tirsdag den 30. april 2013

Østers op af jorden

Gror østers i jorden? Nej...men det er et godt trick at lade de tomme skaller ligge et uforstyrret sted vinteren over, hvis man vil anvende de smukke skaller til saltkar og lignende. 'Affaldet' fra sidste års østers -kalaser er netop fisket op og havens små kryb og organismer har formået at få dem helt rene og fine. Skal dog lige skures en gang...

Sådan så de ud da de blev samlet i sin tid - ikke nær så kønne.


mandag den 29. april 2013

Operation tulipan i plantesæk...

...ser ud til at lykkes! I hvert fald er de første hoved liiiige ved at springe ud  og mange, mange flere er på vej! Det lidt sygeligt gule eksemplar i hjørnet havde ikke lige kunnet finde vej op i lyset, men havde i stedet udviklet sig nede i et hjørne af sækken. Vi håber den snart retter sig, nu da den er oppe i forårsluften.
Der er tale om sorten Toronto, der er velsignet med en rosarød farve og en evne til at danne flere hoveder pr løg.
søndag den 28. april 2013

Kvan i haven igen

Den lille selvsåede kvan fra sidste år har klaret skærene og vinterkulden. Vi glæder os til at se den i fuld vigør - det er jo en imponerende størrelse sådan én. Og så skal der selvfølgelig produceres noget snaps på den også!
Vi må hellere få sået nogle frø så næste generation er sikret. Vi fik jo en god håndfuld frø fra Hirtshals museum sidste år.
Og måske man også skulle prøve at sylte den, så vi har noget til jul?

Bjergskovranke - nu dobbelt op

Sådan skulle det snart se ud i gavlbedet...men vi må nok væbne os med tålmodighed. Indtil da har vi forsøgt at gøre glæden dobbelt så stor...

Sådan ser det ud med Storebror og Lillebror Bjergskovranke i jorden. Tror det bliver mægtigt flot med lidt mere balance mellem de to slyngplanter. Før stod der en klematis President i midten, som altid så lidt pisten ud i forhold til bjergranken. Den er nu kommet i potte og kan få en mere passende plads på terrassen.


søndag den 21. april 2013

Dahlia og fladbælg i plantekasser med espaliet


Så er plantekasserne blevet ryddet og har modtaget Fladbælg og dahlia!

Fladbælgen boede også i kassen sidste år og viste sig at have dannet en enorm rod ned igennem plantekassens bund, med læk til følge. Vi har foret kassen med noget plast og håber det bedste... Fladbælgen er i hvert fald plantet påny og har fået selskab af vrores overvintrede dahlia. Tror næsten jeg har fundet den perfekte opbevaring: Pakket ind i avis, lagt i svampekasse, placeret i plastboks med et løst låg og deponeret på et koldt loft/trappeafsats! De var spændte og fine og med små spæde skud. Har store forventninger.


 Fladbælgen ligner noget fra en Alienfilm...De små skud fra Fladbælgen - håber på blomstring i år.


En af knoldene (Exentrique) med et skud... så skulle der snart være aktivitet over jorden.

tirsdag den 16. april 2013

Man bliver fristet...

...til at købe planter i øjeblikket. De står jo så grønne og frodige og fine i havecentrene, planteskolerne og alle mulige andre butikker. Faldt i hos Netto og købte nogle Klematis...har haft glæde af sådan en fra dem før, og da jeg tvivler på at den har klaret vinteren, var det jo passende at indkøbe en erstatning. Valgte en rosa sort, Hagley Hybrid, der passer bedre end den røde jeg havde...


Hos planteskolen er det også blevet til lidt krydderurter. Jeg beherskede mig, og nøjedes med en mynte og en citrontimian. Så er der jo lidt til drinks...


Må jo gøre noget...


