Julepynt i en særlig klasse

Der er julepynt - og så er der JULEPYNT! Det er længe siden jeg selv har klippet og flettet julehjerter og den slags - dels er vi ved at have nok af den slags, dels er der bare så lidt tid til det. Og så støder man jo også på nogle kunstnere, som bare er SÅ meget bedre til at få kreeret fine juleskatte end man selv er, som man kan købe pynten af - og sådan én er Jette Frölich.


De sidste par år har hun bla. udstillet sine kollektioner på Schæffergården i Jægersborg og det gamle jagtslots sale danner de perfekte rammer til hendes fine, lette og delikate julestads. De seneste år er tingene blevet mere og mere raffinerede, i takt med at Frölich skærer mere og mere ind til benet.

Hun er jo især kendt for hendes 3-dimentionelle elementer skåret ud i metalfolie og papir, og tidligere var hendes ting kendetegnet ved masser af små, små detaljer. Det er der stadig, men hun bestræber sig på at få figurerne designet så perfekt at øjet og hjernen selv tilføjer en masse detaljer. I øjeblikket er hun meget optaget af feer og juleroser - lette, luftige i sølvfolie og kalkepapir.
Feens ansigt har lige præcis de rette konturer ...så man kan da se en øjenvippe, ikke? Og en lille tå?

Hvor:
Schæffergården, Gentofte,
http://www.schaeffergaarden.dk/

Hvem:
Jette Frölich,
http://www.jettefroelich.dk/

Hvornår:
Frem til 21.december 2014. 
Gratis adgang.

Kommentarer

  1. I kan rigtig derover på Sjælland, men undgå at drømme lidt kan jeg ikke. Det virker som om der kommer flere og flere af disse gennemarbejdede installationer i vores "julestuer" det skiller i hvert fald det helt industrielle plastic/bling i butikkerne fra det håndværksmæssigt tilvirkede kvalitet, og langtidsholdbare.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er tydeligvis lavet af en kunstner - ingen tvivl om det! Og så må jeg sige at den lethed og elegance der er i denne slags pynt også virker ret tiltalende - især som kontrast til butikkernes farvestrålende nisseinferno.

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0