Lyng og græsser


Smukke farver sådan en dag sent i marts, ikke? Vi er på Rømø, ved feriecentret, der nu går under navnet Enjoy Resorts Rømø. Et godt eksempel på en flot indpasset beplantning! 

Når man bygger huse og andre anlæg nu om dage, så skal der mere til end bare et enkelt spadestik. Der bliver virkelig gravet ud og flyttet jord i lange baner. Dermed raseres det meste af den eksisterende beplantning også – selvom den måske kunne ”genbruges”. Men tit giver det også god mening at gentænke omgivelserne når der er blevet tilføjet nye bygninger eller anlæg. Både for at få en passende ramme og funktion til det nye, men også for at danne overgang til det eksisterende rundt om.
Her er det især godt at se, når man får taget udgangspunkt i lokale plantetyper og landskabsformer når der skal vælges beplantninger og skabes nye udenomsarealer. Og det har man gjort meget fint her på Enjoy Resorts Rømø. Rømø er kendetegnet ved nogle meget markante klitdannelser ud mod Vesterhavet, med et forland med laaaaaaange og breeeeeede sandstrande. Her er det marehalm, græsser og en lang række salttålende pionerplanter, der dominerer. Bag dette landskab ligger store lyngklædte hedelandskaber, nogle med meget fugtige vådområder.


Beplantningen omkring Enjoy Resorts Rømø er sammensat af disse typer beplantning. Ikke fordi man direkte har flyttet landskabet ind...men man har lavet en fortolkning af det med "rigtige" haveplanter, der er noget mere avancerede og eksotiske end deres "naturlige" fætre! Det er især prydgræsser og lyng der får lov at dominere, og det gør selvfølgelig at det også tager lidt tid at få beplantningen tæt og sammenhængende. Men et fint valgt - også i forhold til det til tider barske klima her. Og så ser det godt ud året rundt, som man kan se! Som det næsten hører til den slags byggerier, har man også skullet gennem en konkurs og en lang periode uden megen aktivitet – heldigvis har man ikke rørt beplantningen i den periode men holdt den nogenlunde intakt.


Billederne yder ikke farverne retfærdighed, for det var noget overskyet da jeg sidst var på besøg. Men det viser vist meget godt hvad effekten er? I forhold til meget andet i ferielandet er det ret vellykket synes jeg. Den landskabelige bearbejdning af golfbanen, som er en del af samme projekt, lader mere tilbage at ønske…men den tager vi en anden dag.


Kommentarer

  1. Absolut vellykket og skønt når der også investeres i planter og ikke kun beton....Tænker lidt på Danfoss Universe hvor der også er bruget store kræfter (og summer sikkert ) på en kvalitetsbeplantning.
    Henrik

    SvarSlet
    Svar
    1. Enig - godt når bliver ofret lidt ressourcer på andet end det byggede,.
      Havehjernen

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0