lørdag den 29. september 2012

Investering i forår!

Man må gøre hvad man kan, for at få foråret frem - så nu har jeg købt løg og sat dem i altankasser og potter på østaltanen i Gentofte. De har stået sommeren igennem med nogle visne pinde i fra sidste år. Orkede bare ikke at gøre noget ved det. Men nu har jeg i hvert fald stimuleret altan-havehjernen lidt, når der kommer farve derude engang til marts/april - måske før?

Det blev til blåt i blåt...én kasse med Chionodoxa, en med Scilla og en potte med tulipaner , Blue Parrot, som jeg er så vild med! Krydser fingre for at der kommer noget op...


Ja, det griser lidt med jord. Men det lader jeg regnen om at fjerne...

tirsdag den 4. september 2012

Peberrod - fanget i potte!

Mange hader peberrod i haven - fordi den kan være umulig at komme af med igen. Det problem har vi vist under kontrol. Vi har nemlig plantet vores i en potte! Og den har klaret sommeren fint - har endda sat en lille babyplante, så jeg regner med at der må være en seriøs rod nede i jorden.

Bliver spændende at se! Skulle kunne høstes fra august/september. Men man nænner det næsten ikke...

Purpur-solhat

Endnu en forglemmelse: Echinacea eller Purpur-solhat! Hvordan har jeg kunnet undgå at nævne den? I år står planterne mere samlet og det hjalp at få de store, flotte blomster samlet ét sted. Her i august/september er de på deres højeste.

Skabiose - en af havens stjerner!

Kan se jeg fuldstændigt har forsømt at omtale mine skabiose. Stor fejl! De har utrætteligt blomstret fra slutningen af maj til nu - og har efter blomstring stået med de fine frøstande. De ligner stjerner og er meget dekorative i sig selv.

I år fik jeg placeret dem helt rigtigt. De er nogle ranglede fyre, så de må gerne stå midt i beddet og blot lade blomsterne stikke op. Så vælter de fint ind mellem de andre planter og dukker op hvor der er en lille plads i solen.


Scabiosa 'Clive Greaves' i juli måned.


Buketter af septembers blomster

Der har været fejret fødselsdag i Ballum, og så skal der jo pyntes med lidt blomster. Haven er ved at gå i efterårsmode, så alt er ved at se lidt afpillet og trist ud. Men - der er stadig noget brugbart at hente!
Lidt af hvert... Drejeblomst, Anisisop, Stolt Kavaler, Dahlia, Hortensia, Russisk Estragon,

Sankthansurt...simpelthen bare lagt over kors, lag på lag.

Blåbær!

Weekendens høst af blåbær
Mums! Så er der blåbær af egen avl! De har været lidt sene i år - især den plante der skulle have givet bær i juli. Men nu er de her - store og søde!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...