Gå videre til hovedindholdet

Hurra! I dag er det min (blog-) fødselsdag!

Hurra, hurra! I dag bliver jeg 4 år! Eller rettere: bloggen har 4 års fødselsdag... jeg selv er jo en del ældre, kan jeg vist godt afsløre. Tak til jer, der kommer forbi og læser med en gang i mellem, tak til jer der smider en kommentar (er virkelig glad for hver eneste én, kort eller lang!) og tak til jer, der har min blog på jeres blogroll og på den måde deler min lille side med omverdenen. TAK! 
Bloggen startede som en slags havedagbog: det var nemt at notere hvad der var sket i haven hvornår og i øvrigt kombinere det med billeder. Det er ikke så få gange hvor jeg har søgt på bloggen efter et eller andet plantenavn eller for en dato for hvornår noget er blevet plantet.

Som tiden er gået er indholdet skiftet lidt. Fra at skrive til mig selv, skriver jeg nu ligeså meget til jer derude. Det kan jeg nok især takke Berit fra bloggen Irishaven for. Hun fik min blog på listen med danske haveblogs, haveblogs.dk og det sendte pludselig læsere forbi min side. Man bliver nok lidt mere kritisk når andre læser med...i hvert fald forsøger jeg at skrue ned for min "pludren" og i stedet prøve at få lidt mere kød på indlæggene.

Blandt andet prøver jeg at lave indlæg når jeg har været på besøg i andre haver eller parker. Det er faktisk en god måde at fastholde oplvelsen på, og jeg ser oftere på de billeder jeg har valgt ud og lagt på bloggen end dem jeg har i massevis i fotoarkivet.

Håber du vil læse med på de kommende indlæg - jeg satser kraftig på at bloggen også får en 5- års fødselsdag!


Kommentarer

 1. Jeg hænger på! Tillykke med blogfødselsdagen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frede
   Tak - og tak fordi du følger med! :-)
   Hilsen Henrik Havehjerne

   Slet
 2. Til lykke med dagen. Blogger er et fint notatblokk i tillegg til inspirasjon.
  (min vaier er festet med slike vaierlås; http://www.biltema.no/no/Bat/Monteringsdeler/Sjakkel/Vaierlas-2000017288/)
  Ønsker deg minst et nytt bloggår, tiden går raskt, blir nok ti år og, minst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - og tak for link til wire-låsen. Tror jeg skal have lavet et lignende net.
   Hilsen Henrik Havehjerne

   Slet
 3. Jeg holder meget af at læse dine indlæg:-) Tillykke med blogfødselsdagen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have og dejligt at høre :-)
   Hilsen Henrik Havehjerne

   Slet
 4. Stort TILLYKKE med de 4 år:-) Det er sjovt at følge udviklingen i forskellige blogge, og ikke mindst de haver vi har. Der sker lidt når man går online:-)
  Glæder mig til fortsat at følge med i havehjernens aktiviteter!
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak :-)
   Ja, det er en sjov proces nogle gange at følge - lidt ligesom at se børn vokse op!
   Hilsen Henrik Havehjerne

   Slet
 5. Til lykke med jubilæet. Efterhånden har jeg lært at sætte pris på, når folk pludrer på bloggen, så det må du endelig ikke holde op med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Tak - og jeg kan nok heller ikke lade være med at pludre noget. På en blog må vi jo godt vise noget af os selv også, ikk?
   Hilsen Henrik Havehjerne

   Slet
 6. Tillykke med jubilæet. Jeg sætter pris på både dine indlæg - og dine kommentarer hos mig. Begge dele læses med interesse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Janne
   Tak skal du have - nyder at følge din blog og dejligt høre du får noget ud af at læse med på min :-)
   Hilsen Henrik Havehjerne

   Slet
 7. Tillykke med de 4 år, godt gået. Du kommer nu med på min blogrulle.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - og tak fordi du har mig på din blogrulle! Jeg kan se, der er nogle der falder fra derude i blogland, så hvis man holder ved ud over de 4 år er det vist meget godt - du er jo vist en af pionerne tror jeg, så også "godt gået" til dig :-)
   Hilsen Henrik Havehjerne

   Slet
 8. Hej Henrik, tilykke med de 4 år. Jeg er en af dem der er rigtig glad for hvert et indlæg du laver både med og uden pludder :o) så bliv endelig ved med det. Det er skønt når en blog er personlig og interessant som din er. Jeg ser frem til endnu et år på bloggen med dig.
  Masset af fødselsdags hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Tak for de pæne ord - jeg skal prøve at holde standarden, med og uden pludder, i fremtiden også :-)
   Hilsen Henrik Havehjerne

