Gå videre til hovedindholdet

Åben have hos Tante Grøn

Det er jo en fantastisk sommer vi har i år! Danmark er bare et smukt land - især på denne årstid. Så det er bestemt ingen straf at tilbringe et par timers kørsel gennem landskabet, når man kan nyde sceneriet udenfor undervejs. Det gjorde vi i lørdags, hvor Tante Grøn havde annonceret "Åben Have" i den skønne have på Mors.

Havde ikke set den før, og blev lidt overrasket over at den ikke var større...alligevel var der gået et par timer inden vi tog afsked igen i indkørslen! For der var masser af rum i denne have som skulle opdages og udforskes. Hele tiden nye planter, der dukkede op. Hele tiden små detaljer, der fangede blikket.

Det er de forhåndenværende materialer, der bruges til havens elementer som pergolaer, låger og andet godt. Og de er tydeligvis fabrikeret af en handyman og er utroligt kreativt lavet og med stor fornemmelse for rum. Der en intimitet og.... ja, HYGGE!

Hele tiden dukker der nye kroge op hvor man liiiiige kan sætte sig ned på den bænk eller stol, der selvfølgelig er placeret netop dér til det formål.

Haven er er i sensommeren overdådig frodig, så planterne bogstaveligt talt vælter ud over stier og trapper (ja, haven er anlagt på et meget udfordrende terræn!). Det gør det lidt svært at komme omkring - men nu det er jo heller ikke en udstillingshave, men en have, der er lavet til ejernes helt egen fornøjelse. Og os der er så heldige at få lov at kigge ind!
Kommentarer

 1. Spændende besøg i tantens have. Tak fordi du tog os med :) jeg har desværre ikke selv været der. Jeg havde en drøm om at se den sidste sommer, da vi alligevel var på Mors, men det lod sig desværre ikke gøre. Der er langt fra Samsø til Mors.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt turen værd - og næste gang vil jeg nok overnatte et sted i nærheden for det er meget smukke omgivelser, som man godt kan tage sig tid til at nyde!

   Slet
 2. Kære Henrik Havehjerne.

  Tusind tak for besøget og for det fantastiske vejr, du medbragte:o) Jeg elsker stemningsfulde collager, så mange tak for dem. Det er altid spændende at se sin egen have gennem en andens fotolinse.

  Jeg vil medgive dig, at sensommerens store frodighed i haven bevirker, at man som ålen, må sno sig lidt rundt på vores havestier, for at komme frem. Men som du så rigtigt skriver, så er vores have jo blot en privathave og ikke en udstillings- eller besøgshave. Meningen med de forholdsvis smalle stier var netop, at opnå et meget intimt, fortættet og blomsterjungleagtigt udtryk. Jeg elsker fornemmelsen af at være tæt omsluttet/omfavnet af blomster. Måske skulle jeg investere i en machete og hugge mig vej frem gennem junglen?:o)

  Det er en spændende blog, du har. Jeg melder mig som fast læser:o)

  Mange havehilsner fra et sensommerligt Mors

  SvarSlet
 3. Dér var du! Har trawlet lidt rundt på nettet for at lægge en hilsen - uden at finde den RIGTIGE tante...

  Det var nogle skønne timer i din have - den er dukket op i tankerne mange gange siden, så mange tak for den oplevelse! Og vejret... ja, vi må vist bare sige, at timingen var noget nær perfekt!

  Igen- tak fordi vi måtte besøge dig og velkommen til min lille bid af blogland

  SvarSlet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære indlæg fra denne blog

Pergola - nu sker der noget!

Et projekt, der har være længe undervejs...MEGET længe! Der er blevet tegnet og tænkt. Grublet og målt. Flyttet rundt og testet. Og nu er den der: Pergolaen! Næsten... der mangler liiiiige...og...og...
Men nu er det til at se en ende på, og den ene beslutning begynder at give den næste, og jeg er meget tilfreds! Vi har savnet et "sted" til en spiseplads, hvor der også kunne blive plads til et godt sted at grille. Og gerne noget fast solafskærmning, for parasoller og vestenvind er bare en dårlig kombination. Så måtte der også gerne være et rum- og lægivende element i haven - gerne noget som kunne få det grønne med op i højden. Svaret blev en pergola. En af de lidt større, hvilket i sig selv gav lidt udfordringer mht. dimensionering.

Vi endte med at lægge os op af carportens konstruktion. Ikke at den er særlig køn, men realiteten er, at den kommer til at stå der mange år endnu, og nogle gange må man bare bygge videre på det grundlag der nu engang er. Det har nu vist sig slet …

Jo, man kan godt dyrke ting i sin belægning

Der er én ting jeg har haft særlig stor succes med at så, og det er Kæmpejernurt. Og der er én ting jeg bare ikke har kunnet få til at spire, og det er dild. Begge dele mødes i skøn forening i pigstenene langs sydfacaden af huset og der er lagt op til en sensommer med vuggende skærme i lilla og limegrønt. NICE!
Vi starter med historien om dilden. Jeg har forsøgt MANGE gange at så denne skønne plante. Direkte i bedet det ene sted og det andet sted, i halvskygge og i sol. I sandet jord, leret jord, i gammel jord i ny jord. I potte og på friland. Uden held. Men så fandt nogle frø vej til pigstene og VUPTI! Så var der dild!

Historien om Kæmpejernurten starter hjemme i køkkenet, hvor 1. generation blev fremelsket. Jeg havde på det tidspunk ikke gjort mig så mange erfaringer med såning, så det var derfor med særlig stor tilfredsstillelse at jeg kunne konstatere, at rigtigt mange frø havde spiret,og siden at de overlevede til fine planter. Disse klarede turen ud i haven og har gennem flere …

#GROWSOMESHIT! CPH Garden

Man skal vist være ualmindeligt tungnem, for ikke at have opfattet, at der netop er foregået noget helt usædvanligt i den danske haveverden. Haveselskabet har arranget et stort haveshow, CPH Garden, efter forbillede fra de engelske af slagsen! Instagram, Facebook og havebloggene er svømmet over med lækre fotos, referater af hvem, der vandt hvad, og hvad haveshowet har budt på af indhold eller mangel på samme. Så det undlader jeg at bruge krudt på!
Selvfølgelig er det Chelsea, der er den store inspiration, men det er mit indtryk, at man ikke ville forsøge at konkurrere med den store diva - det ville også være en uværdig kamp. I stedet har man forsøgt at finde sin egen, danske version. Havefolkets svar på Roskilde. Kniber man øjnene sammen og træder et par skridt tilbage, så er det vist lykkedes ret godt. Haveselskabet kan i hvert fald godt klappe sig selv på skuldrene! Eller i hvert fald den ene.

Det danske havefolk er en broget skare. Nogle er ikke bange for kemi, nogle sværger til ø…