Septemberhaven

Sommeren er vist ovre for i år. Luften er blevet en anden og dagene er blevet markant kortere. Og det bliver kun værre...


Men man kan da glædes over at der stadig er gang i det derude. Feks. mine kinesiske Sankthansurt, som har klaret sig fint. også på trods af de larver der gnaskede i dem i foråret.
Den selvsåede ruccolas blomster er løbende blevet fjernet for at begrænse frøsætningen. Men nu lader jeg dem sidde en tid, for de er da smukke?
Sidste år samlede jeg planterne i det store bed i større grupper af samme slags. Effekten er rigtig fin på bla. Sankhansurten, som gør sig i store flokke.
Mine dahlia har skuffet i år! Lagde ellers godt ud med at få dem drevet fint frem i foråret (de blev plantet i potter i år). Men det er kun 2 af dem der har blomstret - og det kun sparsomt. Jeg har ikke gødet hele sommeren, for jeg har læst at det får planterne til blot at skyde masser af blade - men ingen blomster. Ved ikke om jeg tror på den længere. I hvert fald har jeg givet dem et skud gødning, for at se om ikke der kan sparkes gang i en slutspurt med blomstring, hvis vi får et mildt efterår.
Høstasters er skønne med deres gavmilde blomstring på denne tid af året.
Her høstasters i en blå udgave
Det firkantede bed er ikke rigtigt faldet på plads endnu. Lavendelkanten er ved at få fat, men ikke alle dele ser ud til at trives. Mine solhat feks. er ret sløve i betrækket, og de har endda fået masser af lys og luft omkring sig. Hostaen er ved at takke af for i år, det samme er hortensiaerne, som ellers har været helt fantastiske i år.

Nu er der købt løg, så foråret kan blive skudt igang med maner!

Kommentarer

  1. Jeg tror også at du skal være gavmild med gødningen af dine dahlia, så skal de nok blomstre. Det kan også hjælpe at dele knoldene så de ikke er alt for store.
    Jeg kan godt lide selvsåede der breder sig i flisesprækkerne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Har faktisk også tænkt på den med at dele knoldene. Der er ret store efterhånden - nogle af dem kunne dårligt være i krukken. Og fra nu af får de gødning!

      Slet
  2. Kan egentlig kun sige det samme som Lisbeth, for der er pynteligt med lidt forskelligt kønt, udenfor kontrol, der kommer op mellem flisesprækkerne, så længe man kan komme frem;-) Jeg giver også mine dahliaer gødning, eller har gjort for jeg stoppede omkring 1 august, og de blomster helt fantastisk endnu:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, sålænge det ikke skader eller generer lader jeg også de selvsåede få en chance.
      Er slet ikke misundelig på alle jer der bare har struttende dahlia, der blomstrer og blomstrer. Slet ikke misundelig. Overhovedet.

      Slet
  3. Hej Henrik.
    Jeg ved sørme ikke om det er nok med gødning. Mine kom også godt fra start og blev sat i krukker med CD muld (den indeholder gødning) og i starten gik det fint, men efterhånden som de voksede til i krukkerne blev de mere og mere sølle og se på. Nogen af dem har blomstret, men det er langt fra alle. Min veninde har plantet alle sine knolde i jorden ( de er magen til mine knolde) og hendes er bare så store og flotte med et hav af blomster. Så lige nu går jeg og tænker på om hele balladen bare skal i jorden til næste år.
    Have hilsner fra Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Linda
      Måske har de brugt alt krudtet i CD mulden, så der skal gødes efterfølgende? Mine stod i jorden sidste år og blev kæmpestore - men blev pelset fuldstændigt af snegle...derfor mente jeg det var bedre med potterne. Måske skulle man bare droppe dem helt, de er sgu lidt besværlige?

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0