   Slet
 9. Kære Henrik
  Tillykke med de fire år. Det er jo noget. Jeg ved ikke om der findes noget der hedder blogår, som f.eks hundeår eller katteår. Men fire år er alligevel lang tid, hvis jeg tænker at min lille blog snart fylder et år.
  Jeg tror at du har været på min blogliste i hele perioden jeg har haft bloggen, og grunden var bl.a at du skrev så fin om nogle af de oplebelser du havde i de store haver (parkerne). Det syne jeg er spændende læsning. Men jeg holder sandelig også af at læse om din have i Ballum.
  Så jeg glæder mig fortsat til at læse om de ting og oplevelser du vil skrive om
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Kirsten - og du har ganske ret, det er som om "blogtid" ikke helt følger den almindelige tidsregning. Tænk bare på hvordan gassen går af ballonen i de stille vintermåneder, for så at få fild skrue når det hele begynder at spire og blomstre! Jeg holder selv meget at at læse om andres besøg i haver, parker og landskaber, så det kan du bestemt regne med at jeg forsat vil have indlæg om.
   Hilsen Henrik Mikaelsen

   Slet
 10. Tillykke med fødselsdagen. Det er stort at fylde 4 år. Jeg har læst med det sidste års tid, og jeg gør det med stor interesse. Jeg har jo fulgt tagrørenes vej til dit tag, men jeg synes også, det er spændende, når du er på besøg i andres haver. Kan også lige kommet i tanke om et godt indlæg om spejlbassiner. Held og lykke med bloggen fremover.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Tak skal du have! Dejligt at høre at du synes om mine indlæg. Jeg tænker nogle gange, at det egentlig er utroligt så mange historier der kan tage udgangspunkt i disse her få m2 som udgør denne have. Det er jo også tit den jeg har i tankerne når jeg tager på besøg i andre haver.
   Hilsen Henrik Havehjerne

   Slet
 11. Kære Henrik. Hjertelig tillykke med de 4 år, jeg håber du holder ved og der bliver en 5 års fødselsdag:-) Jeg er ikke helt kandiddel lige pt. så det bliver en forsinket hilsen, beklager. Den er dog mindst lige så velmenende, det er en af de andre fordele ved "bloggeriet", det kan gøres når der et tid og lyst :-) Tak til dig for gode og lærerige kommentarer. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Merete :-)
   Modtager gerne hilsner hele året kan du tro! Heldigvis er der andet i livet end bloggeri og heldigvis er det nogle gange vigtigere eller mere spændende end bloggeri.
   hilsen Henrik Havehjerne

   Slet
 12. Hej Henrik.Her kommer jeg som rosinen i pølsenden med et stort tilykke med de 4 år på bloggen.
  Så har vi næsten været lige længe på.Nyder også at læse med på din blog.
  Dejligt med en variation her på bloggen.
  God aften her i det smukke vejr Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Jette :-)
   Er man ikke ved at være "voksne" når vi har været på så længe? Jeg tror det :-)
   Hilsen Henrik Havehjerne

   Slet
 13. Jep, jeg er klar til at læse med de næste 5 år - tak for rundturene - og hjertelig tillykke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sussi - og velbekomme :-)
   Hilsen Henrik Havehjerne

   Slet
 14. Tillykke med det Henrik...og det kan du godt både fejre og være stolt af, altså bloggen :-)
  - den der med at man laver en blog til sig selv som en dagbog, har jeg aldrig rigtig forstået?? - Det er kun de alle nærmeste der ved hvad jeg skriver i min dagbog, da den er temmelig privat, og kunne ikke drømme om at lægge den ud til offentlig beskuelse :-).
  Jeg synes du skal fortsætte mindst 4 år mere. Gerne endnu længere. Du formår virkelig at forholde dig til både den store og den lille haveverden det overordnede og det nære , din egen og andres og med en vis professionel distance, uden at det bliver kedeligt og upersonligt. Det er altid med det lange lys på og ofte med et glimt i øjet. Jeg holder meget af at smutte forbi dine skriverier, fordi de samler noget af alt det havestof der foregår rundt omkring og som mange er optaget af.

  Og så er det herligt befriet for show-off-faktoren.
  Tak for det.

  Bedste hilsener
  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kjeld
   Tak for de fine og opmuntrende ord - den slags kan man ikke få for mange af! Det glæder mig, at du synes der er "noget at hente", for det er præcis sådan jeg gerne vil have bloggen skal være.

