Gå videre til hovedindholdet

Bernstorffsparken

Puha, det er hårdt at være væk fra haven i længere tid - men sådan må det være af og til, der er jo trods alt andet i livet... Har i stedet trøstet mig ved at se billeder fra mine ynglingshaver. Og her er en af dem - min "genbo" Bernstorffparken. Berømt og berygtet som hundelufteparadis (og ja, læg dig ikke på græsset uden at se dig GODT for!!!). 

Det er en stor park, der spænder fra en "vild", skovagtig del til den mest pussenussede rosenhave ved Dronning Louises Tehus. Ved søen er der store gamle rhododendron og ved det der tidligere var Bernstorffs Slots køkkenhave er der nu flotte espalierede æbletrær, formet på forskellig vis. Det var her jeg fik inspirationen til æblehegnet i Ballum. 
Flere af de gamle drivhuse er bevarede, bla. det smukke Paradehus, som nu udlejes til bryllupper og fancy receptioner. Kom og kig, løb en tur, luft din hund - men tag lige at ryd op efter den, ikk!? Kommentarer

 1. Bernstorffparken er skøn, især drivhusene er smukke og et eksempel på håndværk hvor æstetik har spillet sammen med funktion. Jeg elsker paradepladen foran til de sarte vækster, her kan ejeren rigtig vise sig frem. Hyggeligt at møde Jer i kjeld slots vidunderlige have.
  henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et dejligt sted - specielt på denne tid!

   Også hyggeligt at møde Jer - håber I slap forbi boderne uden alt for stort træk i tegnebogen!
   Hilsen Henrik

   Slet
 2. Hej
  I lighed med jer andre, så er jeg også en stor beundrer og en taknemmelig bruger af Bernstorffsparken.
  Til foråret skal min datter, Marie, konfirmeres, og da vi for et par måneder siden så, at der blev afholdt et mindre aftenselskab inde i det smukke drivhus overfor Dronning Louises Tehus, kom vi til at tænke på, om man måske kunne holde festen derinde..(vi bliver ikke så mange).
  Men jeg kan ikke finde en adresse at skrive til, og heller ikke et officielt navn på den fine bygning.
  Måske skal man leje Paradehuset for at få adgang til drivhuset..?

  Kan det tænkes, at du kan være os behjælpelig med et svar?
  På forhånd mange tak
  Mvh. Carina Kock

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina

   Det drivhus der udlejes HEDDER Paradehuset. Det udlejes seperat, men man har adgang til toilet i Dronning Louises Tehus. Det er Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, der udlejer det - de kan kontaktes på mail: slotshave@slke.dk

   Oplysninger om priser osv. finder du her: http://www.slke.dk/afhold-arrangement/pavilloner-i-slotshaverne/paradehuset/

   God fornøjelse!

   Med venlig hilsen
   Henrik

   Slet

Send en kommentar

Læg endelig en kommentar - det er altid spændende at høre andres tanker om havelivet og det der følger med!

Populære indlæg fra denne blog

Endnu en pergola

Jeg har jo helt glemt at vise min nyeste(!) pergola frem!  Det er en fin, mindre udgave af "spiseplads-pergolaen", med nogenlunde samme konstruktionsprincip. Det er en let overdækning, som skal dele den bagerste del af haven op som et selvstændigt rum, og danne et lille, nyt haverum ud for udgangen til haven.


Det har hele tiden været ønsket, at det kunne blive skabt en lille niche hvor man kunne sidde lidt i læ og nyde morgensolen. Der har været diverse midlertidige installationer, men nu er rummet kommet på plads. Det er et skønt sted at sidde og der er noget særligt hyggeligt ved at sidde under et "tag" - også selv om det blot er nogle skyggegivende lameller.
På bagsiden er arbejdsbordet blevet integreret så der nu er at godt og solidt sted at stå og rode med potter eller lege værksted. Pladen kan fortsat tages af og sættes på bukke hvis der brug for mere albuerum - eller en opdækning til østersparty i haven!


Nu skal den blot få lov at blive lidt vejrbidt og få …

Har Blogger fået hedeslag?

Jeg oplever i øjeblikket, at der ikke automatisk kommer notifikation, når der bliver lagt kommentarer på bloggen. Jo, hvis jeg i det enkelte indlæg har hakket af, at jeg vil modtage opfølgende kommentarer - men ellers ikke.

Er det bare mig? Eller bare "hos mig"  :)

PS: Håber I har det godt derude - jeg skal nok få brudt tavsheden her fra HAVEHJERNEN!

Et nyt spejlbassin

Jeg har længe været meget optaget af spejlbassiner og hvad vand og reflektioner kan tilføre en have. Nu opstod der så en for at få netop sådant et i forbindelse med at vi har ændret lidt på terrassen og anlagt nye bede. Det ene blev i stedet delvist til et lavt bassin og her kan du se hvordan det blev til!

Bassinet, som det så ud da det netop var færdigt - spejleffekten er super! Både for at spejle himlen, men også de planter der kommer i det smalle bed langs med bassinkanten. Bænken foran bliver en ny ynglingsplads tror jeg.
Udgangspunktet er kanten af herregårdssten, der er taget op af terrassen. Her er de lagt op i en prøveopstilling. Siden er de blevet monteret med fliseklæber - undtaget øverste lag omkring bassinet. Det vender jeg tilbage til.
Bassinet bliver foret med insilagefolie. Vi havde noget liggende fra afdækningen på loftet da stråtaget blev skiftet. Det er sort, det er kraftigt, det er STORE stykker - og det var gratis. Fliserne blev omhyggeligt fejet, så der ikke kom ste…