Gulerodens 2. liv

Blomstrende gulerødder er en fantastisk ting! Jeg har haft glæde af dem før - men forudsætningen er (som med alle 2-årige) at man husker at få nogle planter til at overvintre ind i deres sidste leveår, hvor de smukke blomsterskærme dannes. 


Jeg har ingen køkkenhave, men jeg har med succes plantet toppe af gulerødder købt i supermarkedets grøntsagsafdeling. Altså madaffald. Men sidste år fik jeg ikke sat nogen i jorden. Måtte nøjes med at sætte gamle rødder her i foråret, og de er altså ikke rigtigt blevet til noget.
Tænk at gulerødder kan blive til så fine planter! De afblomstrede frøstande er også rigtigt gode i buketter - og kan sagtens tørres og blive brugt til julens dekorationer.


Kommentarer

  1. Jeg har også sat toppe fra indkøbte gulerødder i mit hvide bed i år - men de fleste er blevet spist! Til gengæld har jeg været på rov i grøftekanten og gravet vild gulerod op og plantet - og de er også rigtig, rigtig fine! Jeg er lidt spændt på, hvordan de arter sig i et bed, men det må tiden vise. Jeg viser dem netop på min blog i dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Meget smukke skærme på den vilde gulerod! Som jeg skriver i min kommentar på din blog har jeg ikke alt for gode erfaringer med at få grøftekanten til at vokse hos mig. Men det skulle måske forsøges igen :)
      Sommerhilsen fra Henrik Havehjerne

      Slet
  2. Jeg har også prøvet at plante vild gulerod, men desværre vil de ikke bo i min have. Skærmene er bare fantastiske, vi har en hel mark lidt herfra, hvor de blomstrer overdådigt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, skærmene er skønne! Her er de dog afblomstret ser det ud til. Jeg har heller ikke haft succes med at få dem til at vokse hos mig.
      Hilsen Henrik Havehjerne

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

Rhododendronhaven i Rens