Tid til armchair gardening...

... havedyrkning fra lænestolen er jo en fin disciplin på denne tid af året! Foran brændeovnen med en dampende kop te i nærheden, og med kataloger,  den bærbare og ikke mindst BØGER, der med forførende billeder giver forhåbning om at der kommer liv i haven igen. Og næste år kunne man jo gøre sådan...og sådan... og dén plante dér vil da bare være helt rigtig på hjørnet...

Så kører de små grå og ud af siderne i bøgerne vælter der pludselig uanede mængder af ideer og drømme om hvordan haven (både den man reelt har og den man får når man vinder i Lotto) skal se ud og udvikle sig.

Til det brug har jeg sikret mig 1. runde titler som skal bære mig igennem den kommende mørke tid - i hvert fald frem til jul, hvor der jo KUNNE ligge en bog mere under træet til lille mig?

Det er vist ikke svært at se temaet? Jeg er - som så mange andre i disse år - forført at den nye bevægelse blandt havearkitekter hen imod en "naturlig" have. Haver der mimer sammensætninger og udtryk man kunne finde i naturen...det er i hvert fald den illusion man vil give, for som i alle haver er det jo en iscenesættelse, der kræver menneskehånd og ånd.
Det blev til disser værker af nogle af pionererne:

Planting af Noel Kingsbury
Dream Plants for the Natural Garden af Piet Oudolf & Henk Gerritsen
Piet Oudolf af Piet Oudolf & Noel Kingsbury
The Barn Garden af Sue Stuart Smith & Tom Stuart Smith

God læselyst!

Kommentarer

  1. Tak. De tre første står i reolen og bliver hentet frem med mellemrum. Den sidste må jeg ind og Google - måske skal den også på min ønskeseddel.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tom Stuart Smith er englands svar på Oudolf og denne bog handler om hans private have og hvordan den har udviklet sig fra hans forældres tid og til nu, hvor han og hans kone Sue har overtaget stedet. Spændende at se udviklingen over tid og samtidigt følge hans faglige udvikling!

      Slet
  2. Det har nu sin egen charme, det der "Armchair Gadening" her bliver det dyrket i diciplinerne "roser" og "resturering af gamle vinduer til drivhus"
    Haven skal da ikke ligges på hylden, bare fordi det er lidt koldt derude :-) og drømmene de er dejlige.
    Dine bøger kender jeg ikke, men de ser spændende ud.
    Havehilsner fra Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Linda
      Dejligt at kunne "nørde" lidt med forskellige emner, ikk? :-)
      Også havehilsner fra Henrik

      Slet
  3. Jeg har den danske udgave af Dream Plants for the natural garden, og det er absolut en favoritbog. Mit skoleengelsk er desværre en hæmsko for mig, når jeg læser i mine engelske havebøger. Der er nuancer, som jeg går glip af. Øv!

    God fornøjelse med læsningen. Det skulle kunne række til et par dage....

    SvarSlet
    Svar
    1. ..må tilstå at der også er noget der smutter for mig når jeg læser engelske bøger. Bla. fordi jeg er for doven til at hive ordbogen frem! Men lærer da nogle nye ord og plantenavne af og til, og det hjælper mig lidt når jeg surfer rundt på nettet.

      Tak! Tror desværre ikke at der er nok til at holde til jul...så må jeg på biblioreket!
      Go dag!

      Slet
  4. Jeg har for nylig købt "Planting" af Piet Oudolf og Noel Kingbury, som jeg finder meget inspirerende. De andre 3 bøger står også på min læseliste!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Susanne,
      Glæder mig også til at tage hul på den (har selvfølgelig smugkigget! Og tror det er en af den slag bøger man også kommer til at anvende som "opslagsværk" fremover?)
      God efterårsdag!

      Slet
    2. Ja, det vil helt sikkert blive et nyttigt opslagsværk for mig, da der er meget fokus på bl. a. græsser i mine fire staudebede!

      Slet
  5. Hej Henrik.Spændende bøger du har gang i.Dejligt med lidt indetid ved brændeovnen og gode bøger.
    Skal til bogmesse i Bella C. næste weekend.......og der ryger helt sikkert gode havebøger med hjem.
    God weekend Jette (mit lille gods)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tænk at du tør gå på bogmesse... men du kan måske kunsten at begrænse dig? :-)
      Weekenden blev til våd (meget!) så der blev læst flittigt herhjemme!
      Ha en god dag, Henrik

      Slet
  6. Der er helt klart til at par aftener og eftermiddage, med gennemlæsning, tilbageopslag. Genlæsning. Søgning på nettet efter planter, kan nævne Overdam planteskole med mere end 150 græsser. Stærkt vanedannende og måske bevidsthedsudvidende....i et plante univers. God læselyst. Den der The Barn garden har jeg også lidt kig på, høre gerne en boganmeldelse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hyggeligt, ikke? :-)
      Skal lige kigge på den planteskole der...og vender tilbage med en lille anmeldelse af The Barn Garden (har læst den men "kom til" at kigge billeder, så den skal vist nærlæses igen!)

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0