mandag den 22. oktober 2012

Dahlia i oktober

Skønhed og forfald! Mine dahlia kom sent igang med blomstring selv om de ellers var drevet frem i foråret for at få et forspring. Men da de blev plantet ud i bedet kunne de ikke klare konkurrencen fra de andre planter. Ikke før nu, hvor de er ved at visne ned...så nu blomstrer dahlierne! Trist, men jo også dejligt at der er noget der blomstrer derude.
 

 
Bisty
Snowflake
Bluesette

lørdag den 20. oktober 2012

Haven i oktober

Her lidt opdate:

Vi har høstet æblene - her i sidste omgange var der hele 5 stk! Til gengæld har et af træerne kvitteret med blomster - hvem sagde global opvarmning? Her i efterårsferien er der blevet ryddet op i urtebedet - den store staudeflytning og nedlægning af løg må vente, for der er stadig fuld knald på planterne og stadig masser af blomster. Så hvem kan nænne at klippe det ned og grave op?


Forårsblomst i oktober
 
Bredbladet persille (nederst) - flyttet til vinteropbevaring fra plantesæk til bedet. Ovenover ses dilden, der langt om længe fik liv.
 
Sanering af bed: Løvstikken er der kun en 1/3 tilbage af. Resten har fået et nyt hjem hos Christa. Det samme har den russiske estragon. Den franske estragon fra Mikael har nu fået mere plads at vokse på. Mynten fra Mikael er blevet sat i bur, som flere af de andre mynter - den viste sig at have en voldsom lang rod gennem hele bedet- det stopper nu! De to rosmarin er blevet sat i potter og vil tilbringe vinteren indendøre i bryggerset.
 
Ukrudtet er fjernet...også fra de fine asparges som er klar til at give afkast næste år.
Riddersporen blomstrer...
 
Masser af blomster og grønt endnu. Pilefeltskærmen får lov at stå ude i år - det samme gør grillen bag den.

Stadig masser af spanske marguritter. Den flerårige lathyrus skuffede ved ikke at blomstre og først nu at komme i vejret.

Frodige og blomstrende hortensiaer - kom dog sent i gang

Peberrod - fanget i potte II

Så kom det store øjeblik hvor peberroden skulle slagtes. Blev slemt skuffet. Masser af små pjevsede og viltre rødder, der bliver svære at anvende til noget som helst. Satte de små skud - som der også var en del af - tilbage i potten. Den får en chance mere, om ikke andet så som prydplante.


 

Løg!

Så er der lagt lidt løg igen...de gamle løg, der gav fine krokus, narcisser osv. i foråret er gjort klar til endnu en runde. Håber de har været opbevaret tåleligt.... Og at et vinterophold i skuret vil være ok - satser på at olietanken kan gøre det ud for varmelegeme, så de ikke fryser alt for meget!

Dernæst et andet vovostykke: de fine dobbelte tulipaner er sat i plantesækkene i kapilærkasserne. Stik imod de fleste gode råd. Men fantastisk hvis det lykkes! Det vil vælte ud med rosa-røde tulipaner i marts/april hvis planen virker.

I urtebedet er der desuden sat hvidløg..men det er en lidt anden historie...  :-)


Tulipanen 'Toronto'
Diverse forårsløg i potter

 

torsdag den 18. oktober 2012

'Snydt' af planteskolen

 Prøv at sammenligne disse billeder! Troede jeg havde købt en hvid kinesisk Sankt Hansurt... men den blomst der er kommet er nærmest lilla... ÆV! Måske har det noget med jorden at gøre....eller lyset...men skuffet er man dog alligevel!


Mere forår...

Måtte lige have den sidste altankasse fyldt med løg: det blev til nogle tulipaner...'Blue Diamond', som ser meget lovende ud!


Bliver godt med nogle farver til foråret!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...