Så går jeg i frø!

Husker du sommeren? Jeg gør! Og noget af det bedste fra haven i 2013 var mit møde med Kæmpe Jernurt, Verbena bonariensis. Finesse - en fantastisk plante, der blomstrede længe, længe ind i efteråret. Ydermere var det planter jeg selv havde frembragt! Oh fryd, at se de små spirer bryde frem og vokse sig store. Meget store.

De skal da også have en plads i haven i år. Jeg har derfor taget hul på det nye haveår med at få sået nogle frø, da de jo også skal stratificeres - have kulde. Og det har vi da nu udenfor!

Kæmpe Jernurt har fået følgeskab af nogle hvide Klokkeranke, Cobaea scandens, og ikke mindst nogle staudevalmuer Papaver orientale: de hvide Royal Wedding. Nu står de alle på altanen og fryser.

Har også forsøgt mig med et andet frøprojekt! På nettet har jeg set folk dyrke frø i tomme plastflasker, hvor man på snedig vis kan lave et lille selvvandingssystem. Det har jeg så kombineret med en anden ide jeg har set, hvor flasken bruges som et lille drivhus. I mit flaskedrivhus har jeg sået kvan, Angelica archangelica. Det er nok et usikkert projekt, for de skulle være flere måneder om at spire og desuden er de flere år gamle - og de skal helst sås straks. Nå, hvo intet vover... Fortsat god vinter derude!


























Kommentarer

  1. Smart med flasken, det bliver spændende at se resultatet.
    Klokkeranker skal da vist ikke stå på altanen og fryse, de skal stå i varmen iflg. CD´s anbefalinger. Held og lykke med det hele.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ved godt det er et sats med Klokkeranken - tjekkede CD's minikursus inden jeg gik igang. Men nu må de altså dele skæbne med "kollegerne", for jeg har i første omgang kun plads til den ene spirekasse. Men de kommer jo også ind i varmen igen, håber det bedste. Ellers er det jo godt jeg er tidligt ude, så jeg kan nå en ny såning.
      God dag fra Henrik Havehjerne

      Slet
    2. Ja hvis bare du har frø nok, er det ingen sag :)

      Slet
  2. Hej, ja jeg har også i dag sået Klokkeranke. Spændende

    SvarSlet
    Svar
    1. ...man kan jo ikke lade være :-) Held og lykke med såningen!
      Hilsen Henrik Havehjerne

      Slet
  3. Fancy system med genanvendelse at plastflasker og en art selv-vanding. Glemte faktisk at bestille frø til Verbena B kan jeg nu se.....håbet de har selvsået sig i haven ellers kommer vi til at nøjes med de 16 små planter der overvintre i drivhuset.
    Henrik

    SvarSlet
    Svar
    1. Prøver at lave en helgardering med Verbena B - har nogle stående til overvintring i skuret. Men håber da også at nogle af de udendørs klarer sig gennem den milde vinter.
      Henrik Havehjerne

      Slet
  4. nå for den da, er det nu vi skal så KæmpeVerbena..... så må jeg jo igang

    SvarSlet
    Svar
    1. Man SKAL ikke - men man KAN! Du har stadig maaaaasser af tid!
      Hilsen fra den utålmodige Havehjerne

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0