Kig bag Schackenborgs mure

I de sidste mange år har der været opført et egnsspil i Tønder Kommune, hvor lokale kræfter opfører et spil med udgangspunkt i egnens historie. Handlingen har relation til stedet hvor stykket opføres - og i år lagde Schackenborg bygninger til som kulisse. Jeg benyttede lejligheden til lige at skridte omgivelserne af... det er jo ikke hver dag man kommer på denne side af lågen!



Den del af haven - eller skulle man sige parken?- der var tilgængelig, var den østlige del, der er bygget op omkring en akse der udgår fra slottets smukke, barokke indgangsparti til en gitterlåge, der afslutter anlægget mod øst.
Aksen markeres af meterhøje klippede, cylinderformede taks og en bort på hver side med stauder og roser. "Indbyggede" fakler slår takten an langs bedene.
Langs den ene side ses et rektangulært bassin, men ellers er anlægget helt enkelt og uden særlige elementer. En undtagelse herfra er et fint drivhus, der læner sig op af den lange bygning, der flankerer aksen mod nord.
På denne årstid er det især de gamle, smukke rhododendron, der er blikfang, som de står som kæmpe skyer af pink, rosa, lilla og rødt.
Fine hvidmalede bænke indbyder til et hvil i læ af de formklippede hække.
Det egentlig formål med besøget: at se egnspillet "Drømte mig en drøm", opført af engagerede lokale kræfter. Her en scene hvor bønderne varmer op til fejring af en veloverstået høst.
Der arrangeres guidede ture i haven - se bla. Visit danmarks hjemmeside.

Hvor:
Schackenborg Slot, Møgeltønder

Kommentarer

  1. Jeg har kun set haven igennem porten med monogrammet, dengang de stadig boede der. Tja om haven vil leve videre uden slotsholder det er nok spørgsmålet....Henrik

    SvarSlet
    Svar
    1. Mon ikke der er en interesse i at holde haven på nuværende niveau - alene ud fra et nøgternt spørgsmål om bevaring af værdien?

      Slet
  2. Jeg var på Slottet for et par år siden og det var virkelig en oplevelse. Der er meget, meget smukt både i parken og bestemt også i Møgeltønder. Jeg husker tydeligt de smukke bænke.
    Kh Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Møgeltønder er meget charmerende og haven er da så fin. Vil gerne se den igen en dag, hvor vejret måske er lidt bedre end da jeg var der :)

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0