Æbler - årets første høst

Pludselig er det blevet sensommer og uden at jeg rigtigt har bemærket det, har æblerne stille og roligt vokset sig større og større og fået fine røde kinder.

På denne tid er de jo så også dækket bag et tæppe af stauder, så jeg var ganske imponeret da jeg kom over på den anden side af "hækken" og så hvor mange æbler de bærer i år. Havde egentlig ikke regnet med noget særligt, for foråret var lidt fattigt på insekter hos os. Faktisk var jeg ude og lege bi, med en lille pensel fra blomst til blomst. Man kan vel næsten sige at disse æbler er mine "børn" så? Viser lige et billede af blomsterne fra i foråret...

Selve espaliererne begynder også at tage form. Jeg får hele tiden at vide, at de træer jo ikke har gode betingelser, sådan klemt fra den ene side af stauderne. Jeg må så (igen) minde folk om at træerne IKKE er der for frugternes skyld - de skal kun give så mange frugter, at vi har lidt at gumle på her i efteråret. Træerne er derimod sat for at danne en tynd "hæk" - som samtidig lader lys komme igennem til planterne på den anden side. OG som giver nogle smukke silouetter at fornøje sig over om vinteren.

Lige nu er ca. 70 % af grenene etableret så det skal nok lykkedes. Og ja, jeg "snyder" så det driver, for jeg har slet ikke tid til at danne espalierne på den "rigtige" måde, men lder ganske enkelt træerne udfylde hullerne efterhånden som de vokser til. Og skulle noget ende med at se helt tosset ud eller være for tæt - ja så får de bare med saksen!

Husk at nyde de sidste stråler fra sensommersolen i disse dage!







Kommentarer

  1. Det er da en skøn hæk du har lavet der. Den skal nok blive tæt om nogle år, hvis den får lov.
    Æblerne ligner mine rød ananas. Mine er mest røde i toppen, pga. himmelråbende dårlig beskæring.
    Det undrer mig lidt at dine ikke er røde alle sammen, med alt det lys de får fra den udvendige side.
    Hvor lang er hækken? og hvor højt er rionettet?

    SvarSlet
  2. Det ser rigtig fint ud, både med blomster og med æbler.

    SvarSlet
  3. Ja, jeg er også sikker på at det nok skal blive godt! Hækken er ca 16 meter lang og 90 cm høj. Det er flere forskellige sorter, men halvdelen er ganske rigtigt Rød Ananas. Alle tidlige - skulle jeg gøre det om ville jeg nok have ene forskellige, herunder nogle sene.

    Når de nu ikke ser så "røde" ud, så skyldes bla. at billederne er taget indenfor nogle uger - vejret har drillet lidt, så jeg har knipset når der har været mest lys på og tørvejr :-)
    Det seneste er nr 2 fra oven - det er fra i lørdags og der har de fået lidt mere kulør.

    SvarSlet
  4. Henrik jeg er vild med dine opstammende æbletræer og så på sådan et rivejern...det er en rigtig god ide, får en ide at man nemt kan opdele sin have i rum....

    SvarSlet
    Svar
    1. Tænker det samme! Drømmer om at få en køkkenhave indrammet af sådanne træer. De giver faktisk også overraskende mange æbler.

      Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære opslag fra denne blog

Larver i potter

ÆBLE ESPALIER - DO'S AND DON'TS

En ommer... pergola version 2.0