så da jeg så hun slog kurset op var jeg sikker på, at dét skulle jeg forsøge om jeg kunne få lejlighed til at deltage i - og det lykkedes!
Nu bliver man jo ikke ekspert i løbet et par timer. Langfra. Men man kan rykke ganske betragteligt. En stor del af din succes afhænger også af dit kamera. Både hvad det kan (og især IKKE kan) og hvor godt du kender det. Med hensyn til det sidste, er jeg lidt belastet af at jeg ikke læser manualer. Heller ikke til mit systemkamera. Det gør rigtige mænd jo ikke. Jeg prøver, men det bliver ofte til lige at skimme den ... og så er jeg igang med at trykke på knapperne. Det betyder så også, at der er nogle funktioner, som jeg aldrig rigtig er blevet fortrolig med.

Men nu kunne Signe guide mig ind på, at jeg skulle koncentrere mig om blænden. Og da jeg gjorde det, gik resten egentlig lidt af sig selv. Jeg havde egentlig forestillet mig, at jeg skulle lære at bruge mobilkameraet (det er jo ofte det jeg ender med at bruge i mange situationer). Men det blev i lommen, for hvorfor egentlig gå efter et godt foto og så bruge et sløvt værktøj, når man har noget bedre? Det bedre værktøj er  altså i mit tilfælde mit systemkamera.


Her følger flere fotos fra dagen:


































































































































Kommentarer

  1. Ja Signe er en meget dygtig fotograf, vi har selv lige haft fornøjelsen af hendes besøg her hos os på Samsø.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth, ja, jeg har set billederne både hos Signe og dig. Hun er meget dygtig og kan virkelig fange blomster og haver!

      Slet
  2. Hej Henrik.Kunne lige genkende mig i din beskrivelse.
    Men dejligt at lige at få noget god undervisning.For smukke billeder du viser.
    Godaften Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette, tror vi er mange der "sjusker" lidt med at lære vores apparater at kende. Men man kan jo også nøjes med at koncentrere sig om en ting - og her må jeg så anbefale blænden :-)

      Slet
  3. Signe hun kan trylle med kameraet og jeg er sikker på at hun også er super dygtig til at lære fra sig. Det bliver herligt at se flere billeder fra din have :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Linda, ja Signe kan trylle og hun gjorde da sit til at lære fra sig. Men meget kommer også ved selv at prøve sig frem og forsøge at SE når man tager fotos - det arbejde må man selv gøre :-)

      Slet
  4. Jeg synes at der er meget mere dybde i dine billeder end der er på f.eks. min mobiltlf.billeder.... er det ikke rigtigt, eller er det bare noget jeg bilder mig ind. Især blomsterbillederne, der er sgi da nærmest 3D billeder... billedet med det halvvisne blad der hænger ud over søen er fænomenalt... og solhatte billederne. Med mobien bliver de helt flade, og en blomst i forgrunden bliver tit utydelig... wooowww, jeg vil ha et kamera og et kursus.... mette vuns

    SvarSlet
    Svar
    1. De fleste mobilkameraer og pocketkameraer er faktisk slet ikke så tossede. Nogle mobilkameraer kan du faktisk indstille ligesom et "rigtigt" kamera. Men linsen er naturligvis lille. Tricket på mine billeder er at køre med så lav blænde som muligt - så får du dybden i billedet. (På Signes kursus kunne du faktisk også komme med din mobil og bruge den - så du kan sagtens tage kurset uden at have et kamera)

      Slet
  5. Godt grej, og god instruktion, så er meget vundet. Det rigtige tidpunkt, til det rigtige motiv, og så naturligvis grovbeskæring allerede i det øjeblik der skydes.
    Men gode billeder tager tid, både hvad angår motivet, at rydde op i billedet allerede når det tages, hvad skal med, hvordan tænker jeg at skulle redigere senere, skarpheddybde, fade, blænde. Uha der er så meget og så lidt tid. Lær af profferne, det er mit motto. Talent er nu heller ikke af vejen...
    Venligst
    Henrik fra den anden have

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Henrik,
      Der er meget, der gør et godt billede - en god del er jo nok også held! Men man kan hjælpe heldet lidt på vej...med lidt teknik, lidt grej og lidt fornemmelse for hvad der virker... :-)

      Slet
  6. Det er tydeligt at se i dine billeder at du har lært en hulens masse godt:-) Jeg stoppede faktisk op den anden dag på insta da du havde lagt billeder ind, da anede jeg ikke du havde været på kursus, men kunne alligevel se en stor forbedring.

    Jeg bruger altid mit gode canon 600 d, men har heller aldrig sat mig ind i at bruge alle de ting det kan, egentligt en skam.
    Vældig genkendeligt med det lige at skimme brugsanvisningen igennem, for man er jo så ivrig efter at afprøve, også lære man måske hen af vejen;-)
    Hilsner Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anette, dejligt at høre!
      Nu prøver jeg at gøre mig umage og huske hvad jeg har lært. Men det er skisme noget andet når man kommer hjem til sin egen, smågrimme have og vejret er gråt og regnfuldt! Så håber også DE billeder bliver bedre med tiden.
      Nogle af os har bare ikke tålmodighed til manualer. Og meget af det de moderne kameraer har man jo sjældent brug for, så det er nok noget med at finde frem til de funktioner, der gavner den type billeder man tager flest af.

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0