Æbletræslysekronen

Godt nytår til alle! Og lad mig lige benytte anledningen til at sige tak til alle de flinke mennesker derude i blog-land, som har kommenteret mine indlæg igennem året. Det er skægt at blogge - men endnu sjovere når man får hyggelige og/eller lærerige kommentarer!

Årets første indlæg markerer meget fint overgangen mellem det gamle og det nye år. Vi havde nemlig igen i år den fineste lysekrone over julebordet - og senere nytårsbordet - leveret af vores gamle æbletræ. Træet gennemgår i disse år en "foryngelseskur", hvor det år for år får fjernet sine kræftknuder, åbne sår og i det hele taget glattet rynkerne lidt. Nu er vi så langt i processen at det fremstår som et frodigt og livkraftigt træ, som under forløbet har måttet smide adskillige grene. De flotteste har vi gemt til bla. dette formål: Grenlysekronen!


Udspændt i snore fra loftet har den hængt i julen over bordet med gyldne lysholdere som blingbling. Ikke til lys (svært at få dem til at sidde lige synes jeg) men til små duske med grønne rosetter af fyrrenåle. Andre clips-lysholdere sikrer fodfæste til julerøde lys. Vældigt hyggeligt at sidde under de krogede grene og forbavsende meget lys man får ud af sådan en opsætning! Alting får dog en ende - med 1,5 timers brændetid som absolut max, må man måske tage en timeout i maden til en udskiftning af lysgiverne - men det er vel ok?

Og så til forvandlingsnummeret: af med guldet og de røde farver for nu at matche nytåret. På sådan en festlig aften, hvor det godt må være lidt højtideligt og elegant, er alt hvad skabe, skuffer og juletræ rummer af krystal (nåh ja...måske mest blot det der ligner) fundet frem og afpudset for støv og fluelort og hængt fra grenene som istapper og snekrystaller. Og nogle lyskæder giver de fine små lys, der kan fanges i prismer og glas.


Tænk hvor meget glæde man kan have af sit haveaffald!? Nu kan grenene så gøre gavn endnu en gang ved at ryge i brændeovnen...hvis jeg nænner det...

Kommentarer

  1. Godt nytår til dig. Sikke dog en flot lysekrone, I har fået skabt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Marie :-)
      Vi har i hvert fald haft meget glæde af den julen over.
      Hilsen Henrik

      Slet
  2. Det er en meget fin lysekrone.....jeg har gjort det samme men med elektrisk lys, som på dit nederste billede, da jeg er lidt nervøs for levende lys så tæt på loftet. Fint ser det ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Bente
      Jeg deler din bekymring mht. levende lys - har feks. ikke stearinlys i mine juledekorationer mere, synes det er for farligt. Men de små juletræslys (selvslukkende i øvrigt) synes jeg vi kan håndtere - også fordi vi er ved dem mens de brænder. Men der skal være fri for grene over dem og lidt luft til loftet!
      Men faktisk synes jeg også de små lyskæder man får nu er ret flotte på grenene, så kan sagtens være jeg "nøjes" med dem næste gang :-)
      Hilsen Henrik

      Slet
  3. Det ser rigtig hyggeligt ud og en god ide at bringe naturen med ind i stuen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Det er bestemt også hyggeligt at kunne bruge det man har! :-)
      Hilsen Henrik Havehjerne

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0