...ved de bare altankasser. I min iver for at sikre at der kommer et eller andet i dem, har jeg kastet nogle frø af mexikansk mynte i de store kummer. En anden fik et drys dildfrø... Har ikke haft den store succes med såning på altanen - det er et ret fjendtligt miljø - men altså, nu prøver vi igen!

søndag den 14. april 2013

Årets kickstarter

Glæder mig til der igen - lige om lidt - kommer gang i Bjergskovranken. Man overraskes altid over hvordan de tørre pinde - ja, den ser ganske vissen ud - lige pludselig omdannes til en frodighed man næsten kun vil forbinde med noget der vokser i en jungle, et meget varmt og eksotisk sted. Men her er det et vindblæst , østvendt hjørne. Og alligevel sker miraklet! Men vi må vente lidt endnu...billederne er fra sidste år i maj.
fredag den 12. april 2013

Riddersporer i blomst...mens vi venter...


Sådan kan det se ud i maj måned.... tvivlsomt om vi når det i år! Dejlige riddersporer i industrielle mængder ved Sønderskov en skøn majdag i 2005. Vi længes mod forår!


onsdag den 10. april 2013

Vi trænger til farver!


Det blev lidt for trist at se alle de visne og brune farver på bloggen, så jeg har dykket ned i arkivet og fundet noget der kan give lidt kulør. Hornvioler er fantastiske!

mandag den 8. april 2013

Beskæring af lavendlerSå er årets slagtning af lavendler klaret. Det skærer altid i hjertet når jeg klipper i dem, men skal så blot huske på at de bliver tættere og blomstrer flottere når man husker at gøre dette. Tidligere har jeg klippet dem primo marts, men det har været for koldt i år. Har klippet dem hårdt tilbage, især lands stenkanten - nu må vi se om de klarer den.


Efter beskæring - hjørnet ud mod vejen blev taget efter kaffepausen...


Før beskæring - det er måske lidt svært at se hvad der er hvad. Men det grå 'uldne' langs gruset er lavendlerne...

Årets første udplantning


Så kunne jeg ikke dy mig længere - måtte få hornviolerne i jorden. De er jo heldigvis også hårdføre nok til at klare lidt frost.

søndag den 7. april 2013

Endelig lidt farver!

Så skete det! Tete-a-tete'rne er sprunget ud og bidrager med noget tiltrængt farve på altanen. Mere af det, tak!


Lidt årstidsbilleder her fra starten af april


Så er aftenerne endelig blevet synligt længere. Er SÅ dejligt! Her ses aftenstemning på vejen gennem engene på vej mod Randerup.

Marken hos naboen er nu også blevet pløjet - også et forårstegn - selv om det er lidt trist at se på den sorte jord.


Kunstklinkning!

En af krukkerne med Sankhansurt sprængte desværre her i vinter. Æv! Men det var dog en revne der delte krukken i to fine dele, så jeg har forsøgt mig med at lime den sammen igen. Med planten i! Lidt af et kunststykke, men kunne ikke lige overskue at skulle deponere indholdet mens det stod på. Nu ligger krukken i pres og vi håber det bedste!Update: Sådan blev resultatet...synlig revne og ikke helt vandtæt. Men ok hvis den kan holde sammen en tid endnu. Tilfreds!


Jordens frugter - og andet...


Det er ikke småting vi har samlet op af skrammel der 'vokser' op af jorden her. Mange hilsner fra fortiden, som feks. denne porcelænsfigur. Utroligt,  ikke?

lørdag den 6. april 2013

Klimaændring..


...er på vej, så nu prøver jeg at lade de indkøbte planter vænne sig til temperaturerne udenfor. De får lidt tid i skuret, hvor der klare trapeztag tillader masser af lys at komme ind. Hornviolerne er kommet i jorden - de kan tåle let frost.

tirsdag den 2. april 2013

Det spirer stadig...

...i spirekassen! Var meget spændt på hvilket syn der ventede mig, da jeg kom hjem fra påskeferie. En udtørret jordklump? Men blev positivt overrasket - ser faktisk ud som om projektet lykkes! Fantastisk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...