   Jeg synes nu stadig, at en havedagbog kan være interessant, også for andre end forfatteren. Her kan man delen viden og erfaringer med såtidspunkter, beskæring, succeser med planter under forskellige forhold osv. Ulempen er, at det nemt bliver lidt trivielt. Så jeg vil hellere samle sammen på den viden der måtte være og lave et indlæg med et bestemt tema i stedet. Så det gør jeg så!
   Hilsen Henrik Havehjerne

   Slet
 15. Kære Henrik, jeg holder nu meget af din pludren... nej bliv du bare ved ;-). Jeg er altid glad for at komme forbi på de forskellige blogge og også din, jeg er bare ikke særlig flittig med at skrive, ikke af ond vilje, jeg prøver :-). Jeg vil jo også gerne at nogen kigger forbi og lægger en kommentar og tak for dine. Iøvrigt så synger hver fugl med sit næb og jeg kan godt lide når man kan mærke personligheden og det ikke bare bliver en ren botanisk opslag. Ikke at man ikke skal/ kan skrive navn på den pågældende plante, det lærer vi alle meget af, men at man også mærker tvivlen, eftertænksomheden, vildskaben, roen osv. Øh, ved ikke hvorfor jeg lige skrev alt det til dig, nå jo, det var der med at du ikke pludrede så meget mere, der satte tankerne igang.....
  Tillykke med de 4 år, så er du jo over trodsalderen ;-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Margit
   Tak for din hilsen, og jeg er helt enig i at en blog er så meget sjovere at læse, når personligheden skinner igennem. "Hver fugl synger med sit næb" er i den forbindelse et godt udtryk!
   Kender også alt for godt det med, ikke at få skrevet så mange kommentarer på bloggene rundt omkring, som jeg gerne ville - øv! Jeg PRØVER virkelig, men vil også gerne skrive noget hvor der er lidt indhold i, men den slags tager jo tid. Især for en gammel hjerne som min :-)
   Hilsen Henrik Havehjerne

   Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære indlæg fra denne blog

En ommer... pergola version 2.0

Den var ellers så fin pergolaen. Og der var lagt en del timers arbejde i den - endda på trods af hold i ryggen. Men der var også en vis tvivl. Var den nu landet helt rigtigt? Efter nogen overvejelse blev beslutningen taget: pergolaens lameller skulle skiftes ud. Og så var det ellers bare om at gå igang og få det gjort. Det er den værste type af arbejde: At gøre noget om, man lige HAR lavet! Men erfaringen siger, at det gælder om få rykket så snart man kan se at noget er galt...enten begynder man at "vænne sig til det" og lærer at "leve med det". Eller også så er kimen lagt til mange års ærgelser over at man ikke gjorde noget i tide.

Så lamellerne røg ned. Og hvorfor så det? For det første begyndte de ret hurtigt at vride sig, nogle af dem allerede mens de blev monteret - det ville vi ikke kunne holde ud at se på i længden. For det andet kom vi mere og mere til at holde af det rå træ - altså uden maling. Og for det tredje, så skyggede lamellerne ikke nok. Eller re…

Et rabarberdrivhus

Der er ikke plads til den store køkkenhave på vores grund. Vi producerer dog lidt eget grønt - bla. lidt rabarber. Det er nemlig netop sådan en lille ting som kan sprede stor glæde. Måske fordi det er noget af det første der kan høstes, og vi er så grådige efter den slags her i de første forårsmåneder?

Men kan man få rabarberne til at give noget ENDNU TIDLIGERE?! Jeg har lavet et lille forsøg med at sætte dem i deres eget lille rabarber-drivhus. Det ser ud til at have sat lidt ekstra fut i dem!

Til venstre: En plastkasse bliver placeret over den spæde rabarber d. 19. marts. Den er klodset lidt op med nogle småsten så luften kan cirkulere lidt. Og et par sten ovenpå for at blæsten ikke skal tage den!

Til højre: D. 9. april er der kommet gang i væksten. Man kan se der er lidt lunere luft inde i boksen.Til venstre: D. 22 april. En lille kube af rabarber! Jeg tænker, at nu må den slippes fri, ellers vil jeg tro bladene begynder at tage skade af være klemt op mod plastik-"ruden".

T…

#GROWSOMESHIT! CPH Garden

Man skal vist være ualmindeligt tungnem, for ikke at have opfattet, at der netop er foregået noget helt usædvanligt i den danske haveverden. Haveselskabet har arranget et stort haveshow, CPH Garden, efter forbillede fra de engelske af slagsen! Instagram, Facebook og havebloggene er svømmet over med lækre fotos, referater af hvem, der vandt hvad, og hvad haveshowet har budt på af indhold eller mangel på samme. Så det undlader jeg at bruge krudt på!
Selvfølgelig er det Chelsea, der er den store inspiration, men det er mit indtryk, at man ikke ville forsøge at konkurrere med den store diva - det ville også være en uværdig kamp. I stedet har man forsøgt at finde sin egen, danske version. Havefolkets svar på Roskilde. Kniber man øjnene sammen og træder et par skridt tilbage, så er det vist lykkedes ret godt. Haveselskabet kan i hvert fald godt klappe sig selv på skuldrene! Eller i hvert fald den ene.

Det danske havefolk er en broget skare. Nogle er ikke bange for kemi, nogle sværger til ø…