Det nye bed – sådan blev det

Jeg anlagde et nyt bed her i foråret; nu skulle en del af terrassen ofres til fordel for mere jord og planter. Tror vist godt vi kan sige, at jeg ikke har fortrudt den beslutning et eneste sekund – måske kun at jeg ikke har gjort det for længe siden!

Anledningen var egentlig, at der var nogle planter der fortjente lidt bedre placering – bl.a. i erkendelse af at alt efterhånden har vokset sig så tæt, at det begynder at blive en udfordring at få lys nok til alle planter. Desuden kunne vi godt udnytte pladsen bedre, så der var mulighed for lidt flere forskellige oplevelser i den lille have.
Ud af de overvejelser opstod et firkantet bed i slutningen af maj måned foran det gamle æbletræ. Det har givet en rigtig fin krog hvor man naturligt søger hen for bare at sidde lidt – og bare kigge – lytte til fuglene – eller få en tår kaffe i morgensolen.


Bedet er tænkt til primært at blive domineret af Solhat og Violfrøstjerner. Jeg synes de to klæder hinanden så godt: Solhattens svævende, rosa skiver og Violfrøstjernernes skyer af pink prikker i luften.
I år har jeg så også kastet en håndfuld limefarvede Zennia, nogle Kæmpe Jernurt og udplantet nogle Ærenspris i bedet, samt en dahlia i hvert hjørne. Den ene kom ikke… men de andre kvitterede med en masse rosa, pink og orange blomster – den sidste skulle egentlig have været sart gul, men sådan kan man jo få små overraskelser af og til. Alt i alt endte det helt uventet som et Kenzo-bed og man kunne da føle sig fristet til at videreføre dette til næste år.
Men jeg skal jo lige huske formålet: at redde lyshungrende planter frem i solen. Det gælder også den hvide pæon der har kæmpet denne sommer med at konkurrere med hortensiaerne under æbletræet – den SKAL flyttes her i efteråret. De hvide staudevalmuer jeg såede i vinter er også sat i dette bed og er tænkt til at optræde i de første sommermåneder. Og så er der indkøbt hvide tulipaner til at klare foråret… Lyder som om der allerede er pladsmangel… måske jeg skal se mig om efter et nyt bed?

Kommentarer

  1. Det er super fint dit nye bed, god sammensætning. Jeg kender alt for godt det der med for lidt plads i bedene :-) lige nu er græsplænen ved at give en bid til et bed hos mig.
    Hvis du vil se en have der er super flot og hvor alt jord er inddraget til planter, så kan jeg varmt anbefale en tur til Blomstertøsen Rita i Bording.
    Mange blomster hilsner fra Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Lyder som en god ide at veksle græs til et nyt bed - held og lykke med det projekt!
      Har ikke selv været hos Blomstertøsen, men har hørt hun også har lidt plantesalg? Må forbi en dag - tak for tippet!
      Hilsen Henrik Havehjerne

      Slet
  2. Congratulations! This is a perfect place for a short afternoon rest!!! So beautiful!
    All my best from an Austrian gardener
    Elisabeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Thanks! And you are absolutely right - the perfect spot to meditate, sipping a cup of tea ;-)
      Henrik Havehjerne

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0