Kreativ binding fra Munkhus

Lige nu sidder jeg og bliver helt nostalgisk når jeg kigger sommerens fotos igennem (de skal navngives og sorteres...på et tidspunkt). Et af sommerminderne var en bonus-oplevelse ved et besøg hos Marianne Folling, Tidens Stauder Design, Rønnede: Claus Pedersen fra Munkhus.com gav mini-kursus i dekorationer og kranse med udgangspunkt i havens overflod af sensommerblomstrende stauder og græsser.


Claus' hovedbudskab denne dag var: brug hvad du har og leg med det! Man kan finde materialer alle steder; både i haven og i naturen - man skal bare have øje for det. Og så turde bruge det. For det er nok de færreste hjem, der lige har den helt rette plads til sådanne overdådige arrangementer, som han endte op med her. Men mindre kan jo gøre det.
Claus viste så også hvordan det samme arrangement både kunne fungere i vase/urne OG som borddekoration (her vil de fleste kunne være med, for der er da jævnligt fester og begivenheder hvor sådan en r..fuld blomster på bordet vil være passende, ikk?). Han holder i øvrigt jævnligt kurser, hvor han lærer fra sig af hans tilgang til binding.
Kransen her er et godt eksempel på hans hugst rundt i haven: En fantastisk sammensætning, hvor de sort/lilla auberginer virkelig får alle de rosa toner til at "poppe" - med accenter af lime fra humlen og sankthansurten.
En anden pointe fra Claus var, at der jo ikke behøver være symmetri i denne slags arbejder - når bare der er balance. Det er nok nemmere sagt end gjort for amatører som mig, men det gør det jo unægteligt nemmere at bruge det forhåndenværende materiale - hvis der nu KUN er et eller 2 eksemplarer af et enkelt element, så skal man altså ikke fortvivle. I med det!
Jeg er lidt på udebane her i det midt/sydsjællandske og kendte ikke Munkhus før, men vil da forsøge at komme forbi Munkhus.com's butik ved lejlighed - der skulle bla. være ekstra meget at byde på i julemåneden, for dem der trænger til inspiration og lækre bindingsarbejder at købe med hjem.

Åbningstider og kursuskatalog fremgår af hjemmesiden:

Web: http://www.munkhus.com/
Adresse: Moltkesvej 61, 4690 Haslev

Kommentarer

  1. Uha det der med buketter og krænse, det er bare en disciplin jeg overlader til andre. Mit talent rækker ikke, og øvelse får jeg vist ikke noget af heller. (min hustru laver til gengæld, sådan må vi deles :-) )
    Henrik

    SvarSlet
    Svar
    1. Tror nu nok talentet er der - men tid og lyst er en anden snak :) Så er det jo godt at hustruen kan tage over her! Jeg er ikke så ferm til det, men ville gerne

      Slet
  2. Vildt flotte ting han laver. Tak for billederne.
    Kærlig hilsen Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Du må prøve at komme omkring ham i den kommende tid - tror der er masser af inspiration til din julehave!

      Slet
  3. Kære Henrik.
    Utrolig flotte billeder. Jeg må indrømme at jeg ikke rigtig kendte Claus fra Munkhus, og det er nok fordi jeg ikke har praktiseret så meget med de flotte bundne buketter og dekorationer. Men han laver nogle utrolig flotte dekorationer og jeg har været inde på hans hjemmeside, og jeg kan godt se at, at der er noget jeg mangler at blive opdateret i. Det er nogle utrolig gode billeder de viser og de viser flot hans dekorationer. Tak for din vidensdeling.
    Kh.
    Kirsten

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kirsten
      Ja, det er flotte ting, ikk? Og det ser jo bedragerisk enkelt ud :)

      Slet
  4. Hej Henrik
    Et besøg hos Munkhus kan på det varmeste anbefales. Hans butik er en verden af skønhed, og så overdriver jeg ikke engang :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lene
      Den bliver jeg da til at komme omkring. Kurserne virker også fristende :)

      Slet
  5. Hej Henrik, jeg kan godt forstå din betagelse af Claus, han er enorm dygtig, kan lige forstille mig at han står vupti vupti, så er der den skønneste dekoration. Du kommer nok forbi ham på et tidspunkt, så må du suge al den nektar til dig, som du overhovdet kan :-), kh Margit

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Margit - ja, bliver nødt til at se mere! Og kan se på din blog at der er masser af inspiration her til jultiden :)

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0